ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TDED'den 'Altaylardan Tuna’ya Nevrûz Günleri'
TDED'den 'Altaylardan Tuna’ya Nevrûz Günleri'
Oltu Belediyesinden kültür ve çevre yatırımı
Oltu Belediyesinden kültür ve çevre yatırımı
Uraloğlu, Zigana Tüneli verilerini paylaştı
Uraloğlu, Zigana Tüneli verilerini paylaştı
Karaburun kuralların önemini vurguladı
Karaburun kuralların önemini vurguladı
Faik Güngör Ortaokulu’ndan TÜBİTAK başarısı
Faik Güngör Ortaokulu’ndan TÜBİTAK başarısı
HABERLER>EĞİTİM
18 Mart 2026 Çarşamba - 00:41

ATAUNİV, Tıp ve Sağlık Alanında 2. sırada

Times Higher Education (THE) 2026 Dünya Üniversite Sıralamaları, Atatürk Üniversitesinin tıp ve sağlık alanındaki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi.

ATAUNİV, Tıp ve Sağlık Alanında 2. sırada

Times Higher Education (THE) 2026 Dünya Üniversite Sıralamaları, Atatürk Üniversitesinin tıp ve sağlık alanındaki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi.

Açıklanan verilere göre Atatürk Üniversitesi, Tıp ve Sağlık (Medical and Health) alanında dünya genelinde 601–800 bandında yer alarak uluslararası arenadaki konumunu güçlendirdi. Üniversite, aynı alanda Türkiye genelinde 3. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 2. sırada yer alma başarısı gösterdi.

THE tarafından yayımlanan ve araştırma kalitesi, eğitim-öğretim ortamı, uluslararası görünürlük ve üniversite-sanayi iş birliği gibi birçok kriterin dikkate alındığı sıralamada elde edilen bu başarı, Atatürk Üniversitesinin sağlık alanındaki akademik birikimi ve güçlü altyapısının somut bir göstergesi oldu. Türkiye’nin en iyi tıp fakülteleri listesinde de üst sıralarda yer alan üniversite, özellikle sağlık bilimleri alanındaki nitelikli çalışmalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

“Sıralamalardaki İstikrarlı Yükselişimiz, Yüksek Standartlarımızın Bir Sonucudur”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, üniversitenin son yıllarda bilimsel üretkenlik, sağlık altyapısı ve uluslararasılaşma alanlarında önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Hacımüftüoğlu, “Üniversitemizin Tıp ve Sağlık alanında dünya sıralamalarında istikrarlı bir şekilde yükselmesi, güçlü akademik kadromuzun, nitelikli araştırma altyapımızın ve sağlık hizmetlerindeki yüksek standartlarımızın bir sonucudur. Bu başarı, yalnızca üniversitemizin değil, aynı zamanda ülkemizin yükseköğretim vizyonuna da önemli katkılar sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesinin özellikle Araştırma Hastanesi başta olmak üzere sağlık alanındaki uygulama ve araştırma merkezleriyle bölgeye ve ülkeye önemli hizmetler sunduğunu vurgulayan Hacımüftüoğlu: “Bilimsel araştırmalarımızı artırmaya, uluslararası iş birliklerimizi geliştirmeye ve öğrencilerimize daha nitelikli bir eğitim ortamı sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın vizyonu doğrultusunda oluşturduğumuz hedefimiz, önümüzdeki yıllarda dünya sıralamalarında daha üst basamaklara yükselmektir” dedi.

 
Hakemler iftar yemeğinde buluştu
 
Erdoğan gazeteci ve yazarlara seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİV 27 projesiyle Türkiye genelinde 5. sırada 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
Erzurum milli irade bilincinin sembol şehirlerinden
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum’un ...
MEB, ek atama sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ‘2025 Yılı Sözleşmeli Öğretmen Ataması’ ...
 
Şehit Burak Tatar'a vefa
Erzurum’da aziz şehitlerin hatırasını yaşatmak ve genç nesillerde vatan ...
Erzurum MEM'den en yüksek promosyon anlaşması
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile ilgili banka arasında, Erzurum İl ...
Ramazan pidesinin üretimini yerinde gördüler
Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü ...
 
Erzurum, TÜBİTAK yarışması bölge birincisi
Erzurum, 20. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ...
MEB Aile Eğitim Bülteni yayımlandı
Millî Eğitim Bakanlığınca okul öncesi eğitim kademesindeki çocukların ...
Baruş öğrencilerle iftar yaptı
Erzurum Valisi Aydın Baruş iftarını öğrencilerle açtı, mutfağa geçerek yemek dağıtımına katıldı.
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kariyer Fuarı ve İnsanın Kaderi
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Ümraniye'deki Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Soylu’nun Çıkışı Ne Anlatıyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sessizce azalıyoruz...
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Vietnam Benzeşmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva