''ÜLKEMİ SEVİYORUM BELGEMİ ALIYORUM'' KAMPANYASI BAŞARILI OLDU
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca ülke genelinde başlatılan ''Ülkemi Seviyorum Belgemi Alıyorum'' kampanyasına, Erzurum'da yoğun ilgi gösterildiği bildirildi.
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Aktar, yaptığı açıklamada, yeni yetişen nesillere vergi bilinci oluşturmak ve belge alışkanlığını kazandırmak amacıyla başlatılan söz konusu kampanya kapsamında sadece kent merkezinden 4 bin 268 ilköğretim öğrencisinden yaptıkları harcamalara ilişkin belge aldıklarını söyledi.
KAMPANYA 31 OCAK’TA SONA ERECEK
Geçen yılın eylül ayında başlatılan ve 31 Ocak'ta sona erecek kampanyayı önemsediklerini ifade eden Aktar, ''Kampanyaya katılımın beklenenin üzerinde olması bizi heyecanlandırdı. Vergi bilinci oluşturulmasında bu tür kampanyaların önemli etkisi olacağına inanıyoruz'' diye konuştu.
ÖRNEK VATANDAŞ KİMLİĞİ
Kampanyaya katılan öğrencilere, teslim ettikleri belgelerinde eksiklik bulunmaması durumunda ''Örnek Vatandaş'' kartı verdiklerini belirten Aktar, bu kartta bulunan numaraların çekiliş numarası olarak esas alınacağını ve çekilişte her il için 1 kişiye diz üstü, 2 kişiye masa üstü bilgisayar, 5 kişiye fotoğraf makinesi, 10 kişiye de bisiklet verileceğini kaydetti.
Aktar, 20 Mart'ta her bir il için ayrı ayrı yapılacak çekilişin sonuçlarının da 21 Mart'ta ''www.gib.gov.tr'' internet adresinde ilan edileceğini söyledi.