ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Hazırlık Maçı: Elazığspor: 2 - Gol Gohar Sirjan: 2
Hazırlık Maçı: Elazığspor: 2 - Gol Gohar Sirjan: 2
Jandarmadan uyuşturucu operasyonları: 10 gözaltı
Jandarmadan uyuşturucu operasyonları: 10 gözaltı
Jandarma'dan DEAŞ terör örgütüne darbe
Jandarma'dan DEAŞ terör örgütüne darbe
Tarihi mezarlıktaki yangın korkuttu
Tarihi mezarlıktaki yangın korkuttu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
28 Mayıs 2021 Cuma - 00:57

ATAUNİ’den Uluslararası Proje başarısı

Proje ekibinde Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Dilruba Gedikoğlu, Gaziantep Üniversitesinden Prof. Dr. Uğur Cem Hasar, Erzurum Teknik Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Hilal Koç yer aldı.

ATAUNİ’den Uluslararası Proje başarısı

Atatürk Üniversitesi tarafından kanser hücrelerinin ortadan kaldırılmasına yönelik hazırlanan proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Uluslararası Bilimsel İşbirliği Merkezi (CISC-MSRT) tarafından onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul yürütücülüğünde Tebriz Üniversitesi Elektronik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ile iş birliği içerisinde başvurusu yapılan Kanser ve Tümör Tedavisi için Fizibilite Değerlendirmesi ve Tasarımı isimli proje, 2020 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı kapsamında desteklendi.

Proje ekibinde Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Dilruba Gedikoğlu, Gaziantep Üniversitesinden Prof. Dr. Uğur Cem Hasar, Erzurum Teknik Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Hilal Koç yer aldı.

“BU TEKNOLOJİ DİĞER TEKNİKLERE GÖRE DAHA AVANTAJLI”

Desteklenen proje hakkında bilgi paylaşımında bulunan proje yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul ise kanser hücrelerinin ortadan kaldırılmasında radyoterapi yöntemlerinin etkili olmasına karşın birçok yan etkileri olduğunu vurgulayarak, THz radyasyonunun ise iyonlaştırıcı radyasyon olmadığı için dokularda güvenli bir şekilde kullanılabildiğini aktardı.

Henüz literatür aşaması tamamlanmamış olan THz ile kanser tedavisi konusunun diğer tekniklere göre ucuz, kolay ve hastaları rahatsız etmeden kanser tedavisine olanak sağladığını belirten Ertuğrul, bu teknolojinin şu anda günlük hayatta kullanılmadığını, ancak kullanım potansiyelinin yüksek olduğuna inanıldığını söyledi.

Prof. Dr. Ertuğrul, projede hem yeni bir THz kaynağının, hem de bir THz dalga kılavuzunun geliştirilmesine odaklanıldığını ve bu konuda araştırma yapılarak teknolojik sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Geliştirilen bu projenin insanlığın çare aradığı hastalıkların başında gelen kanser tedavisine katkı sunabilecek potansiyelde olduğuna vurgu yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, topluma fayda sağlayan bilimsel çalışmalara kurum olarak devam edeceklerini söyleyerek bu projede emeği geçenlere teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

 
‘Biz, ölümü korkutanlardan olacağız’
 
Şehit Gün Sazak dualarla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ SBÜ’den Danışmanlık Çalıştayı
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Öğretme ve Öğrenmeyi ...
Üniversite-Sanayi iş birliği güçleniyor
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Covid-19 ...
ISEF dünya dördüncüsü Erzurum’dan
Erzurumlu lise 11.sınıf öğrencisi İdil Büyükgölcigezli, Pyracantha coccinea ...
 
Tarım-GFE yıllık yüzde 21,03 arttı
Tarımsal girdi fiyat endeksi Mart ayında yıllık yüzde 21,03, aylık yüzde 1,33 arttı.
İstihdam endeksi açıklandı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, ...
ATA KARMER’den bir ilk
Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma ...
 
ETÜ Projesine TÜBİTAK’tan destek
ETÜ Makine Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan proje, TÜBİTAK 1004 ...
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 oranında ...
Erzurum genç nüfusta 11’inci sırada
DOSİAD - 2020 yılı ADNKS sonuçlarına göre nüfusu 758 bin 279 olan Erzurum’da ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İnsanlığın En Yüce Değeri
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva