ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Yaşlılara sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır’
‘Yaşlılara sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır’
Kamu-Sen: ‘Teklifi reddediyoruz’
Kamu-Sen: ‘Teklifi reddediyoruz’
Çat yolunda feci kaza: 1 ölü
Çat yolunda feci kaza: 1 ölü
Erzurumspor – ASF maçını Arslan yönetecek
Erzurumspor – ASF maçını Arslan yönetecek
Trendyol 1. Lig 3 ve 4. hafta programı açıklandı
Trendyol 1. Lig 3 ve 4. hafta programı açıklandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Nisan 2009 Salı - 02:38

A.Ü. Sanat Tarihi’ne ışık tutuyor

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, ev sahipliği yaptığı kültürel organizasyonların yanında, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen konferanslarda da adından söz ettiriyor. Sadece Nisan ayında 3 ayrı konferansa imzasını atan Sanat Tarihi Bölümü’nde, öğretim üyeleri ise, çeşitli üniversitelerin adeta gözbebeği haline geldi.

A.Ü. Sanat Tarihi’ne ışık tutuyor

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MARKA
 Bölümde görevli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, biri Akdeniz Üniversitesi, diğeri de Adıyaman Üniversitesi olmak üzere iki ayrı üniversite tarafından düzenlenen konferanslara konuşmacı olarak davet edilirken, Sanat Tarihi Bölümü’nde, ünü Türkiye’ye yayılmış olan akademisyenler de konuk edildi.
GÜNDOĞDU MİMAR SİNAN’ı ANLATTI
Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, 11 Nisan’da Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin davetlisi olarak Antalya’ya gittiğini söyleyerek, burada, “Sinan’ın Üç Şaheseri: Şehzade, Süleymaniye, Selimiye” isimli bir konferans verdiğini belirtti. Gündoğdu, Erzurum’dan davet edildiği bir başka konferansın ise, Adıyaman Üniversitesi tarafından düzenlendiğini kaydederek, bu konferansta ise, “Mimar Sinan ve Eserleri”ni anlattığını ifade etti. Her iki konferansın da, sanat tarihçileri ve akademisyenler tarafından büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Gündoğdu, bunun yanında, Sanat Tarihi Bölümü olarak, bir dizi organizasyona da ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.
TÜRK KÜLTÜRÜNDE TAŞLAR KONFERANSI İLGİ GÖRDÜ
3 Nisan tarihinde Sanat Tarihi Bölümü tarafından organize edilen bir konferansa, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun’un davet edildiğini hatırlatan Hamza Gündoğdu, “Türk Kültüründe Taşlar” konulu konferansla, Atatürk Üniversitesi’ne yaygın medyada geniş bir yer ayrıldığını söyledi. Sanat Tarihi Bölümü’de görevli öğretim, sahip olduğu uzman kadrosuyla hem bölgede, hem de yurdun dört bir yanında kamuoyunu bilgilendirdiklerini anlattı. Prof. Dr. Gündoğdu, “Atatürk Üniversitesi son yıllarda Türkiye’nin marka üniversitelerden birisi haline geldi. Yürütülen bilimsel çalışmalar ve yayımlanan makaleler, bölgesel ve uluslararası projeler sayesinde, üniversitemiz ve hemen her fakültemiz, artık adından sıkça söz ettirmeye başladı. Üniversitemizin bu noktaya gelmesinde emeği geçen tüm akademisyen kadroya, mensubu olmaktan gurur duyduğum üniversitem adına ben de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu, Tiyatro Şenliği’ne hazırlanıyor
Oltu’nun merakla beklediği Oltu Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Gırgırına ...
'Sarıkamış Şehitliği' yapım sürecinde
İHA/Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin Türk askeri için ...
“Edebiyata Çağdaş Yaklaşımlar”
GHA/A.Ü. Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim üyesi ...
 
Büyükşehir’den folklora destek
Unutulmaya yüz tutan Erzurum Kadın Barları, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ...
Kur’an Bülbülleri yarıştı
İmam Hatip Liseleri arası Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge ...
Din, Felsefe ve İnsan...
Araştırmacı Yazar Murat Ertaş, çağın meselesini, bilimsel boyutta sorguladı. ...
 
EDT, çocukların gönüllerini kazandı
Erzurum Devlet Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ...
Erzurumlu sanatçıya Amerika’dan davet
Erzurumlu Heykeltraş ve dijital sanatçı Tülay Çakır, Dünya'nın sanat merkezi ...
Erzurum’dan Gönül Korosu’na destek
28 ilköğretim okulu öğrencisinden oluşan Digor Gönül Korosu'nun, TRT ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Direnişin Başarısı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva