ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Atıcı'dan 'Tarihte Harput Medreseleri'
Atıcı'dan 'Tarihte Harput Medreseleri'
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Bir kupa, iki şampiyon
Bir kupa, iki şampiyon
FB'den Avrupa kupalarında 305. maç
FB'den Avrupa kupalarında 305. maç
Kartal: Avantajlı skor elde etmek istiyoruz
Kartal: Avantajlı skor elde etmek istiyoruz
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Ağustos 2026 Salı - 02:06

Ahlat'ta 1071 heyecanı: Sultan Alparslan Otağı hazırlandı

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde kurulan 1071 Sultan Alparslan Otağı, bu yıl 955. yıl dönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi etkinlikleri için hazır hale getirildi.

Ahlat ta 1071 heyecanı: Sultan Alparslan Otağı hazırlandı

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde kurulan 1071 Sultan Alparslan Otağı, bu yıl 955. yıl dönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi etkinlikleri için hazır hale getirildi.
Türklerin Anadolu'ya girişinin kapısı ve "Anadolu'nun tapusu" olarak nitelendirilen Ahlat'ta, Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlıklar tamamlandı. İlçenin Çarho mevkisindeki 150 bin metrekare alan üzerinde kurulan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde ki 1071 Sultan Alparslan Otağı, 23,24 ve 25 Ağustos tarihlerinde okçuluk, atlı spor oyunları, kökbörü, geleneksel oyunlar, Solo Türk ve Çelik Kanatlar helikopter gösterileri ile konserler gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ayrıca otağ içerisinde bulunan 50 çadırda katılımcı illerin stantları açılacak ve Türkiye'nin dört bir tarafından katılımın sağlanacağı el sanatları sergileri açılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ağırlanacağı ilçede halkta heyecan başlarken, şehir dev Türk Bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle süslendi. Etkinliklerin yapılacağı alandaki çalışmaları yerinde inceleyen Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, "Ahlat; yalnızca bir şehir değil, Anadolu'nun hafızasıdır. Malazgirt; yalnızca bir zafer değil, bir milletin geleceğini değiştiren büyük bir dönüm noktasıdır. 1071'de Sultan Alparslan ve kahraman ordusunun taşıdığı ruh, bugün bizlere çok büyük bir emanet bırakmıştır. Bizler de bu emaneti gelecek nesillere aktarmanın, tarihimize sahip çıkmanın ve gençlerimize bu büyük medeniyetin hikâyesini anlatmanın gayreti içerisindeyiz. Bu vesileyle; tarihimizin, kültürümüzün ve medeniyetimizin izlerini taşıyan Ahlat'ta buluşmaya, Malazgirt ruhunu hep birlikte yaşamaya davet ediyorum. Gelin, Ahlat'ta tarihimizle buluşalım. Gelin, Malazgirt'in ruhunu hep birlikte hissedelim. Gelin, 1071'in emanetini hep birlikte geleceğe taşıyalım. Başta gençlerimiz olmak üzere, kadınlarımızı, çocuklarımızı, büyüklerimizi ve Ahlat'a gönül veren bütün vatandaşlarımızı bu anlamlı etkinliklerimize Kubbetül islam Ahlat'a bekliyoruz. Ahlat şenliklerinde her sene olduğu gibi bu yılda müthiş bir program bizleri bekliyor. Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu bu yıl ve her yıl kök börü ligi finalini bundan böyle Ahlatta yapacak. 50 tematik çadırda bakanlıklarımız ve kurumlarımız, Sıfır Atık Vakfı ve İletişim Başkanlığı bizlerle olacak. Geleneksel oyunlar ve modern spor faaliyetleri, yerel ve ulusal sanatçıların sahne alacağı içinde ve içinde Mevlit Kandili'nin kutlanacağı dolu dolu bir program bizleri bekliyor. Solo Türk, Çelik Kanatlar ve daha birçok sürpriz gösterilerin sahneleneceği ilçemizde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Ahlat'tan dünyaya seslenecekler. MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli, Cumhur ittifakı ortakları, bakanlarımız, devlet büyüklerimiz ve birçok misafiri ağırlayacağımız şenliklerimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

 
Bir kupa, iki şampiyon
 
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu Tutmaç'da 1001 Hatim coşkusu
Oltu ilçesine bağlı Tutmaç Mahallesi'nde, köklü bir gelenek haline gelen ...
Erzincan - Erzurum kara yolu ulaşıma kapandı
Erzincan - Erzurum karayolu, akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından ...
Erzurum - Bingöl yolunda su baskını
Erzurum'da etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına ve trafikte aksamalara ...
 
Aşık Sümmani eserleriyle anıldı
Türk halk edebiyatı ve Anadolu aşıklık gelebeğinin önemli isimlerinden ...
'Ehramdan Geleceğe Çağrı'
Bayburt’ta Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından yürütülen ve Kuzeydoğu ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
 Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum’un kuzey kesimleri ile Ardahan ...
 
Kuka tesbihi için zorlu mesai
Erzincan'da tespih ustası Mehmet Aydın, Brezilya'da yetişen kuka ağacının ...
Malazgirt Zaferi 955. yılında
Ahlat, Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü etkinliklerine hazırlanıyor
Ağaç gövdesinden kilolarca bal çıktı
Bingöl’de bir ağacının gövdesinden, kilolarca bal çıkartıldı.
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kararın Barışı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva