ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan motosiklet sürücülerine eğitim
Jandarmadan motosiklet sürücülerine eğitim
İl Toprak Koruma Kurulu toplandı
İl Toprak Koruma Kurulu toplandı
Sabancı Ortaokulundan TÜBİTAK başarısı
Sabancı Ortaokulundan TÜBİTAK başarısı
Atatürk Üniversitesinde 'Sağlık Projeleri' gündemi
Atatürk Üniversitesinde 'Sağlık Projeleri' gündemi
Başsavcılık itiraz etti
Başsavcılık itiraz etti
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Aralık 2009 Çarşamba - 02:24

“Anadolu’nun parçası olmak ayrıcalıktır”

İHA/İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Oktay Belli, Anadolu'nun herhangi bir yerinde doğmanın kendilerine tanınan en büyük lütuf olduğunu belirterek, “Anadolulu ve Anadolu kültürlerinin bir parçası olmak bambaşka bir ayrıcalıktır” dedi.

“Anadolu’nun parçası olmak ayrıcalıktır”

 İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Oktay Belli, Anadolu'nun herhangi bir yerinde doğmanın kendilerine tanınan en büyük lütuf olduğunu belirterek, “Anadolulu ve Anadolu kültürlerinin bir parçası olmak bambaşka bir ayrıcalıktır” dedi.
//ANADOLU’NUN EN GÖRKEMLİ UYGARLIĞI
Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen “Anadolu'nun en görkemli uygarlığı, Urartular” konulu seminer Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin daveti üzerine seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Oktay Belli, Anadolu'nun herhangi bir yerinde doğmanın kendilerine tanınan en büyük lütuf olduğunu söyledi. Anadolulu ve Anadolu kültürlerinin bir parçası olmanın bambaşka bir ayrıcalık olduğunu belirten Belli, "Hakkarililerin çok özel bir yeri var bende. Doğu Anadolu'da Türkçeyi en iyi kullanan Hakkarililerdir. Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Van ya da diğer yerler Türkçe yöresel şiveyle kullanıyor. Ancak Hakkarililer İstanbul şivesiyle Türkçeyi o kadar güzel kullanıyorlar ki hayran olmamak elde değil. Beni buraya davet eden Hakkari Üniversitesi Rektörü'ne teşekkür ediyorum. Hakkari Üniversitesi'nin, Hakkari için bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. 2010 yılında Hakkari'de bir sempozyum gerçekleştirmek istiyoruz. Ben 40 yıldır Doğu Anadolu Bölgesi'nde çalışıyorum. Bu bölgenin zengin tarihini, coğrafyasını, arkeolojini, sanat tarihini, madencilik tarihini, edebiyatını, kültürünü ve özellikle mutfak tarihini öğrenmek büyük bir ayrıcalıktır ve mutluluk kaynağıdır" dedi.
Prof. Dr. Oktay Belli, yaptığı konuşmanın ardından Urartular hakkında üniversiteli öğrencilere slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verdi.
Seminere, Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Hakkari Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tahir Yaşar, kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile üniversiteli öğrenciler katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarıkamış Şehitleri ağıtlarla anıldı
Sarıkamış harekatında donarak yaşamlarını yitiren 90 bin şehit, ağıtlarla ...
Kariyer’den şiir şöleni
İHA/Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kazık Karabekir Eğitim Fakültesi Kariyer ...
"İnsanlık Anıtı" kaderine terk edildi
İHA/ Kars'ın eski belediye başkanlarından Naif Alibeyoğlu tarafından yaptırılmak ...
 
"Cemal Paşasız ermeni meselesi çözülemez"
İHA/ Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Nevzat Artunç'un ...
“Mevlana, insanlığın ortak mirası“
A.TÜRKEZ/İHA/A.Ü. Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiftçi, “Mevlana’yı ...
A.Ü.’de 2011 hazırlığı
GHA/Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO)’ya, çift ...
 
‘Ay Düşleri’ne büyük ilgi
AYHAN TÜRKEZ(İHA) - Şair-yazar İsmail Bingöl, bugüne kadar yazdığı şiirleri ...
GSF, marka sanatçı yetiştiriyor
GHA/Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü, hem Erzurum, ...
GSF’den Türk El Sanatları Sergisi
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva