ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’

M.Tevhit Gülseven

Hayâsız Ateşten Akınlar!
22 Ocak 2018 Pazartesi

Haçlı Seferlerinin ilki 1095 yılında başlamıştır. Başta gelen sebepleri dini, iktisadi, sosyal ve siyasi amaçları ve hedefleri olan seferlerdir. Avrupa’da papalar tarafından düzenlenmiştir. İlk düzenleyen II. Papa Urbanus’tur.

Dokuz Haçlı Seferi düzenlenmiştir. Ama…

Günümüz, 2018 tarihi itibari ile haçlı seferleri bitmemiştir. Kabuk, tarz, teknik değiştirmiştir, ahlak ve amaç aynıdır. Mehmet Akif’in dediği hayâsızca akındır ve adı haçlı seferleridir.

ABD bütün dünyaya dost görünen en eli kanlı başkanların yönettiği bir ülkedir. Hangi başkan zamanında bir yerler işgal edilip insanlar katledilmemiş, acılar yaşanmamıştır? AB ülkeleri de bütün dünyayı kana bulamış, sömürmek için cinayetler işlemişlerdir. Afrika’nın, Orta Asya’nın, Ortadoğu’nun, Latin Amerika ülkeleri dahil olmak üzere bir çok coğrafyada insanları sömürmüşlerdir.

Kendi çocukları için psikiyatri kitapları yazılıp, mutluluğu için formüller aranırken ABD ve Avrupa ülkeleri işgali altındaki ülke çocuklarının gözleri bombaların korkuları yüzünden faltaşı gibi açıktır. İsrail Askeri’nin postalları altında ezilen çocukları insandan saymayanları insan olarak görmem ve kabul etmem mümkün değildir. Minnacık hayatların savaşlar sonrası büyüdüklerinde nasıl bir psikolojiye sahip olabilirler ki? Dünyanın yarısını sömürmek uğruna ağır psikolojik rahatsızlıklara duçar ettiler.

1918 tarihinde Türkiye’nin işgal edilmesi Avrupa Ülkeleri tarafından gerçekleşmiştir. ABD’nin ve İngiltere’nin bu işgal için motivasyonları ve destekleri açıktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün muazzam iradesi, bağımsızlık düşüncesi, “Ya istiklal ya ölüm” felsefesi bu hayâsızca akını durdurmuştur. Atatürk’ün hastalığının ilerlemesi ile 1937 yılı itibariyle uykuda olan haçlı seferleri yeniden harekete geçmiştir. Bugün itibariyle de hayatta ve seferdedirler.

Türkiye geri kalmış bir ülke değil geri bıraktırılmış bir ülkedir. Üretmesi her zaman engellenmiştir. Ekonomist Adam Smith üretmeden hiçbir ülkenin gelişemeyeceğini söylemiştir. Biz önemli sektörler olan araç, elektronik, silah, kimyasal maddeler, nükleer alanında, uzay, ilaç, tahıl / tohum endüstrilerinde yokuz! Üretemiyoruz!

 

ABD ve Avrupa ülkelerinin para kazanma, Yahudilik ve Hıristiyanlığın siyasileştirilmesi uğruna milyonlarca insan, çocuk, yüzlerce ülke kan revan içinde kalmıştır. (Afrika, Türkistan, Ortadoğu, Türkiye)

Terör örgütleri kurmak, terör örgütlerine kanlı cinayetler işletmek ABD ve Avrupa’nın karakteristik özelliğidir. Terörün mucidi ve kullanıcısı bu ülkelerdir.

Silah, tohum, buğday, elektronik, ilaç satışları ve petrolleri kontrollerine almaları savaşları yüzünden bebeler, dedeler, nineler, genç civanlar kendi ülkelerinde ayrılığa düşürdükleri insanlar tarafından katledilmişlerdir, katledilmektedirler.

Terör için taşeron olarak kullanılan katiller dün de aynıydı, bugün de değişmediler. Hala hem nahak yere öldürmekte ve kendileri de ölmektedirler. Ve hiçbir zaferleri ve gelecekleri olmayacaktır. Tek kurtuluşları emperyalist ülkeleri tanımakla ve Türkiye’ye inanıp, güvenip, itaat etmeleri ile olacaktır.

Ezilen, sömürülen, acılar çeken ülkeler, ülke vatandaşları, aynı din veya karşı dinin veya farklı mezheplerin birbirleriyle görüş ayrılığını terk edip birleşmeleri ancak acıları tamir edebilir.

Bunun için ise bilinçlenmek, aydınlanmak, eğitim kesinlikle şarttır!

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva