ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ TÖMER ilk mezunlarını verdi
ETÜ TÖMER ilk mezunlarını verdi
Cemal Paşa’ya vefa
Cemal Paşa’ya vefa
ATAUNİV'den ilk 5'e giren öğrencilere burs desteği
ATAUNİV'den ilk 5'e giren öğrencilere burs desteği
Koçak Avrupa Şampiyonu oldu
Koçak Avrupa Şampiyonu oldu
Şenkaya Yürekli'de yangın
Şenkaya Yürekli'de yangın
HABERLER>SİYASET
22 Ekim 2009 Perşembe - 07:13

"Dadaşları mahçup etmeyiz"

Erdoğan,”Şu Erzurum'a, çifte minareli medreseye, Selçuklu yadigarına kim sahip çıktı? Erzurum kalesinin etrafını kim kurtardı, bedestenin etrafını kim düzenledi? Sadece Erzurum'da değil, dünyanın dört bir yanında ata yadigarlarına kim sahip çıktı? Erzurum, bizim mührümüzdür. Erzurum karşısında boynumuzu eğecek girişim içinde olamayız. Nene Hatun'u, dadaşları mahcup edecek girişim içinde olamayız."dedi.

 Dadaşları mahçup etmeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ile birlikte Azerbaycan'ın da, oradaki kardeşlerimizin de kaybetmesine göz yummayız. Ankara'da çirkin bir dille konuşulan iftiralara kulak asmayın. Onlar tahrik üzerine kışkırtma üzerine politika yürütüyorlar" dedi.
//TOPLU AÇILIŞA KATILDI
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen toplu açılış törende konuşan Başbakan Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin 90. yılını yaşayan Erzurum'un geçmişte büyük acılar çektiğini anlattı. Erdoğan, "Erzurum şahlanarak kahramanca yurdunu savundu, burada bir tarih yazdı. Kurtuluş savaşının ilk adımları 90 yıl önce burada atıldı. Erzurum kongresi kararlarıyla ortaya çıkan irade ülke istikrarı kadar, istikbalini de şekillendirdi. Bu ruhla bu heyecanla bu coşkuyla yolumuza
devam ediyoruz. Aldığımız emaneti daha yükseğe çıkarma gayreti içindeyiz" dedi.
//ÖNEMLİ SÜREÇTEN GEÇİYORUZ
Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Erdoğan, Ermenistan ile ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu büyük devlet, korkularla hareket etmez. Türkiye kaygılarla hareket edemez, büyüklüğüne yaraşır şekilde gereğini yerine getirerek yoluna devam etmek zorundadır. 'Komşularla sıfır problem' dedik. 7 yıldır tüm komşularla sorunları masaya yatırdık, çoğunu çözdük,
kalanını görüşüyoruz. Hiçbir ülkeye, devlete karşı husumetimiz olamaz. Zira biz Erzurum Kongresi'nde, Sakarya'da, Dumlupınar'da bize karşı düşmanlığı olanlara her cephede söyleyeceğimizi söyledik. Zaferlerin ardından diplomatik ilişkilerimizi yeniden kurduk, yolumuza devam ettik" diye konuştu.
//EKONOMİYE POZİTİF YANSIMA
Komşu ülkelerle ilişkilerde gelinen noktaları anlatan Erdoğan, bu konuda yaşanan olumlu gelişmelerin ekonomiye de pozitif yansıdığını kaydetti. Erdoğan, Türkiye ekonomisinin dünya ekonomileri arasında 17. sıraya yükseldiğini, yıl sonuna kadar 16. olacağını bildirdi.
Türkiye'de sıkıntıların da olduğunu ifade eden Erdoğan, işsizlik rakamlarının da yüzde 12.8 olduğunu belirtti. Dünyanın işsizlikten kıvrandığını vurgulayan Erdoğan, bazı Avrupa ülkelerinde bu rakamın yüzde 14-15 civarında olduğunu ifade etti. Yüzde 10.7 ile devraldıkları işsizlik oranının yüzde 12.8'e çıktığını belirten Erdoğan, bunu aşağı çekmek için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.
//ERMENİSTANLA PROTOKOL SÜRECİ
Konuşmasında Ermenistan'la başlatılan görüşmeler hakkında da bilgi veren Erdoğan, şunları ifade etti:"Ermenistan'la başlatılan bu süreçte Türkiye'nin kaybetmesine izin vermeyiz. Bize 'işbirlikçi' yaftasını yapıştırmaya çalışanlar kendilerine baksınlar. Bizden önce 3.5 yıl idarede bulundular. Kendilerine baksınlar; el pençe divan durdukları, bu milletin onuruna, tarihine yakışmayacak şekildeki duruşlarına baksınlar. Türkiye ile birlikte Azerbaycan'ın da, oradaki kardeşlerimizin de kaybetmesine göz yummayız. Ankara'da çirkin bir dille konuşulan iftiralara kulak asmayın. Onlar tahrik üzerine kışkırtma üzerine politika yürütüyorlar. Şu Erzurum'a, çifte minareli medreseye, Selçuklu yadigarına kim sahip çıktı? Erzurum kalesinin etrafını kim kurtardı, bedestenin etrafını kim düzenledi? Sadece Erzurum'da değil, dünyanın dört bir yanında ata yadigarlarına kim sahip çıktı? Erzurum, bizim mührümüzdür. Erzurum karşısında boynumuzu eğecek girişim içinde olamayız. Nene Hatun'u, dadaşları mahcup edecek girişim içinde olamayız."
//DEMOKRATİK AÇILIM
Konuşmasında "demokratk açılım" konusunda da değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Aynı şekilde milli birlik sürecini de bu anlayışla yürütüyoruz. Kardeşliğimizi, dayanışmamızı artırmanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye bu sorunu süratle çözmek büyük hedeflerine yürümek zorundadır. Türkiye, inşallah hızla çözüm sürecine ilerliyor. Kısa sürede bu sorunu hal yoluna koyacağımıza inanıyorum."diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde Erzurum'a yapılan yatırımları anlattı. Başbakan Erdoğan, Erzurumlulara verdikleri destek için de teşekkür etti.
//"AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN DE KAYBETMESİNE GÖZ YUMAMAYIZ"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında, Azerbaycan ile Türkiye arasında yaşanan kısa süreli gerginliğe de değindi. Başbakan Erdoğan, Ankara'da tahrik üzerine bir takım iftiraların dile getirildiğini anlattı. Kışkırtma ve tahrik üzerine politika yürütenleri Erzurumlulara şikayet eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Türkiye ile birlikte Azerbaycan'ın da Azerbaycanlı kardeşlerimizin de kaybetmesine göz yummayız. Ankara'da dile getirilen son derece çirkin, son derece nezaketsiz uslüpla dile getiren iftiralara kulak asmayın. Onlar tahrik üzerine, kışkırtma üzerine, istismar üzerine politika yürütüyorlar. Allah aşkına size soruyurum, Erzurum'da Selçuklu yadigarı Çifte Minareli Medrese'ye kim sahip çıktı. Erzurum Kalesi'nin çevresini mezbelelikten kim kurtardı. Sadece Ezurum'da, Konya, İstanbul, Kayseri, Moğolistan, Bosna'da, Macaristan'da Kudüs'te ata yadigarlarına kim sahip çıktı ?"
//TEK MİLLET, TEK BAYRAĞIZ
Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti devleti toprakları üzerinde yaşayan herkesi Yunus'un 'yaradılanı severim Yaradandan ötürü' anlayışı ile sevdiklerini ifade ederek, "Bizim üst kimliğimiz Türk kimliği. Yaradılanı Yaradandan ötürü anlayışı ile severiz. Böyle bakarız. Kimse sonradan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza olmaz, doğuştan öyledir. Doğuştan, ama biz istiyoruz ki millet olarak anlaşacağız. Millet olma şuurunu yakalayacağız. Onun için tek milletiz, onun için tek vatanız, şunun için şu elinizdeki bayraklarda tek bayrağız." şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Enerjimizi halka hizmetten alıyoruz"
Mitinge katılan vatandaşlar aracılığıyla tüm ilçelere selamlarını ileten ...
Başbakan Doğu turundaydı
Ağrı ve Erzurum'da üniversitelerin eğitim-öğretim yılı açılış törenlerine ...
"Erzurum mührümüzdür”
Başbakan Erdoğan,”Şu Erzurum'a, çifte minareli medreseye, Selçuklu yadigarına ...
 
Habur’da yapılanlar makul mu?
Dağdakilerin tamamının silahlarını bırakmasını istediklerini, bazılarının ...
Küçükler kentsel hedefi açıkladı:
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kentin tüm bölgelerine ...
MHP’den Büyükşehir’e tepki
ERZURUM gazetesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aziziye İlçe Başkanı ...
 
Eryılmaz trafik kazası geçirdi
Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı milletvekili Yaşar Eryılmaz, Erzurum'un ...
Pasinler’de ulaşım atağı
Erzurum’un Pasinler ilçesinde İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi yolu yeniden ...
Kamuya 32 bin yeni memur
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısına göre 32 bin memur, kamuya açıktan atama yoluyla alınacak
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva