ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ERSANDER’den güncel proje
ERSANDER’den güncel proje
Havalimanı yolunda kaza: 3 yaralı
Havalimanı yolunda kaza: 3 yaralı
Erzurum Toptancılar Sitesinde yangın
Erzurum Toptancılar Sitesinde yangın
Erzurum'da 105 bin fidan toprakla buluşacak
Erzurum'da 105 bin fidan toprakla buluşacak
Müftülükten ‘Aile içi Sağlıklı İletişim’ semineri
Müftülükten ‘Aile içi Sağlıklı İletişim’ semineri
HABERLER>GUNCEL
22 Kasım 2004 Pazartesi - 00:00

"Rehber öğretmenler mağdur edilmemeli"

Türk Eğitim Sen Erzurum 1Nolu Şube Başkanı Müfit Bayraktar yaptığı basın toplantısı ile rehber öğretmenlere ödenen ücretlerin geri istenmesini haksızlık olarak nitelendirdi.

 Rehber öğretmenler mağdur edilmemeli

"Rehber öğretmenler mağdur edilmemeli" Türk Eğitim Sen Erzurum 1Nolu Şube Başkanı Müfit Bayraktar yaptığı basın toplantısı ile rehber öğretmenlere ödenen ücretlerin geri istenmesini haksızlık olarak nitelendirdi. Stajiyer öğrencilere rehberlik eden öğretmenlerden, ödenen staj ücretlerinin geri istenmesine tepki gösterildi. Türk eğitim Sen Erzurum 1Nolu Şube Başkanı Müfit Bayraktar yaptığı basın toplantısı ile rehber öğretmenlere ödenen ücretlerin geri istenmesini haksızlık olarak değerlendirdi. Bayraktar Şöyle dedi: "Üniversite öğrencilerin staj yaptıkları okullardaki rehber öğretmenlerine ödenen staj ücretlerinin fazla ödendiği gerekçesiyle maliye Bakanlığı Müfettişleri ve Sayıştay denetçilerinin yapmış olduğu incelemeler neticesinde, ödenmiş rehber öğretmeni ücretlerinin bir kısmının geri alınması için Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 15.09.2004 tarih ve 2407 sayılı yazı ile geri istenmektedir. Bu yazı Maliye Bakanlığı Müfettişleri ve Sayıştay denetçilerinin tutmuş olduğu teftiş raporu olup mahkeme kararı değildir. Mahkeme kararı olmadan, zimmet çıkmadan bu ücretlerin geri istenmesi yasal değildir. Rehber öğretmenleri bu ücretleri fazlasıyla hak etmişlerdir. Geri ödeme diye bir şey söz konusu olamaz." dedi GEREKLİ KANUNİ İŞLEMLERİ YAPTIRACAĞIZ Üniversitenin geri istemiş olduğu yazıyı ilgi tutarak tahakkuk ettirmesinin yanlış bir uygulama olduğu dile getiren Bayraktar şunları kaydetti: "Üniversitenin geri istemiş olduğu yazıyı ilgi tutarak tahakkuk ettirmesi yanlış bir uygulamadır. Üstüne üstlük bu da yetmemiş gibi nakil olup giden emekli olan hatta ölenlerin ücretleri de rehber öğretmenlerden tahsil edilmek istenmektedir. Bu işlemi yaptıran okul idaresi mantığını anlamak mümkün değildir. Bunu yaptıranlar hakkında gerekli kanuni işlem yapılacağının bilinmesini isterim. Buradan değerli eğitim çalışanı arkadaşlarıma sesleniyorum: Değerli meslektaşlarım; 2 yıldır fazlasıyla hak etmiş olduğunuz bu ücretleri kesinleşmiş mahkeme kararı ve zimmet çıkarılmadan geri ödemeyeceksiniz Bu konuda kanuni haklarınızı kullanmanız için sizlerin yanındayız.” YAPILAN BU UYGULAMA SONA ERDİRİLMELİ Yapılan bu uygulamanın biran önce sona erdirilmesi gerektiğini savunan Bayraktar, rehber öğretmenlerin aldıkları ücretleri fazlasıyla hak ettiklerini, rehber öğretmenlerin ücretlerinin geri ödenmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SEFER KEMALOĞLU 2 Temmuz 2009 Perşembe 14:19

ebu ishak kazeruni hakkında kısa bir bilgide benden. Çin, Hindistan, İran ve Anadolu'da İslâmiyetin yayılmasında büyük hizmeti geçen âlim ve mücâhid velî. İsmi İbrâhim bin Şehriyâr'dır. Annesinin ismi Bânuveyh bin Mehdî'dir. Ebû İshak künyesiyle ve Kâzerûnî nisbesiyle meşhûr olmuştur. 963 (H.352) senesi Ramazân-ı şerîf ayında Şîrâz civârındaki Kâzerûn kasabasında doğdu. 1034 (H. 426) senesinde Kâzerûn'da vefât etti.Kabri oradadır. Mecûsî bir âileye mensûb olan Ebû İshak Kâzerûnî'nin babası sonradan hidâyete kavuşup müslüman olmakla şereflendi. Müslüman bir anne babadan dünyâya gelen Kâzerûnî'nin doğumundan îtibâren üstün halleri görülmeye başladı. Onun dünyâya geldiği gece doğduğu evden göğe doğru yükselen bir nûr görüldü. Bu nûr sütununun dalları etrâfı aydınlatıyordu.Annesi onu emzirmek istedi. Fakat Ramazan-ı şerîf ayı olduğu için emmedi. Bu hâli Ramazan ayı boyunca devâm etti. Gündüzleri annesini emmiyor, geceleri emiyordu. Ayrıca kardeşi emip karnını doyurmadan emmiyordu.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YEREBATAN SARNICI 7 BİN BEYAZ KÜRE İLE SÜSLENECEK...
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi ...
İş arayanları
İNTERNET ARACILIĞIYLA DOLANDIRIYORLAR! İnternet aracılığıyla yurt dışında ...
Yazarkasa Sahipleri Dikkat!
Yazarkasaların yılbaşına kadar Yeni Türk lirası ile uyumlu hale getirilmesi gerekiyor.
 
BİLETLERİ ALDILAR AMA OYUNU İZLEMEYE GELMEDİLER
Ankara Özürlüler Sahne Tiyatrosu oyuncularının Erzurum'da sahneleyeceği ...
ŞEHİT ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ DERSANE HİZMETİ
Erzurum'da, Özel Erzurum Dershanesi'nin yöneticileri, öğretmenleri ve ...
MEF’TEN 10 BİN ÖĞRETMENE 10 BİN KİTAP
Mef Yayıncılık 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Türkiye genelinde ...
 
Beyaz çile başladı
Erzurum'da akşam saatlerinde bastıran kar yağışı ve tipi, şehirlerarası yolları ulaşıma kapadı.
ERZURUM’DA HAYVANLARIN ANCAK YARISI KÜPELİ
Türkiye'de Avrupa Birliği'ne uyum kapsamında büyükbaş hayvan varlığını ...
Çiftçiye Ücretsiz Toprak Tahlili
Tarım Kredi Kooperatifleri, babadan kalma yöntemler nedeniyle sınırlı ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Klavye çetelerinin imparatorluğu: Erzurum’da “dijital karanlık” operasyonu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva