ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özbalta: 1 puanı kurtardık !
Özbalta: 1 puanı kurtardık !
Yılmaz: Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz
Yılmaz: Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz
Tokuş’a Mavikuş Edebiyat Ödülü
Tokuş’a Mavikuş Edebiyat Ödülü
Erzurum ZMO sandığa gitti
Erzurum ZMO sandığa gitti
Tekman Yalımca'da karla mücadele seferberliği
Tekman Yalımca'da karla mücadele seferberliği
HABERLER>GUNCEL
16 Ağustos 2010 Pazartesi - 03:01

Anadolu halısının yerine İran halısı

Erzurum’da İran halılarına yabancı ilgisi her geçen gün artarken; bu yoğun ilgi esnafın da yüzünü güldürdü.

Anadolu halısının yerine İran halısı

Erzurum’da İran halılarına yabancı ilgisi her geçen gün artarken; bu yoğun ilgi esnafın da yüzünü güldürdü.

Erzurum’da uzun yıllardan beri el dokuması halı ve kilim pazarlayan İdris Alaylar isimli esnaf, özellikle İran’dan kilim getirdiklerini ifade ederek, yabancı turistlerin İran kilimlerine rağbet gösterdiklerini söyledi. Alaylar “İlimizde İran kilimlerine her geçen gün artış oluyor. Erzurum kilimlerinden ise, turistler İran kilimlerine daha çok ilgi gösteriyorlar. Özellikle yabancı turistlerin ilgilisi daha fazla; bu da bizim işlerimizin iyi gitmesi demek oluyor. Artık eskisi gibi Anadolu kilimleri rağbet görmüyor. Bunun nedeni İran kilimleri daha çok kaliteli ve sıkı bir halde dokuması yapılıyor. İran kilimleri işte bu yüzden ilgi görüyor. İşlerimizde yüzde 30 civarında artış var. İran kilimlerinin tanesi 600 ila 700 TL arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Günlük ortalama 4 ila 5 tane kilim satışı yapıyoruz. Satışların iyi olması; biz esnafın yüzüne de güldürüyor. Yaz mevsimi bitene kadar; satışlarımızdaki artış ve canlılık devam eder.” diye konuştu.

İran halılarının en büyük özelliğinin, kullanılan yünü, dokuma şekli ve motifleri olduğunu anlatan Alaylar, “İran halıları, uzun yıllar öncesine aitse, antika olarak da değerlendirilebiliniyor. Bugün dünyanın birçok ülkesinde, hangi kültür yaşanıyorsa yaşansın, mutlaka İran halısı görmek mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Erzurum’da İran halılarına en büyük ilginin Rus turistler tarafından gösterildiğini vurgulayan Alaylar, “İran’daki halıcılık sektörü, turizmde gerçekten büyük bir paya sahip. İran halılarının ünü dünya genelinde bilindiğinden, genellikle satışlar ihracat olarak gerçekleştiriliyor. Ve dünyada satılan İran halılarının büyük bir bölümü, İran pazarlarından değil de, daha çok dış pazarlardan temin ediliyor.” şeklinde konuştu. Erzurum gibi, Türkiye’nin birçok ilinde İran halılarının yaygın bir Pazar payına sahip olduğunu dile getiren Alaylar, satışlardaki hareketliliğin sezon sonuna kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konukevi onarımdan geçti
Süit ve dinlenme bölümleriyle birlikte toplam 15 oda ve 22 yatak kapasitesi ...
Daha kaliteli hizmet için yeni bir bina
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Erzurum ...
Cengiz Aziziyelilerin iftar sevincini paylaştı
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, AK Parti İlçe Başkanı ve Kadın ...
 
Palandöken tarımda göz dolduruyor
Palandöken İlçe Tarım Müdürlüğü çalışmalarıyla göz dolduruyor. 13 personelin ...
Aile boyu kuaför
Amca, oğul, yeğen aynı işi yapıyor. Erzurumlu Köksal Sevinç, açtığı işyerinde ...
Yabancı dilde Olimpiyat
Olimpiyat Dershaneleri, yabancı dil eğitimi verdiği 37 öğrencinin 37’sinide ...
 
Minik Akdağ ilgi odağı
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın 5 yaşındaki sevimli kızı, Başbakan ...
Hava sıcaklıkları düşüyor
Haftanın ilk günü gök gürültülü ve sağanak yağışın etkili olmasının beklendiği ...
Çiftçi'ye hasat uyarısı
Tarım il Müdürlüğü kontrolörleri, köylerde Hasat sırasında dane kayıplarının ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva