ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydemir: ‘Erzurum Milli vakarın adresidir’
Aydemir: ‘Erzurum Milli vakarın adresidir’
Dadaşlar milli coşkuyu paylaştı
Dadaşlar milli coşkuyu paylaştı
'12 Mart bir milletin topyekûn şahlanışının sembolü'
'12 Mart bir milletin topyekûn şahlanışının sembolü'
Sekmen: '12 Mart bir destanın adıdır'
Sekmen: '12 Mart bir destanın adıdır'
Erzurum milli irade bilincinin sembol şehirlerinden
Erzurum milli irade bilincinin sembol şehirlerinden
HABERLER>GUNCEL
29 Şubat 2008 Cuma - 00:00

52 YAŞINDAKİ ANNENİN OKUMA AZMİ

46 yaşındayken girdiği sınavı kazanıp üniversiteli olan, 4 yıllık fakülteyi birincilikle bitiren 52 yaşındaki Tülay Çakır, şimdi de yüksek lisans yapıyor.

52 YAŞINDAKİ ANNENİN OKUMA AZMİ

52 YAŞINDAKİ ANNENİN OKUMA AZMİ 46 yaşındayken girdiği sınavı kazanıp üniversiteli olan, 4 yıllık fakülteyi birincilikle bitiren 52 yaşındaki Tülay Çakır, şimdi de yüksek lisans yapıyor. Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesini bitiren, halen yüksek lisans öğrencisi olan iki çocuk annesi Çakır, AA muhabirine, resim ve diğer sanat dallarına karşı olan ilgisinin küçük yaşlarda başladığını söyledi. Çakır, ''İlkokula giderken yaptığım resimler başta öğretmenlerim olmak üzere birçok kişi tarafından beğenilirdi. Küçüklükten itibaren resim yapmayı çok severim'' dedi. MASTER YAPIYOR Liseyi bitirdikten sonra evlendiğini ve okumayı bıraktığını ifade eden Çakır, şöyle devam etti: ''Ancak hep okumak istiyordum. Çocuklarım üniversiteyi kazanıp İstanbul'a gidince ben de üniversite sınavlarına girdim. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nü kazandım; bölüm birincisi olarak mezun oldum, şimdi yüksek lisansta tez aşamasına geldim.'' Okuldaki diğer öğrencilere oranla daha fazla ders çalıştığını söyleyen Çakır, ''Sınıf arkadaşlarım hep genç öğrencilerdi. Ben bu kadar geç kalmamı çok çalışarak kapatmak istiyorum'' diye konuştu. 1200 ÇİZİM ARASINDAN BİRİNCİ OLDU Öğretim görevlilerinin desteğiyle birçok yarışmaya da katıldığını ifade eden Çakır, şunları söyledi: ''İnternette uluslararası katılımcılara yönelik bir sanat sitesi olduğunu öğrendim. Sitede dünyanın birçok yerinde yapılmış heykel ve resimlerin fotoğrafları yer alıyor. Kullanıcılar, sitenin açtığı yarışmaya bilgisayar başından çizim yaparak katılabiliyor. Çizimler, site yöneticileri tarafından belirlenen jüriler tarafından oylanıyor ve her ay yapılan çizimlerden birinci seçiliyor. Birinci olan kullanıcıya da bir hastaneye bağışlanmak üzere 500 sterlin ödül veriliyor. Kasım ayının birincisi benim çizimim oldu. Söz konusu ödülün Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne bağışlanmasını istedim. Hastane yetkililerinden paranın hastaneye gönderildiğini öğrendim.'' Çakır, merkezi İngiltere'de olan saatchi-galerry.co.uk internet sitesinin düzenlediği ''Your studio'' adlı yarışmada, eserinin yaklaşık 1200 çizim arasından birinci seçildiğini de söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SİVİL SAVUNMA GÜNÜ KUTLANDI
Sivil savunma teşkilatının kuruluşunun 49. yıldönümü Erzurum'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
HALA SES YOK…
Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 ilde başlatılan “Marka Kültür Turizm ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ERZURUM’DA BİRET RÜZGARI ESTİ Dünyaca ünlü piyanist İdil ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE BİR İLK Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, ...
ERZURUMSPOR’DA İSTİFA YAĞMURU
Pendikspor maçı sonrasında sıkıntılı günler yaşayan Erzurumspor da, istifalar birbirini kovalıyor.
SMMO VERGİ PROFİLİNİ ANALİZ ETTİ
Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Akal, vergi ...
 
YOLUNUZ, YOLUMUZDUR
Şehide Hüzünlü Uğurlama Irak'ın kuzeyine düzenlenen kara harekatında ...
ETSO ÜYELERİNİ ÖDÜLLENDİRECEK
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Vergi Dairesi Baştanlığı, yüksek düzeyde ...
Aktar’dan, ETB’ye ziyaret
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Aktar ve ekibi Erzurum Ticaret Borsası ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva