Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Okullar yine tatil
Okullar yine tatil
Büyükşehir'den Hayır çarşısı
Büyükşehir'den Hayır çarşısı
Çelebi; 'Okullar temizliksiz bırakılamaz'
Çelebi; 'Okullar temizliksiz bırakılamaz'
GSİM iftar programına Aziziye’den start verdi
GSİM iftar programına Aziziye’den start verdi
ATAÜNİ özel vakıf okulları iftar sofrasında
ATAÜNİ özel vakıf okulları iftar sofrasında
HABERLER>GUNCEL
16 Nisan 2007 Pazartesi - 00:00

''ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINA YANIT'' KONFERANSINDA KONUŞAN PROF.DR. ATAÖV:

“TARİHE İFTİRA ATANLAR BELGELERİ ÇARPITIYOR” Tarihçi Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, ''Amerikan kongresinde bekleyen yasa tasarısında 30 madde var. Maddelerde o kadar yanlış bilgiler var ki insanı utandırıyor'' dedi.

 ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINA YANIT  KONFERANSINDA KONUŞAN PROF.DR. ATAÖV:

''ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINA YANIT'' KONFERANSINDA KONUŞAN PROF.DR. ATAÖV: “TARİHE İFTİRA ATANLAR BELGELERİ ÇARPITIYOR” Tarihçi Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, ''Amerikan kongresinde bekleyen yasa tasarısında 30 madde var. Maddelerde o kadar yanlış bilgiler var ki insanı utandırıyor'' dedi. Ataöv, Milli Mücadele Derneği tarafından düzenlenen ''Ermeni Soykırımı İddialarına Yanıt'' konulu konferanstaki konuşmasında, bazı ülke kongrelerinde görüşülen, sözde Ermeni soykırımı tasarı maddelerinin abartmalı ve yanlış bilgiler içerdiğini söyledi. Türkkaya Ataöv, özellikle ABD Temsilciler Meclisinde görüşülecek sözde Ermeni soykırımı tasarısının, en uç Ermeni savlarını içerdiğini belirterek, şunları söyledi: ''Tasarının birinci maddesinde 1915 ve 1923 yılları ulusal Kurtuluş Savaşımız bir soykırım olayı gibi gösteriliyor. İki milyon Ermeni'nin yerlerinin değiştirildiği, 1,5 milyonunun öldürüldüğünü ve Doğu Anadolu'nun onların olduğunu gösteriliyor. Bu tür iddiaları kabul etmeyen Ermeni yayınları bile var. Tüm bunlar maddesel olarak yanlış. Birleşmiş Milletler (BM), bu konuda bir karar almamıştır. Böyle bir karar almayı denediler ama 1985'te Cenevre'deki toplantıya ben de katıldım ve katılan tek Türk idim. Orada red edildiğine tanık oldum. BM sekretaryasında (BM hiç bir zaman 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmemiştir) diye geçiyor. Ama ABD'deki yasa tasarısında sanki BM tarafından kabul edilmiş gibi gösteriliyor. Böyle bir aldatmaca olamaz. Bu yasa tasarısı ve ötekiler tamamen bir ilkellik örneğidir.'' Ataöv, belgelerin alenen çarpıtıldığını belirterek, ''Tüm bunlara rağmen sanki Doğu Anadolu onlarınmış gibi gösteriliyor. Ciddi olmak lazım onları ciddiyete davet ediyoruz. Ulusal kurtuluş savaşımızı soykırım gibi göstermek ahlaksız, dengesizliğin doruğuna çıkmaktır'' dedi. Ataöv, tasarıyı görüşenlerin yanı sıra çok sayıda ülkenin ise böyle bir şeyi kabul etmediğini hatırlatarak, ''(Dünya bu soykırımı kabul ediyor) diyorlar. Nerede kabul etmişler? Afrika'da 54 tane devlet var ve hiç biri kabul etmedi. Asya'daki ülkeler kabul etmedi. Tüm dünyayı kendinizden ibaret mi zannediyorsunuz?'' şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEMA VAKFI ONURSAL BAŞKANI KARACA:
Tarım alanlarını yabancılara satılmamalı Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin ...
Vatandaş en çok cep telefonu servis hizmetinden şikayetçi
Erzurum'da, Tüketici Hakları Mahkemesi'ne taşınan şikayetlerin büyük bölümünü, ...
Yusufelililer birlik gecesinde coştular
Erzurum'da düzenlenen gecede Yusufelililer biraraya geldi.Yıldızkent Semtindeki ...
 
YÜZYILLARDIR PAYLAŞILAMAYAN TATLI: BAKLAVA
Türklerden Yunanlar'a, Yahudilerden Araplar'a kadar birçok toplum, yüzyıllardır ...
Yaz sezonu hizmet planlamalarının tamamlandığını açıklayan İl Genel Sekreteri Sodan
2007 ALTYAPI YATIRIM YILI OLACAK İl Genel Sekreteri Sodan, köylerde alt ...
KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR
Erzurum'da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 16 - 22 Nisan tarihleri arasında ...
 
ETB, HAYVAN PAZARI İÇİN AB PROJESİ HAZIRLADI
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, modern ...
Nisan karı
Erzurum'da cumartesi gün boyunca kar yağışı etkili oldu.
Öğretmen adaylarına, mesleğin ilk deneyimleri anlatıldı
Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Eğiti m Gönüllüleri ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Barışın Kumarı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva