''ÜLKE ARICILIĞINDA ERZURUM'UN YERİ VE GELECEĞİ'' PANELİ YAPILDI.
BAL ÜRETİCİLERİ PAZAR BULAMIYOR
Erzurum Arı Yatiştiricileri Birliği Başkanı Yasin Şorsun, bal üreticilerinin pazar sorunu yaşadığını bildirdi.Şorsun, Tarım İl Müdürlüğü'nce Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda, ''Ülke Arıcılığında Erzurum'un yeri ve geleceği'' konulu düzenlenen panelde, Erzurum'da arıcılık sektörünün gelişememesinin, pazar sorunundan kaynaklandığını belirterek, bu sorunun giderilmesinin üreticilerin işbirliği yapmasıyla mümkün olacağını ifade etti.
SAHTE BAL, GERÇEK BAL ÜRETİCİLERİNİ PERİŞAN ETTİ
Piyasaya sahte bal sürülmesi nedeniyle, üretilen ürünlere vatandaşın güven duymadığını anlatan Şorsun, şunları kaydetti: ''İnsan kıymetli bir varlıktır. Bu varlığın sağlığıyla oynamayacağız. Bal üreticileri pazar sorunu yaşıyor. Piyasadaki güvensizliği biliyoruz. Sahte bal diye bilinen ürünlere rağbet etmeyin. Sağlığımızla oynuyorlar. Bodrum katlarında üretilen, arıcılığa uğramamış, insan sağlığına zararlı bu ürünlerin önünün, denetimler sıklaşırsa alınacağına inanıyoruz.''
ERZURUM’DA BAL ÜRETİM KAPASİTESİ DÜŞÜK
Erzurum Valisi Celalettin Güvenç de Erzurum'un doğal koşullarının arıcılığa uygun olduğu halde üretimin Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu söyledi.
Erzurum'un Türkiye'de üretilen balın sadece yüzde 2'sini ürettiğini bildiren Güvenç, şunları kaydetti:''Neyimiz var, neyimiz yok öncelikle bunları bilimsel olarak tespit etmeliyiz. Sorunlarımızı az çok biliyoruz. Arıcılık, meyve ve sebze konusunda çok çalışmamız gerekiyor. Arıcılık ne olursa olsun önemini yitirmeyecek bir mesele. Bu konuda sağlam ayakları yere basan bir durum oluşturmaya çalışıyoruz. Marka değiliz, metodumuz yok fakat, azimle çalışacağız.''