Geçtiğimiz Pazartesi günü işbaşı yapan Aslan, önce çalışma arkadaşlarıyla tanıştı, ardından eğitim-öğretim hizmetinin verileceği İbrahim Çeçen Üniversitesi kampusünde incelemelerde bulundu.
Erzurum’da iken Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanlığı görevini yürüten ve Türkiye'nin en genç rektörü olan Aslan, atacakları ilk adımın, üniversiteye özel bir kampüs oluşturulması olacağını dile getirdi.
ÜNİVERSİTE HALK BÜTÜNLEŞMESİ
Üniversitelerin, halkla birleşmesi ve bir arada bulunması gereken kurumlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İbrahim Aslan, “Üniversitemizin bilimsel anlamda evrensel standartlara kavuşması ve bölgenin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel katkıda bulunmasını sağlayacak projeler üzerinde çalışacağız. Bunu yapabilmek için de öncelikle sorunların analiz edilmesi gerekiyor. Bunu yaparken de, elbette halkla ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket edeceğiz” dedi.
BÖLGE KALKINMASI AMACI
Bilim adamları yetiştirerek üniversitesinin ve bölgenin kalkınması için çalışmalar yapacaklarını da söyleyen Rektör Arslan, kurmayı planladıkları yeni kampüs içerisinde, bölgenin can damarı olan hayvancılık ve tarım sektöründe gelişme sağlayacak çalışmalar yapacaklarını dile getirerek, özellikle de, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili olarak önemli adımlar atacaklarını ifade etti.
MAKAM GEÇİCİ, HİZMET KALICI
İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, şöyle konuştu: “Ben şuna inanıyorum; görevler, insanlar gelip geçicidir. Önemli olan bulunduğunuz makamın yükünü taşımak, makamdaki görevinizi en iyi şekilde, insanlara eni yi hizmeti vermektir. O makamı bıraktığınız zaman hoş bir izlenim bırakarak, başarılı işleri yapmak önemlidir. Makamlar ve devletin kurumları bakidir, geçici olan insanlar ve görevlerdir. Hiçbir zaman makam derdim olmadı çünkü ben bilim yapmayı seviyorum. Biz bugün varız yarın yokuz. Ben bu görevi nöbet değişikliği olarak görüyorum, tek temennim nöbetimi en iyi şekilde tutabilmektir."