ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Silahlı saldırganlar yakalandı
Silahlı saldırganlar yakalandı
Jandarmadan silah operasyonu
Jandarmadan silah operasyonu
Göktaş ADEM verilerini açıkladı
Göktaş ADEM verilerini açıkladı
Destici’den terörsüz Türkiye değerlendirmesi
Destici’den terörsüz Türkiye değerlendirmesi
BM Gazze'deki açlık gerçeğini paylaştı
BM Gazze'deki açlık gerçeğini paylaştı
HABERLER>GUNCEL
24 Mayıs 2011 Salı - 00:17

41 yıl sonra öğrencileriyle buluştu

Erzurum Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nde 1969 - 1972 yılları arasında öğretmenlik yapan Nursel Erender Aldabak (61), ünlü paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla, 41 yıl önceki öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerine 41 yıl önceki sınav kâğıtları ile fotoğraflarını gösteren Aldabak, “Meslek yaşamımda ilk gözağrım olan öğrencilerimi, hiçbir zaman unutmamıştım Uzun yıllar sonra onlarla buluşmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

41 yıl sonra öğrencileriyle buluştu

ERZURUM gazetesi
Erzurum Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nde 1969 - 1972 yılları arasında öğretmenlik yapan Nursel Erender Aldabak (61), ünlü paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla, 41 yıl önceki öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerine 41 yıl önceki sınav kâğıtları ile fotoğraflarını gösteren Aldabak, “Meslek yaşamımda ilk gözağrım olan öğrencilerimi, hiçbir zaman unutmamıştım Uzun yıllar sonra onlarla buluşmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.
FACEBOOK BULUŞMASI
Erzurum Nene Hatun Öğretmen Lisesi’nden 1969’da mezun olan Nursel Erender Aldabak, aynı yıl Gez Mahallesi’ndeki Gazi Ahmet Muhtar Paşa Okulu arkasındaki TED Erzurum Koleji’nde öğretmenlik yapmaya başladı. 1972’ye kadar bu okulda öğretmenlik yapan Aldabak, ailevi nedenlerle dolayı İstanbul’a tayin oldu. Yaklaşık iki ay önce İstanbul Üsküdar Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevinden emekli olan iki çocuk annesi Nursel Erender Aldabak, eğitimci yaşamı boyunca aklından çıkarmadığı ilk göz ağrısı öğrencilerine ünlü sosyal paylaşım ve arkadaşlık sitesi Facebook aracılığıyla ulaştı. Facebook’taki hesabına, ”1969 - 1972 yılları arasında Türk Eğitim Derneği (TED) Erzurum Koleji’nde okudunuz mu? Eğer okuduysanız siz benim ilk öğrencim, ben de sizin ilk öğretmeninizim. Sizlerle birlikte olmak beni çok mutlu edecektir” mesajını bırakan Aldabak, önceki gün öğrencileriyle Erzurum’da buluştu.
NOSTALJİ
Bugün her biri farklı işlerde olan öğrencileriyle 41yıl sonra biraraya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu anlatan Aldabak öğretmen, “Erzurum’dan ayrldıktan sonra hiçbir öğrencimden haber alamadım. Neredeler, ne yaparıyorlar bilmiyordum ama onların sevgisi hep yüreğimde yaşadı. Bu süre içerisinde yazılı kâğıtlarını ve fotoğraflarını sakladım. Teknolojiyi kullanarak öğrencilerimi buldum. Paylaşım paylaşım sitesi Facebook’tan, kendilerine ulaştım. Gürbüz Bingöl, İclal Şahin, Uğur Hakan Günemre, Filiz Akın Baysal, Arzu Karacebe Dinçbaş, Ender İspir, Yeşim Bayramoğlu, Berrin Avşar Afcan, Serdar Altın gibi öğrencilerimle bir araya geldik. Bazı öğrencilerim ise çeşitli nedenlerden dolayı gelemedi. Herbiri birbirinden değerli öğrencilerim arasında doktor, mimar, işletmeci olanlar var ama benim mesleğimi yapan yok” diye konuştu.
Artık harabeye dönen bina önündü hüzünlü dakikalar yaşayan Aldabak öğretmen ve öğrencileri, bir dönem kentin eğitim – öğretimine yön veren tarihi binana sahip çıkılması için Vali Sebahattin Öztürk’den yardım istedi. Öğretmenleri Nursel Erender Aldabak’ı yıllar sonra görmekten dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını kaydeden öğrencileri, ”Sevgisi, şefkati, gülen yüzü ve disipliniyle unutulmaz bir eğitimci olan değerli hocamız, başöğretmenimiz ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık. Anılarımızı tazeledik. Hasret giderdik. Mazideki o güzel günleri bir kez daha yaşadık” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 24 Mayıs 2011 Salı 08:37

Bende bu okulun akietini merak ediyordum. Ne zaman acılmış ve ne sebepten ötürü eğitimine Erzurumda son vermiş Bu konuda da bilgi varmı acaba

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler’den hizmette kalite dersi
Erzurum’da şehir içi toplu ulaşım hizmeti veren halk otobüsü ve minibüslerin ...
Nenehatun rahmetle anıldı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, “Kahraman Türk ...
SYDV bu kez kendine yardım ediyor
İhtiyaç sahibi ailelerin kara gün dostu olan Erzurum Sosyal Yardımlaşma ...
 
Rıccıardone, süt şölenine katıldı
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Erzurum'da '21 Mayıs Dünya ...
Ricciardone, cag kebabı kesti
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ...
‘Erzurum’un bizde özel yeri var’
Amerikan vatandaşlarının Erzurum'a gelmelerini teşvik etmek istediklerini ...
 
Şener adaylığını açıkladı
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde (DAGC) olağanüstü kongre kararı ...
'Erzurum çok gelişmiş'
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ...
'Erzurum'a aşık olduk'
Büyükelçi Ricciardone, " İran'da ben ve eşim öğretmenlik yapıyorduk o ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Şehâdetin coğrafyası yahut bir milletin unuttuğu hatıra
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İnsanlığın En Yüce Değeri
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva