ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
16 yaşındaki genç evde ölü bulundu
16 yaşındaki genç evde ölü bulundu
Trabzonspor'un Erzurum kampı tamamlandı
Trabzonspor'un Erzurum kampı tamamlandı
Kent Konseyi'nden Sarıaslan'a yapılan saldırıya kınama
Kent Konseyi'nden Sarıaslan'a yapılan saldırıya kınama
Kadın girişimciler bilgilendirildi
Kadın girişimciler bilgilendirildi
4 ülke yüksek irtifada yarıştı
4 ülke yüksek irtifada yarıştı
HABERLER>GUNCEL
5 Mart 2008 Çarşamba - 00:00

“CELLATA GÜL MÜ VERSEYDİK?”

Aşkale Kurtuluş Törenlerinde, Ermenilerin Türk halkına yaptığı zulmün canlandırılmasını eleştiren yaygın medyaya Erzurum ve Aşkale halkından tepki geldi.

“CELLATA GÜL MÜ VERSEYDİK?”

“CELLATA GÜL MÜ VERSEYDİK?” Aşkale Kurtuluş Törenlerinde, Ermenilerin Türk halkına yaptığı zulmün canlandırılmasını eleştiren yaygın medyaya Erzurum ve Aşkale halkından tepki geldi. Ermenilerin Aşkale, Alaca başta olmak üzere binlerce Türkü acımasızca katlettiğini, tarihin belgelediği bu vahşetin milli duruş gereği, her kurtuluş töreninde canlandırıldığını söyleyen vatandaşlar, eleştiri de bulunan medyaya sordular TARİHİ GERÇEK SAKLANAMAZ Aşkale Belediye Başkanı Yaptırmış, ''Ne Aşkale halkı ne de Türk Milleti olarak hiçbir millete ya da kesime kin ve nefret içinde olmamız düşünülemez. Yapılan, tarihi bir vakanın canlandırılmasıdır'' dedi. Eleştirilere tepki veren vatandaşlar, tarihin canlandırılmasını kınayanların Yanıkdere, Alaca’ya gelerek gerçekleri görmelerini istediler. AŞKALE HALKI İNCİTİLMİŞTİR Kurtuluş kutlamalarının 1938 yılından beri yapıldığını bildiren Yaptırmış, ''göç ve kurtuluş canlandırması halkın gönüllü katılımı ile yapılan bir canlandırmadır.Ermeni çetelerinin Aşkale'deki Türk halkına yaptığı katliam ve zulmün aktarımıdır.. Ancak yapılan yayınlarda sanki günümüzdeki bazı talihsiz olaylar ile bir bağlantı kurulmaya çalışılmış, olmayan bir anlayışımız ya da niyetimiz varmış gibi gösterildiği görülmüştür. Bu tür yaklaşımları Aşkaleliler olarak kınıyoruz.'' MYO KONSEYİNDEN KINAMA Aşkale’nin kurtuluş törenlerinde canlandırılan temsili düşman işgali gösterilerinin, bazı basın yayın kuruluşları tarafından eleştirilmesiyle ilgili olarak bir açıklama da, Aşkale Meslek Yüksekokulu Öğrenci Konseyi’nden geldi. Yapılan açıklamada:” Törende çocukların bağırdığını, dehşetle çığlık attığını söyleyen kartel medyasını da kınıyor, yalanlıyor ve o gün camilerde yanarak dehşetle çığlık atan asil Türk milleti evlatlarının seslerini duymalarını istirham ediyoruz.” denildi. UTANMASI GEREKEN ERMENİ DİASPORASIDIR Kurtuluş törenlerinin, yaygın basında ele alınış şekline tepki gösteren Aşkale halkı da, “Gösteride art niyet olmadığı gibi, canlandırılan olaylar da, hayali değildi. Bunlar ülkemizde bir zaman yaşanan olaylardı. Milletimizin geçmişte uğradığı bu katliam zaten bilimsel platformlarda da dile getiriliyor. Konunun bu şekilde ele alınmış olmasına üzüldük. Asıl utanması gerekenler, böylesine acımasız katliamlar gerçekleştirdikleri halde, kalkıp da kendilerinin soykırıma uğradığını iddia edenlerdir” diye konuştular.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
“TARİHİ GERÇEĞİ SERGİLEMEK SUÇ MU? Ulusal Medya’da ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ÇIĞ ALTINDA KALAN TURİSTLER KURTARILDI Erzurum'da Palandöken Dağı'nın ...
AŞKALE MYO ÖĞRENCİ KONSEYİ’NDEN MEDYAYA TEPKİ
“TARİHİ GERÇEK SAKLANAMAZ” Aşkale’nin kurtuluş törenlerinde ...
 
AŞKALE TÖRENLERİNE ANLAŞILMAZ TEPKİ:
“ERMENİ ZULMÜ ÖN PLANA ÇIKARILMASIN” Erzurum'un Aşkale ilçesinin ...
OLTU KÖMÜR ERZURUM’UN GÖZDE KURULUŞLARI ARASINDA
Erzurum’un Oltu ilçesinde faaliyet gösteren kömür işletmeleri, “sağlıklı ...
KGF ERZURUM’ DA ŞUBE AÇACAK
Kredi Garanti Fonu (KGF), aralarında Erzurum’un da bulunduğu 6 ile şube açıyor.
 
PALANDÖKEN RAKİPSİZ…
Palandöken Kış turizm Merkezi ulusal bazda ilgi ve beğeni toplamayı sürdürüyor.
ERZURUMSPOR KULÜP BAŞKANI ILICALI’DAN İDDİALI “İSTİFA” DEĞERLENDİRMESİ
İSTİFA EDERSEM, BİR TEK FUTBOLCU KALMAZ! Erzurumspor yönetimdeki istifalar ...
PALANDÖKEN DEVLET HASTANESİ, AB STANDARTINA KAVUŞTU
Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi, hastalarını modern tıbbi cihazlarla tanıştırmaya devam ediyor.
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva