ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan motosiklet sürücülerine eğitim
Jandarmadan motosiklet sürücülerine eğitim
İl Toprak Koruma Kurulu toplandı
İl Toprak Koruma Kurulu toplandı
Sabancı Ortaokulundan TÜBİTAK başarısı
Sabancı Ortaokulundan TÜBİTAK başarısı
Atatürk Üniversitesinde 'Sağlık Projeleri' gündemi
Atatürk Üniversitesinde 'Sağlık Projeleri' gündemi
Başsavcılık itiraz etti
Başsavcılık itiraz etti
HABERLER>GUNCEL
19 Ocak 2011 Çarşamba - 10:27

46 bin vakaya acil müdahale

Erzurum Afet ve Acil ve Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, 2010 yılı acil müdahale istatistiklerini açıkladı.

46 bin vakaya acil müdahale

Erzurum Afet ve Acil ve Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, 2010 yılı acil müdahale istatistiklerini açıkladı. 2010 yılında toplam 46 bin vakaya acil müdahalede bulunulan Erzurum’da, sirenler genellikle ‘Kardiyovasküler Sistem’ (KVS) hastalıkları ve trafik kazahları için çaldı. Medikal müdahalelerin başı çektiği acil vaka sıralamasında trafik kazaları ikinci ve çeşitli şekillerde yaralanma olayları ise, üçüncü oldu.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Can Güler, 112 Acil Servis’in, 2010 yılı boyunca toplam 46 bin acil vakaya müdahalede bulunduğunu söyledi. Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından yapılan acil müdahalelerin raporlandığını söyleyen Güler, acil müdahalelerde ilk sırayı kardiyovasküler sistem hastalıkları, ikinci sırayı da, trafik kazalarının aldığını bildirdi. Güler, “2010 yılı sonu itibariyle 46 bin vaka ile karşılaşılan Erzurum’da, vakaların 250’sine hava ambulansı, 10 tanesine uçak ambulans, geri kalan kısmına da, kara ambulansı ile müdahale edilmiştir. Bu vakalardan yaklaşık 4 binini kardiyovasküler sistem hastalıkları dediğimiz, kalp ve damar problemleri oluştururken, 2 binini ise, trafik kazaları oluşturdu. Vakaların 20 bini hastaneye nakil şeklinde gerçekleştirilirken, 3 bin vakaya yerinde müdahale, geriye kalanlar da, ev ve il dışına nakil gibi işlemlerden müteşekkil olmuştur.” diye konuştu.

 

//ERZURUM’DAKİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ, YÜKSEK KALİTE STANDARTLARINA SAHİP

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Can Güler, 112 Acil Servis hizmetlerinin en fazla yönlendirildiği alanın medikal vakalar olduğunu belirterek, ardından trafik kazaları ve çeşitli şekillerde yaralanma olaylarının geldiğini ifade etti. Acil vakalar içerisinde intihar, yangın, iş kazaları ve sağlık takiplerinin de bulunduğunu anlatan Güler, günün 24 saati hizmet veren birimin, uzman kadrosu, tam donanımlı araç ve gereçleriyle Erzurum’un hizmetinde olduğunu ifade etti.

Vatandaşların, acil sağlık hizmetleri konusundaki bilinç düzeylerinin her geçen gün biraz daha arttığını vurgulayan Mustafa Can Güler, bu gelişmenin sevindirici olduğunu söyledi.

Öte yandan acil sağlık hizmetleri alanında, ambulansların vakalara müdahale süresinin de büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, Erzurum’da verilen hizmetlerin bu anlamda da yüksek kalite standartlarına haiz olduğunu belirtti. Güler, “Vakanın ihbar edildiği andan itibaren yola koyulan sağlık ekiplerimiz, zamanında müdahale noktasında da, takdir edilecek düzeyde bulunuyor.” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afetzedelerin kara gün dostu
Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, çeşitli doğal afetlerden zarar ...
Kar özlemi dinmedi
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'da ...
Erzurum'lu Ormancılar Çanakkale'de
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Personeli, Çanakkale'deki Meslektaşları ile Bir Araya Geldi
 
Umre kayıtları başladı
2007 yılında 800, 2008 yılında 897, 2009 yılında bin 200 ve 2010 yılında ...
Okçular İzmir yolcusu
Erzurumlu okçular İzmir’de yapılacak olan Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası ...
İhlas’tan maden arama terki
İhlas Madencilik A.Ş, Erzurum'daki maden arama alanının terkine karar verildiğini duyurdu.
 
Türkez’in acı günü
İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’in annesi Saniye ...
Kayak pistlerine saman takviyesi
Erzurum, Üniversitelerarası Kış Oyunları’na taşıma kar, su ve samanla ...
Uzundere’de tarih seferberliği
Erzurum’un Uzundere ilçesine bağlı Çamlıyamaç Köyü’ndeki tarihi Öşvank ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva