ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Erzurum konut kredisi kullanımında ilk sırada
Erzurum konut kredisi kullanımında ilk sırada
Erzurum 6 ayda 174.8 milyon taşıt kredisi kullandı
Erzurum 6 ayda 174.8 milyon taşıt kredisi kullandı
Erzurum’un sektörel ihracat performansı açıklandı
Erzurum’un sektörel ihracat performansı açıklandı
Göztepe'den hazırlık döneminde 7 maçta 6 galibiyet
Göztepe'den hazırlık döneminde 7 maçta 6 galibiyet
BJK Hradec Kralove maçı hazırlıklarına başladı
BJK Hradec Kralove maçı hazırlıklarına başladı
HABERLER>GUNCEL
29 Eylül 2005 Perşembe - 00:00

3 Ekim'de Güneş Tutulması Yaşanacak

Tutulma sırasında Ay'ın gölgesi, Kuzey Atlantik Okyanusu'ndan başlayarak, 4 saat içinde Hint Okyanusu'na ulaşacak. Gölgenin geçtiği yerlerde tutulma, "halkalı güneş tutulması" şeklinde izlenecek.

3 Ekim de Güneş Tutulması Yaşanacak

3 Ekim'de Güneş Tutulması Yaşanacak Tutulma sırasında Ay'ın gölgesi, Kuzey Atlantik Okyanusu'ndan başlayarak, 4 saat içinde Hint Okyanusu'na ulaşacak. Gölgenin geçtiği yerlerde tutulma, "halkalı güneş tutulması" şeklinde izlenecek. Tutulma, Türkiye'den de saat 11.30-14.15 sıralarında "parçalı güneş tutulması" şeklinde gözlenebilecek. ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğu üyesi Tunç Tezel, 3 Ekim 2005 Pazartesi günü yaşanacak güneş tutulması hakkında bilgiler verdi. Tezel'in verdiği bilgiye göre, tutulma sırasında Ay'ın gölgesi, Kuzey Atlantik Okyanusu'ndan başlayarak, yaklaşık 4 saat içinde Portekiz, İspanya, Batı Akdeniz, Cezayir, Tunus, Libya, Çad, Sudan, Kenya ve Somali'yi geçerek Hint Okyanusu'na ulaşacak. Bu gölgenin geçtiği yerlerde tutulma "Halkalı Güneş tutulması" şeklinde izlenecek. Bu yerlerden bakıldığında Ay, Güneş'in tam önünden geçerken görülecek. Ancak 3 Ekim'de Ay'ın görünen büyüklüğü, Güneş'ten daha küçük olacağından, tutulmanın ortasında Güneş, Ay'ın çevresinde ışıklı bir halka biçiminde görünecek. Türkiye'den Tutulmanın Parçalı Evreleri İzlenebilecek Parçalı Güneş tutulması, yaklaşık 11.30-14.15 saatleri arasında Türkiye'den de izlenebilecek. Türkiye'de gözlem yapılan yere göre, Ay 12.40-13.00 saatleri arasında Güneş'in yüzde 20'si ile yüzde 45'ini kapatmış olacak. Tutulmanın oranı, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de yüzde 45'e kadar ulaşırken, Doğu Karadeniz'de yüzde 20'lerde kalacak. Uzmanlar, 3 Ekim'de gerçekleşecek Güneş tutulmasının kesinlikle Güneş'in zararlı ışınlarını geçirmeyen bir güneş filtresi kullanılarak gözlemlenmesi uyarısında bulundu. Doğarken ve batarken bile Güneş'e uzun süre bakmanın göz sağlığı için tehlikeli olduğuna dikkati çeken uzmanlar, Güneş'e uzun süre bakmanın, acı hissi uyandırmaksızın kalıcı göz hasarı, hatta körlüğe yol açabileceğini ifade ettiler. Bundan sonraki ilk Tam Güneş Tutulması, 26 Mart 2006 tarihinde gerçekleşecek. Bu Güneş tutulması, Türkiye'den de tam olarak gözlemlenebilecek.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
"Osmanlı İmparatorluğu'nun Çöküş Döneminde Ermeniler" konulu Panelde ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
YOKSULLARA RAMAZAN AYI GIDA YARDIMINDA İLK ATILIM ATINÇ’TAN Ramazan ...
Erzurum mu, Kütahya mı?
Budak iki arada kaldı Erzurum Milli Eğitiminde yaşanan müdür krizi, Kütahya’yı da etkiledi.
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
Kızım Lise okusun, bilgili olsun istiyorum, ama gücüm çatmıyor ...
AB SÜRECİNDE TÜRKİYE ANLATILDI
Atatürk Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü tarafından ...
BOSNA CADDESİNDE KAVGA
İki aile arasında kız kaçırma meselesi yüzünden çıktığı ileri sürülen ...
 
ERZURUM’UN DEĞİŞMEYEN GÜNDEMİ:
İŞSİZLİK Erzurum İl İstihdam Kurulunun, Vali Yardımcısı Hanlar İden başkanlığındaki ...
İTFAİYE HAFTASINDA, İTFAİYE SORUNLARI KONUŞULDU
İTFAİYE TEŞKİLATI GÜÇSÜZ! Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ...
MÜZİK DİNLETİSİNDE DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) 2005-2006 eğitim-öğretim yılının ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kararın Barışı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva