Milli sporcu kontenjanları yanında, şu ana kadar milli olamamış sporcuların da kayıt yaptırabileceği branşa, 20 öğrenci kayıt yaptırabilecek. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden sonra İstanbul Koç Üniversitesi ile İzmir Yaşar Üniversitesi'nin de buz hokeyi branşı açmak için çalışmalara başladığı öğrenildi.
//KLAVUZ’UN AÇIKLAMASI
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) Akın Kılavuz, yaptığı açıklamada, Atatürk Üniversitesi'nin buz hokeyine verdiği desteğin çok önemli olduğunu söyledi. Kılavuz, Federasyonun girişimleriyle Atatürk Üniversitesi'nin buz hokeyi branşını açtığını belirterek, 'Buz hokeyi sporu ülkemizde her geçen gün daha çok insanın ilgisini çekiyor. Sporcu sayımız sürekli artıyor. Bu nedenle üniversitelerin verdiği desteği çok önemsiyoruz' dedi. Erzurum'da 2011'de yapılacak Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları için çalışmalara yoğun bir tempoda devam ettiklerini kaydeden Kılavuz, 'Hazırlıklarımız yoğun bir tempoda sürüyor. Burada dünyanın en iyi 11 takımına karşı oynayacağız. Bu takımlar arasında ABD, Rusya, Kanada gibi değerleri 100 milyon doları bulan takımlar var. Çok önemli bir organizasyona evsahipliği yapacağız' diye konuştu.
//'TESİSLER OYUNLARDAN SONRA ATIL KALMAYACAK'-
TBHF başkanı Kılavuz, 2011 Kış Oyunları'ndan sonra Oyunlar için yapılan tesislerin atıl kalmayacağını belirtti. Klılavuz, yapılan tesislerin Oyunlardan sonra kullanılmayacağı düşüncesinin yanlış olduğunu belirterek, Federasyon olarak tesislerin Oyunlardan sonra atıl kalmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası'nı Başkent Arena'da düzenleyebilmek için girişimlerin devam ettiğini kaydeden Kılavuz, 'Böyle büyük organizasyonları Türkiye'ye almak için çalışmalarımız devam edecek. Kimse merak etmesin bu tesisler boş kalmayacak. Biz Buz Hokeyi Federasyonu olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız' diyerek sözlerini tamamladı.