2011 Oyunları Teknik Koordinatörü Süreyya Polat, kış oyunlarının yapılacağı tesislerin zamanında bitirileceğini söyledi. Polat, atlama kulelerinin Ağustos sonu itibariyle bitirileceğini ve yarışma kulelerinin tamamlandığını kaydeden Polat, 3 adet antrenman kulesinin de çelik gövdelerinin en kısa zamanda yapılacağını ifade etti.
Palandöken ve Konaklı’da yapılacak olan göletlerin oyunlara yetişeceği bilgisini veren Süreyya Polat, Kandilli’deki göletin hafriyatına başlandığını, Palandöken göletinin de bitmek üzere olduğunu söyledi. Teknik Koordinatör Polat, kar sistemlerinin de; buna bağlı olarak oyunların yapılacağı tarihten önce tamamlanacağının ifade etti.
//ÇABALAR SONUÇ VERDİ
Cemal Gürsel Stadyumunun tadilatının yapılması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olumsuz görüş veren ve bu görüşünde ısrarcı olan Süreyya Polat, sunduğu rapor ile stadyumun yeniden yapılması konusunda başarı elde etti. Stadyumun son olarak yapılan ek bölümlerinin çürüdüğünü, bunun çok büyük tehlike yarattığını Başbakana fotoğraf ve teknik raporla gösteren Süreyya Polat, Başbakan’ın talimatıyla stadyumun yeniden projelendirildiğini ve yapılmaya başlandığını ifade etti.
29 Eylül tarihlerinde tamamlanacağını ifade edilen Cemal Gürsel Stadyumu, 20 bin kişi kapasiteli olacak. Protokol tribününün bulunduğu yerde localar ve dinlenme salonları yer alacak. 2 Okçuluk salonu ve atletizm pistini de bünyesinde bulunduracak olan yeni stadyumda, Maraton Tribününün bulunduğu bölümde amatör kulüplere yer ayrılacak. Ayrıca güney kale arkasında da Basının kullanımına ayrılan iki bant bulunacak.