//2011 SONRASI KAYGISI
2011 Kış Oyunları kapsamında yapılan fiziki yatırımların ve tesislerin, 2011’den sonraki durumuyla ilgili olarak bir takım kaygılar bulunduğunu vurgulayan Çintimar, “Tesislerimiz bittiğinde, herkes emin olsun, hiç birisi boş kalmayacak. Erzurum’da bundan önce zaten spor salonu yoktu. Şimdi bu yapılan salonların tamamı sporcularla dolacak.” dedi.
//ERZURUM TÜRKİYE 4’ÜNCÜSÜ
Erzurum’un, son yıllarda lisanslı ve aktif sporcu sayısı bakımından çıta yükselttiğini vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, şehrin, lisanslı olarak aktif spor yapan kişi sayısı bakımından Türkiye’de 4’üncü olduğunu bildirdi. Bayan sporcularla erkek sporcular arasındaki farkın en asgari boyutta bulunduğu ilin de, yine Erzurum olduğuna dikkati çeken Çintimar, “Bu manzara şu anlama geliyor: Erzurum’da 2011 Kış Oyunları için yapılan spor salonları ve tesisler, 2011’den sonra da sporcularla dolacak. Erzurum, şu anda yaşadığı 2011 heyecanının meyvelerini. 2011’den sonra da toplayacak.” şeklinde konuştu.
//TESİSLEŞME ORANI
Öte yandan Erzurum’da yapımı devam eden tesislerin ortalama fiziki tamamlanma oranının yüzde 65’i bulduğunu açıklayan Çintimar, “Kimi tesislerde fiziki tamamlanma yüzde 85 civarında, kimisinde ise, yüzde 55’lerde seyrediyor. Ama genel anlamda ele alındığında, tesislerin tamamındaki fiziki gerçekleşme oranı yüzde 65’e tekabül ediyor.” diye konuştu. Tesislerin yapıldığı yerlerin tahsis sürecinden inşaat çalışmalarına varıncaya kadar geçen süre zarfında harcanan paranın 350 milyon TL’yi bulduğuna işaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar, tüm hazırlıklar tamamlandığında toplam 600 milyon TL’nin harcanmış olacağını dile getirdi. Çintimar, “Erzurum’un kırsalı tarım ve hayvancılıkla, merkezi de, kış turizmiyle ve sporla gelişecek. 2011, kentteki potansiyelin harekete geçirilmesinde bir sıçrama tahtası olacak. Bundan sonraki süreçte de, Erzurum inanıyorum ki, daha çok çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapacak.” dedi.