ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>GUNCEL
29 Aralık 2010 Çarşamba - 21:14

ASİMED Şok Gerçeği Açıkladı

ASİMED Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, Ermenistan’ın silah kaçakçılığı yaptığını iddia etti. Eğilmez, “2008’in sonlarına doğru Ermenistan’ın yürüttüğü illegal silah sevkiyatı nedeniyle, bu ülke ile ABD arasında ciddi sorunlar yaşanmaya başlandı” dedi.

ASİMED Şok Gerçeği Açıkladı

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermenistan’ın silah kaçakçılığı yaptığını iddia etti. Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “2008’in sonlarına doğru Ermenistan’ın yürüttüğü illegal silah sevkiyatı nedeniyle, bu ülke ile ABD arasında ciddi sorunlar yaşanmaya başlandı” dedi.
//EĞİLMEZ’İN AÇIKLAMALARI
Sözde soykırım iddialarıyla Türkiye’yi uluslararası arenada zor durumda bırakmaya çalışan Ermenistan’ın Bulgaristan’dan satın aldığı 1000 anti-tank roketi ve 260 ağır makineli silahı önce İran’a ardından da Irak’taki Şii isyancılara gönderdiğinin ABD kayıtlarına girdiğini belirten ASİMED Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, o dönem Ermenistan Savunma Bakanı olan Sargisyan’ın silah kaçakçılığı içerisinde başrol oynadığını kaydetti.
//RESMİ KAYITLAR
Resmi kayıtlara göre Ermeniler’in gönderdiği bu silahlarla bir Amerikan askerinin öldürülmüş, en az 10 askerin de yaralanmış olduğunun iddia edildiğini anımsatan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Bir başka iddiaya göre ise ölen ve yaralanan askerlerin sayısı çok daha fazlaydı. ABD, Irak’ta kaldığı süre içerisinde, Ermenistan aracılığıyla bu ülkeye bir hayli silah geldiğini belirledi. Hergeçen gün, sevkiyat dahilinde bulunan teçhizatlar ele geçiriliyordu. Amerikan istihbarat kaynakları, bu silah sevkiyatının bütün ayrıntılarını biliyor. Bu kaynaklara göre RPG-22 Antitank roketleri Vazovski Mashinostroitelni Zavodi fabrikasında, ağır makineli silahlar ise Bulgar silah üreticisi Arsenal tarafından üretilmişti. Yine Amerikan kaynaklarına göre silahlar Ermenistan eliyle önce İran’a sonra da Irak’a gelmiş. Bu silah sevkiyatının anlaşması, devlet destekli bir şirket olan Zao Veber ve İranlı silah tüccarı Abbas Abdi Asjerd arasında yapılmış. Ve yine iddialara göre Ermenistan’ın silahlar için Bulgaristan’a ödediği parayı da İran finanse etmiş. Paranın transferi de bir Ermeni bankası üzerinden yapılmış” diye konuştu.
//ERMENİSTAN TAŞERONLUK YAPIYOR, İDDİASI
Ermenistan’ın taşeron bir tüccar gibi davrandığı bu ticari oyunda hamisi konumundaki ABD’ye ve Bulgaristan’la yaptığı anlaşmaya sadık kalmadığının anlaşıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Sargisyan, silahların Ermenistan’da kalacağına dair Bulgaristan’a yazılı garanti vermiştir. İhaneti bir yaşam tarzı haline getirmiş olan bu insanlar, üç beş kuruş için silahları illegal örgütlere göndermiş ve Amerikan askerlerinin ölümüne neden olmuştur. Amerika’nın baskıları karşısında, bu sevkiyatları önce inkâr etmeye çalışan Sargisyan, Amerika’nın muazzam yaptırımlar yapacağını bildirmesi üzerine bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı konusunda söz vermiştir. Daha önce de Bulgaristan’a resmi sözler veren ama tutmayan Sargisyan’ın bu sözü Amerika Birleşik Devletleri tarafından ihtiyatla karşılanmış ve Ermenistan silah konusunda Amerika tarafından sıkı bir denetim altına alınmıştır. Yani Amerika’da tıpkı Pers, Roma, Bizans, Sasani, Selçuklu ve Osmanlı Devletleri gibi Ermenistan’ın ihanetiyle tanışmıştır. Ve Amerika etkinliğini kaybettiği ilk gün, ilk darbeyi Ermenilerden yiyecektir” diye konuştu.

İHA

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir zabıtası fırınları denetledi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri ...
Valilikten yılbaşı seferberliği
Erzurum Valiliği’nce yılbaşı dolayısıyla il genelinde bir dizi tedbir alındı.
Havalimanı uçuşlara açıldı
Erzurum Havalimanında yapımı tamamlanan pist hizmete girdi.
 
Tarih, karanlıkta kaldı
Erzurum'da TEDAŞ, İlhanlı emirlerinden Tuğbay Vecihiddin'in oğlu Emir ...
Vakıfbank personel alacak
Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, 2011 yılında şube sayılarını artırmaya ...
Müsteşarın İş Kur değerlendirmesine tepki
Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir'in ülkede yaşanan işsizliğin ...
 
Erzurum’da Akif ilgisizliği
Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, Doğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştirilen ...
58 Ülke Erzurum Kapılarından geçecek
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın 4 kapılı şehir dediği Erzurum tarihi kapılarını ...
Karskapı Yolu 2011’de açılacak
Yakutiye Bulvarı’ndan başlayarak Karskapı semtine ulaşacak yolun önümüzdeki ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva