ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gençler Tiyatro için yarıştı
Gençler Tiyatro için yarıştı
ETÜ'den ÜNİLİG Şampiyonası’nda 21 madalya
ETÜ'den ÜNİLİG Şampiyonası’nda 21 madalya
ATAUNİV’den iki önemli proje
ATAUNİV’den iki önemli proje
MHP Erzurum İl Teşkilatından Bahçeli'ye ziyaret
MHP Erzurum İl Teşkilatından Bahçeli'ye ziyaret
Özsoy dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Özsoy dualarla son yolculuğuna uğurlandı
HABERLER>EKONOMİ
1 Nisan 2026 Çarşamba - 12:24

2.OSB'ye Mesleki Eğitim Merkezi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı, mütevelli heyetinin katılımıyla ETSO Yönetim Kurulu Salonu'nda toplandı.

2.OSB ye Mesleki Eğitim Merkezi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı, mütevelli heyetinin katılımıyla ETSO Yönetim Kurulu Salonu'nda toplandı.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda ETSO Vakfı Başkanı Saim Özakalın ile ETSO Meclis Başkanı ve Vakıf Başkan Yardımcısı Gökhan Yılmaz'ın iştirakiyle bir araya gelen heyet, vakfın devam eden inşaat çalışmalarını ve Erzurum sanayisine ivme katacak eğitim projesini karara bağladı.
Mumcu projesinde kaba inşaatın yüzde 80'i tamamlandı
Toplantının ilk gündem maddesini Mumcu Caddesi üzerinde inşası süren yeni vakıf binası oluşturdu. Zemin kat üzerine 6 kat olarak tasarlanan ve toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahip projenin son durumu heyetle paylaşıldı. 2025 yılı mart ayında başlayan çalışmalarda, tonoz çatı çelik konstrüksiyonu ile birlikte kaba inşaatın yüzde 80 oranında bittiği ve projenin 2026 yılı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği aktarıldı. Mali yapının da değerlendirildiği toplantıda, 2025 yılı gerçekleşen bütçesi ile 2026 yılı tahmini bütçesi oy birliğiyle onaylanırken, yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ibra edildi.
136 dönümlük arazi sanayi ve eğitim üssü oluyor
Vakfın mülkiyetinde bulunan ve Aziziye ilçesi Ilıca Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 136 bin 230 metrekarelik arazi için stratejik kararlar alındı. Söz konusu taşınmazın 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanına "Hizmet ve Destek Alanı" olarak dahil edilmesi hususu görüşülerek onaylandı. Bununla birlikte aynı arazinin 2. OSB imar planı kapsamında değerlendirilerek, sanayicinin kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak bir eğitim merkezine dönüştürülmesi için gerekli işlemleri yapmak üzere yönetim kurulu yetkinlendirildi.
Özakalın: "Model fabrika ile entegre çalışarak sorunları çözeceğiz"
Alınan kararların Erzurum'un üretim altyapısına büyük güç katacağını belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, projenin detaylarını ve destekleyen kurumlara teşekkür mesajlarını paylaştı. Başkan Özakalın, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz Ankara temaslarımızda Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Yusuf Tekin'den 2026-2027 MEB yatırım programına alınma sözünü almıştık. Ara eleman ihtiyacını gidermeye yönelik yaptığımız çalışmalar neticesinde, doğrudan üretim çarklarına kalifiye öğrenci yetiştirecek Mesleki Eğitim Merkezi için ilk adımı bugün sizlerle beraber atmış bulunmaktayız. Vakfımıza ait bu geniş arazinin iki organize sanayi bölgesinin tam merkezinde yer alması, sanayicimizin en büyük eksiği olan nitelikli ara eleman sorununu kökünden çözecek bir mesleki eğitim üssü kurmamız için önemli bir fırsat sunuyor. 6. bölge teşviklerinden ve altyapı desteklerinden faydalanacağımız, imar uygulamalarında emsal artışı sağlayacağımız bu proje ile şehrimizin sanayi kapasitesini ve üretim altyapısını çok daha ileriye taşıyacağız. Ayrıca şehrimizde kurulması planlanan Model Fabrika ile de entegre bir biçimde faaliyet gösterecek olan bu merkez, işletmelerimizin yalın üretim ve verimlilik hedeflerine ulaşmasında kilit bir rol üstlenecek. Sürece başından beri büyük destek veren, projenin şekillenmesinde Erzurumlu bir hemşehrimiz olarak inancını ve gayretini esirgemeyen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Sayın Salih Kaygusuz'a ve teşvik mekanizmalarıyla her zaman yanımızda olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ile Bakan Yardımcımız Sayın Oruç Baba İnan'a yürekten teşekkür ediyorum."

 
Bedir'den Vali Baruş'a sağlık brifingi
 
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'un bölgesel kamu giderleri payı açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk iki ayında kişi başına ...
SGK açıkladı: Son ödeme süresi 7 Nisan
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Mali Otomasyon Sistemi (MOSIP) altyapısında ...
KUDAKA’dan yatırım bilgilendirmesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma ...
 
Erzurum kamu harcamalarında 22. sırada
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum Şubat ayında iller sıralamasında ...
Erzurum’un bölgesel kamu harcama payı açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 2026 yılı Şubat ayında ...
Erzurum’da kişi başına 19,7 bin TL kamu harcaması
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Şubat ayında kişi başına düşen kamu ...
 
Erzurum’da gelir giderin yüzde 35.5’ini karşıladı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum 2026 yılı Şubat ayı döneminde ...
Türk Ticaret Bankası Erzurum Şubesi hizmete açıldı
Türkiye'nin ihracat odaklı büyümesinde etkin rol alma hedefiyle faaliyetlerine ...
Erzurum'da bölge ihracatçıları buluşması
Erzurum'da Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) ev sahipliğinde ihracat ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kuyunun Taşlısı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva