Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor’dan galibiyet serisi: 4 - 0
Erzurumspor’dan galibiyet serisi: 4 - 0
Karaburun: 'Asla izin vermeyeceğiz'
Karaburun: 'Asla izin vermeyeceğiz'
Erzurum'da 'Nöroloji' gündemi
Erzurum'da 'Nöroloji' gündemi
Çatıdan düşen kar minibüsü hurdaya çevirdi
Çatıdan düşen kar minibüsü hurdaya çevirdi
Prof. Dr. Şevket Özkaya'dan Nipah Virüsü açıklaması
Prof. Dr. Şevket Özkaya'dan Nipah Virüsü açıklaması
HABERLER>GUNCEL
1 Aralık 2009 Salı - 00:01

21. Asır İslam Asrı olacak

İHA/Müftü Arslan, Üniversite Kitabevi’nin geleneksel bayram söyleşisinde kitap dostlarıyla buluştu. Arslan, bayramların birleştiriciliğine değindikten sonra ‘din, bayramlar ve diyanet teşkilatının hizmetleri’ konusunda kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

21. Asır İslam Asrı olacak

 Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Üniversite Kitabevi’nin geleneksel bayram söyleşisinde kitap dostlarıyla buluştu.Söyleşiyi yöneten Üniversite kitabevi kurucusu Eğitimci ve yazar Mahmut Balcı bugüne kadar bir çok konuda bir çok kişiyi kitap dostlarıyla buluşturduklarını bu buluşmada ise insanları bir arada tutan dini bayramları söyleşi konusu yapmayı düşündüklerini söyledi.
//DİYANETİN İŞLEVİ
Erzurum İl müftüsü Yakup Arslan, bayramların birleştiriciliğine değindikten sonra ‘din, bayramlar ve diyanet teşkilatının hizmetleri’ konusunda kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Arslan, “Kitabevlerini birer çiçek bahçesine benzetiyorum. Kitabevleri birer fikir alışveriş yeridir. Bilerek ve bildiğimiz konularda konuşmamız gerekir. Kitabevlerini birer bilgi merkezi olarak görmekteyiz. Bayramlar, kardeşliği pekiştirmekte. Fakat son yıllarda bayramları tatil olarak görenler var. Bayramları tatil gibi görmeyi doğru bulmuyorum. Dinin öneminin son yıllarda arttığını görüyoruz. İslam’ın daha çok önem kazandığını görmekteyiz. Önümüzde ki arsın İslam asrı olacağı kanaatindeyim. Diyanet teşkilatı genel olarak dindarlar arası diyaloğu faydalı görmektedir. Çünkü İslam’ın güçlü bir din olduğuna inanan her Müslüman başka insanlarla diyalog kurmaktan korkmaz. Bunun için dinimizi sağlam kaynaklardan öğrenmeliyiz.
//MİSYONERLİK TEHDİTİ
Misyonerliğe karşı güçlü bir dini bilgiye sahip olmalıyız. Diyanet teşkilatı eğitim hizmetlerindeki kurslarla gidermeye çalışıyor. Bu işin olması biraz zaman alacaktır” dedi. Müftü Arslan, “Personeliniz bu işi severek mi yoksa bir geçim kapısı olarak mı görüyor? şeklindeki bir soru üzerine, “Ben 1973 yılından beri diyanetteyim. İslam’a gönül vermiş ailelerin çocuklarının diyanet teşkilatında gönüllü olarak görev almalarını istediklerine şahidim. Personellerimiz arasında bu işi meslek olarak yapanların az olduğunu düşünüyorum. Ekseriyetinin bu işi isteyerek yaptığına inanıyorum. İmamlarımızın cemaatle halkla bütünleşmesi için ciddi çalışmalar yapmaktayız.” diye cevap verdi.
//GENÇLERLE ÖVÜNÜYORUZ
Müftü Arslan diyanet teşkilatının halka yönelik hizmetleri konusunda ise şunları kaydetti; “Gençlerin camilere ilgi gösterdiğini düşünüyorum. Halkımızın gençlerin ve ailelerin eğitimine yönelik yapmayı düşündüğü bazı çalışmaları maddi zorluklar nedeniyle biraz yavaş yapmak zorunda kaldığımızı bilmelerini isteriz. Bu sorunlara rağmen halkımızın aramasını sorunlarını bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Onlara gereken danışmanlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Dini insanlara sağlam bilgi ve güzel sözle anlatmaya çalışmalıyız.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir çaresizlik öyküsü
CİHAN/Oğlu trafik kazası geçirdi, eşi felç oldu, geçim mücadelesi omuzlarına ...
Vatandaş şaşkın..
CİHAN/Erzurum'un içme suyunda yaz mevsiminde yaşanan istenmeyen koku, ...
Palandöken'de ruhsat alarmı
CİHAN/Erzurum'un Palandöken ilçesindeki işyerlerinin yüzde 80'inin ruhsatsız ...
 
Vakıflar Bölge Müdürlüğüne atama
ERZURUM(CİHAN)- Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne, Atatürk Üniversitesi ...
Numune yıkıma hazırlanıyor
İHA/Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte ...
“Bayram berekettir”
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yayınladığı mesajla ...
 
Muhtarlar deri için yarışacak
İHA/Erzurum’un Narman ilçesinde Kaymakam Alper Tanrısever muhtarlar ve ...
Hayırlı Bayramlar...
BUGÜN Bayram..Bir Kurban Bayramına daha erişmenin heyecan, coşku ve mutluluğunu ...
“Bayram sosyal dayanışma vurgusudur”
İHA/Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Sağlık Bakanı Akdağ, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Meselenin Meselesi
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva