ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'19 Mayıs kutlu bir dirilişin başlangıcıdır'
'19 Mayıs kutlu bir dirilişin başlangıcıdır'
'Kırımlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz'
'Kırımlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz'
Erdoğan: Türkiye, bölgesinin istikrar adası
Erdoğan: Türkiye, bölgesinin istikrar adası
Erdoğan: ‘Türkiye'yi her alanda bir üst lige taşıdık’
Erdoğan: ‘Türkiye'yi her alanda bir üst lige taşıdık’
'19 Mayıs, milletçe var oluş iddiamızın ilham kaynağı'
'19 Mayıs, milletçe var oluş iddiamızın ilham kaynağı'
HABERLER>EKONOMİ
22 Mayıs 2015 Cuma - 01:23

‘ABİGEM, KOBİ’lere vizyon çiziyor’

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi A.Ş.’nin (ABİGEM) Yönetim Kurulu Başkanı ve ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, ABİGEM’in başarılı çalışmalara imza atmaya devam ettiğini söyledi.

‘ABİGEM, KOBİ’lere vizyon çiziyor’

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi A.Ş.’nin (ABİGEM) Yönetim Kurulu Başkanı ve ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, ABİGEM’in başarılı çalışmalara imza atmaya devam ettiğini söyledi.

8 PROJE BAŞARILI BULUNDU

ABİGEM’in, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından başlatılan hibe programı için hazırladığı 11 projeden 8’inin başarılı olduğunu ifade eden Özakalın, KUDAKA ile sözleşme yapmaya hak kazanan projeler arasında, Erzurum’un kalkınması adına önem arz eden projelerin yer aldığını dile getirdi. Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde başarılı bulunan 44 projeden sekizinin ABİGEM tarafından yazıldığını belirten Özakalın, 2015 yılında yaklaşık 4 milyon 500 bin TL tutarında yatırıma yön verildiğini açıkladı. KUDAKA tarafından açılan 4 teklif çağrısı döneminde 13 milyon TL yatırıma yön veren ABİGEM’in, proje yazma ve uygulama faaliyetlerinin yanı sıra, mesleki eğitimler, girişimcilik eğitimleri ve iş planı hazırlama konusunda da çalışmalarına devam ettiğini anlatan ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Özakalın, bölge çapında 300 kişiye yeni iş kurma konusunda yardımcı olunduğunu belirtti.

KOBİ’LERE ÖNERİ

Açıklamasında, KOBİ sahiplerine önerilerde bulunan Özakalın, KOBİ sahiplerinin proje çağrı dönemlerini beklemeden, ihtiyaç duydukları konularda proje hazırlatmak için ABİGEM’e başvurabileceklerini söyledi. Çağrı dönemlerinin kısa olması nedeniyle bu dönemde proje hazırlama konusunda sıkıntılar olabileceğini kaydeden Özakalın, artık rutin hale gelen proje çağrıları için önceden hazırlıklı olmanın avantajlı olacağını vurguladı.

Özakalın, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Kars, Ardahan, Niğde, Elazığ ve Artvin’de faaliyetlerini sürdüren, yerel ve ulusal otoritelerden takdir alarak bölgesel bir eğitim ve danışmanlık firması haline gelen Erzurum ABİGEM’in çalışmalarının artarak devam edeceğini bildirdi.

Yatırımcı ve girişimcilere yönelik hizmetlerine devam edeceklerini hatırlatan Özakalın, KOBİ’lere yönelik ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık hizmetleri için isteklilerin ABİGEM’e başvurmalarını önerdi.

 
KUDAKA’dan 13 projeye teknik destek
 
Erzurum ilk 8 il arasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘DAP, Doğu’nun kalkınmasında yol haritası’
Yılmaz, 'Erzurum’da ilk defa DAP için bir eylem planı açıkladık. Orada ...
Erzurumlu üreticilerden ‘Ballı’ müjde
M.COŞKUN-Arı işletmecisi Turgut Mollaoğlu, Kar ve bahar yağışının bol ...
Erzurum'un Vergi tahsilat oranları açıklandı
Mahmut AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2015 nisan dönemi ...
 
Erzurum’da 4 ayda 73 şirket kuruldu
M.AKDAĞ-Erzurum’da bu yılın ilk dört ayında 73 şirket kuruldu. İlde kurulan ...
Erzurum’da 1 ayda 3 bin 500 araç el değiştirdi
M.AKDAĞ-TÜİK Mart ayı araç devirlerini paylaştı. Erzurum’da mart ayı ölçeğinde ...
Sigortacılardan AK Parti’ye teşekkür
M.COŞKUN-İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir ...
 
Köprüköy’e tarımsal yatırım
Büyükşehir Belediyesi tarafından Köprüköy İlçesi'nde yapılan 10 bin metrekare ...
Refah da, araç da arttı
M.AKDAĞ-Erzurum’da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 103 bin ...
Erzurum’da vergi mükellefi sayısı arttı
M.AKDAĞ-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2015 nisan dönemi faal mükellef ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Güç, akıl ve adalet
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzincan’dan yükselen ses…
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum bir irfan otağıdır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya yeni masayı kuruyor
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yeni çağın kavşağında Türk dünyası
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tellinin Çiftelisi 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva