ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Etkinlikler iptal edildi
Etkinlikler iptal edildi
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
HABERLER>TÜRKİYE
10 Nisan 2010 Cumartesi - 03:19

"Çanakkale zaferi milli ruhun eseri"

ABDULKERİM KANTARCIOĞLU(İHA) – Erzurum’da Türk Tarihi konusunda konferans verecek olan araştırmacı Yazar Niyazi Özdemir, Doğu Anadolu Bölgesindeki konferans turlarını sürdürüyor.

 Çanakkale zaferi milli ruhun eseri

Erzurum’da Türk Tarihi konusunda konferans verecek olan araştırmacı Yazar Niyazi Özdemir, Doğu Anadolu Bölgesindeki konferans turlarını sürdürüyor.
Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Gazeteci Yazar M. Niyazi Özdemir, Çanakkale Savaşı'nda bu milletin ecdadının aç kaldığını ama asla cephedeki askerleri aç bırakmadıklarını söyledi.
//"253 BİN ŞEHİT VERDİK"
Konferansta konuşan M. Niyazi Özdemir, Birinci Dünya Savaşı'ndan önce dönemin Avusturya ve Macaristan gibi güçlü ülkelerine nazaran sayıca hem fazla hem de güçlü bir ordumuz olduğunu söyledi. Özdemir, "Ancak buna rağmen Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra ağır bir yenilgiye uğradık. Böylece koca cihan imparatorluğu dünya sahnesinden silindi. Ardından Anadolu'yu parçalamak amacıyla düşman güçleri güçlü bir ittifakla Çanakkale'yi geçmek istediler. O gün düşman sözcüleri Çanakkale'yi çok kısa bir sürede, yani 7 günde geçeceklerini bile söylemişlerdi. Ama aylarca süren savaşın neticesinde Çanakkale'yi geçemediler. Dolayısıyla ne kadar yanıldıklarını gördüler. O amansız savaşta bizler tam olarak 253 bin şehit verdik. Milli mücadelede cansiperane savaşan komutanlarımızın tümü Çanakkale Savaşı'nda yetkili birer komutandı. Çanakkale Savaşı'nda bu milletin ecdadının kendisi aç kaldı ama asla cephedeki askerini aç bırakmadı. Kadınıyla-erkeğiyle her türlü fedakarlıkta bulundu. Çanakkale bizim için asla unutulmayacak ve dünyada eşi benzeri bulunmayacak bir destandır. Eğer bugün bu topraklarda rahatça yaşıyorsak, Çanakkale geçilmediği içindir. Bunun için ecdadımıza ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.
//"ÇANAKKALE SAVAŞI DÜNYAYI ŞEKİLLENDİRDİ"
Çanakkale'nin bilinmeyen bir çok tarihi ve kahramanlık hikayesi olduğunu vurgulayan Özdemir, Türk ulusunun savaşların içine nasıl girdiğini, Osmanlıyı parçalamak için oynanan oyunların nasıl gerçekleştiğini, bir karış toprak parçasını vermemek için ecdadımızın verdiği mücadeleleri, kahramanlık hikayelerini detaylı bir şekilde anlattı.
Çanakkale Savaşı'nın Dünya'yı şekillendirdiğini belirten Özdemir, "Ecdadımızın Çanakkale'de verdiği var oluş mücadelesi, o dönemde sömürülen bütün devletlere ilham oldu. Yenilmez olarak kabul edilen devletler Çanakkale'de hüsrana uğrayınca sömürülen milletler de bundan cesaret alarak mücadele ettiler, yıllarca savaştılar ve dünya Çanakkale Zaferi'nin ardından bu şekli aldı" şeklinde konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belli, Ermeni yalanını ortaya çıkardı
BÜLENT MAVZER(İHA) – İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Eski ...
"Anayasa'yı halk yapmalı"
AYHAN TÜRKEZ/İHA/SP Genel Başkan Yardımcısı Esengün, "Anayasa tartışmaları, ...
Koncuk, Eğitim Sistemi'ni eleştirdi
BAYRAM KILINÇER(İHA) - Türk- Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, eğitim ...
 
Türkiye'nin En Büyük Sorunu "Terör"
İHA/Kadir Has Üniversitesi'nin Türkiye'yi temsil eden, aralarında Erzurum’un ...
Türk Dünyası’na büyük hizmet
NİHAT ABACI (İHA) - Türk dilli ülkelerle ortak sözlük çıkarıldığı bildirildi. ...
'Ayrışmak yok, birleşmek var'
Selim KARAHAN(CİHAN)- Alevi kanaat önderleri, Alevi gençlerinin bir dönem ...
 
Deniz şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
İHA/57 yıl önce İsveç şilebiyle çarpışan Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit ...
Türkiye, Kahraman Çocuklarını andı
Van Valiliği'nin daveti üzerine 'Türkiye Kahraman Çocuklarını Van'da Anıyor" ...
Barın katliamının acısı hala taze
BAYAZIT CEBECİ (İHA) - Doğu Türkistan'da Çin tarafından gerçekleştirilen ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva