ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gazze Mahkemesi nihai kararını açıkladı
Gazze Mahkemesi nihai kararını açıkladı
Sason Şehitleri dualarla anıldı
Sason Şehitleri dualarla anıldı
Uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele: 34 gözaltı
Uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele: 34 gözaltı
ATAUNİV Spor Yöneticiliği programı akredite edildi
ATAUNİV Spor Yöneticiliği programı akredite edildi
İletişim'de 'Yeni Medya ve Habercilik' gündemi
İletişim'de 'Yeni Medya ve Habercilik' gündemi
HABERLER>EĞİTİM
7 Mayıs 2010 Cuma - 08:07

A.Ü. Bilim adamları marka oldu

SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Atatürk Üniversitesi’nin öğretim üyeleri, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen çeşitli panel, konferans ve sempozyumların aranan isimleri haline geldi. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, Türkiye Barolar Birliği ve Samsun Barosu’nun ortaklaşa düzenleyeceği “Ulusal Bağımsızlık Savaşının İlk Adımı: Samsun 1919” adlı programa, panelist olarak davet edildi. Yurt genelindeki çeşitli üniversitelerden tarihçi akademisyenlerin katılacağı geniş kapsamlı panelde, Konukçu da, Erzurum ve Atatürk Üniversitesi’ni temsil edecek.

A.Ü. Bilim adamları marka  oldu

//ULUSAL BAĞIMSIZLIK
Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, Türkiye Barolar Birliği’nin, Samsun Barosu ile birlikte 7 Mayıs Cuma günü düzenleyeceği “Ulusal Bağımsızlık Savaşının İlk Adımı: Samsun 1919” adlı panel programda, kendisinin de bildiri sunacağını söyledi. Türkiye’deki sayılı üniversitelerden tarihçi akademisyenlerin davet edildiği panele, “Samsun Yolculuğu ve Bandırma Vapuru” isimli bildiriyle katılacağını kaydeden Konukçu, söz konusu paneli anlamlı kılan bir diğer hususun, bildiri sunacak olan bazı öğretim üyelerinin ise, bir zamanlar Atatürk Üniversitesi mensubu ve mezunlarından oluşmaları olduğunu dile getirdi.
//PANELİSTLER A.Ü’DEN
19 Mayıs’ta Samsun’daki etkinlik yoğunluğu nedeniyle 7 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek olan panele, katılımın hayli geniş olacağına dikkati çeken Konukçu, “Panelde, 19 Mayıs ve bağımsızlık mücadelesine vurgu yapılacak olmakla birlikte, bu etkinlikte Atatürk Üniversitesi’nin ağırlığı da ortaya çıkacak. Çünkü Prof. Dr. M. Evsile, Prof. Dr. Tülay A. Baran ve Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut gibi alanında uzman isimler, Atatürk Üniversitesi mezunları ve mensuplarından oluşuyor. Atatürk Üniversitesi açısından böyle bir manzara çok sevindirici ve gurur verici bir durumdur.” dedi.
//PANELDE BİLDİRİ SUNACAK OLAN AKADEMİSYENLER VE BİLDİRİ KONULARI… 
Yeni araştırmalara dayalı konuların da ele alınacağı “Ulusal Bağımsızlık Savaşının İlk Adımı: Samsun 1919” adlı panelde, Doç. Dr. Bünyamin Kocaoğlu’nun; “Mondoros Mütarekesi ve İşgaller”, Doç. Dr. Enis Şahin’in; Mondoros Mütarekesinden Sonra Ordunun Durumu”, Doç. Dr. Kemal Arı’nın; “Mondoros Mütarekesinden Sonra Anadolu’da Sivil Yapılanma”, Doç. Dr. Tuncer Çağlayan’ın; “Mondoros Mütarekesi ve İstanbul Hükümetleri” , Prof. Dr. Mehmet Evsile’nin; “M. Kemal’in Mütareke İstanbul’undaki Günleri”, Prof. Dr. T. Alim Baran’ın; “Mütareke Sürecinde M. Kemal ve İstanbul Hükümetleri”, Prof. Dr. Mesut Çapa’nın; “Karadeniz Bölgesi’ndeki Rum Çetelerinin Faaliyetleri” ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Uzun’un da; “Samsun’dan Erzurum’a” isimli bildirileri sunacağını belirten Konukçu, panelin sonunda, “Mekteplilerin İdman Bayramı ve Samsun Posta Tarihi Sergisi” açılacağını sözlerine ekledi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlköğretim’de yerel yönetimler dersi
İnönü İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri Yakutiye Belediyesi Meclis ...
“Erzurum, mesleki eğitimde öncü olacak”
DİLEK BAYRAK/ERZURUM GAZETESİ/Avrupa Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ...
Eğitimde "Kariyer" açılımı
AYHAN TÜRKEZ/İHA/Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde, Vali Öztürk ...
 
Emniyet ev hanımlarını bilgilendiriyor
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Erzurumlu hanımlar Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Toplum ...
“Başarı bedel ister”
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “ ...
Konukçu, Ulusal Bağımsızlık sürecini anlatacak
MUAMMER AY(İHA) - Samsun'da, Türkiye Barolar Birliği ve Samsun Barosu'nun ...
 
Öğrenciler deprem gerçeğini öğrendi
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli ...
İletişim’den tarihi hizmet
SAMET ÖZÜNAL/GHA/İletişim Fakültesi tarihi gerçekleri belgesellerle gündeme ...
Tetik’ten Din Görevlilerine Rehber
Dr. Hayati Tetik'in beklenen kitabı "Din görevlilerinin rehber kitabı" ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sonucun Seçimi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva