ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği

M.Tevhit Gülseven

Erzurum’un Şehirlerarası Yolcu Ulaşım Şirketleri..
27 Aralık 2010 Pazartesi

Erzurum ile batı illeri arasında çok sık gündeme gelen, teknoloji, kültür, yaşayış şekli, yöneten ve yönetilenin algılamaları bir takım farklılıklar gösterebilir!
Batıdaki otobüs şirketlerinde artık her koltukta bir mini televizyon ve kulaklık bulunmakta, istediğiniz kanalı açıp kimseyi rahatsız etmeden televizyon seyredebiliyorsunuz! Aynı zamanda isterseniz elektronik oyun da oynayabilirsiniz.
Televizyondaki bir kanal da, otobüsün seyrettiği yolu görebilmenize imkân sağlıyor. Çok güzel!
Kesintisiz internet kanalı var, istediğiniz kadar internet kullanabiliyorsunuz!
Sabah servisiyle yolculuk yapıyorsanız; günlük gazete okumak isteyenler için gazetelerden servis yapılıyor. Bazı illerde de daha çok yerel gazeteler tercih ediliyor!
Cep telefonlarının kapatılması istenmiyor. Arkanızda bıraktıklarınızdan sizi merak edenler –varsa- size istediklerinde ulaşabiliyorlar.
Ve bu hizmetler yanında kahve-kola- bisküvi çeşitlerinden de isteğe bağlı servis ediyorlar. Bir çeşit bisküviyi “Al, istersen; yersen” diye getirip atmıyorlar.
Erzurum’un sayılı, tanınmış toplu taşımacılık yapan şehirlerarası otobüs şirketlerinden bir otobüs sahibiyle sohbet ediyoruz.
Yukarıdaki hizmetleri sayıp, döktüm.
Bana bunun şimdi mümkün olmadığını söyledi.
Sebebini de; bizde televizyonların çabuk kırılacağını, çünkü yolcunun kültürünün batıyla bir olmadığını söyleyerek izaha çalıştı.
Cep telefonları için de bazı yolcuların istismar ettiğini, diğer yolcuları rahatsız ettiğini söyledi. Aslında nezaket göstermeyen bir -iki yolcunun olacağına katılıyorum, ancak o iki yolcunun da diğer yolcuların konforlarına engel olması daha kötü.
Ve kaptanının, muavinin cep telefonları açık, vatandaşa yasak! Ve vatandaşa da mazeret olarak fren aksamlarını olumsuz etkilediğini söylüyorlar.
Erzurum’dan seyahat eden yolcuların, yolculuk süreleri daha uzun ve haliyle yolculuk daha sıkıcı olacagından; daha çok internete, televizyona, gazeteye, ikrama, cep telefonuna, güler yüze, hizmete ihtiyaç duyacaklarından eminim.
Doksanlı yılların başlarında da gene bir otobüs sahibiyle sohbet ederken, “Batıda otobüslerde kahve, çay kola ikram ediyorlar, siz niye yapmıyorsunuz” dediğimizde; “Bizi kurtarmıyor” demişlerdi.
Ve o zamanlar diğer otobüs şirketleri Erzurum’dan yolcu almaya başladıklarında sistem bizde de istemeye, istemeye değişti.
Erzurumluyu, batıdan ayırtıp, koparacak bir eksiğinin olduğuna ne bir kimse, ne bir şirket karar vermemelidir.
Artık günümüzde haritaların çok önem arz etmediğini, hizmet sektörünün de anlaması ve kendilerini güncellemesinin de zamanı gelmiştir diye düşünüyorum.
Bizden dile getirmesi; insanlarımızın da istediklerini dillendirmeleri, aksayan yönlerde şikâyet haklarını kullanmaları, olmazsa da tercihlerini gözden geçirmeleri, teknoloji ve hizmetten mahrumiyet ile cezalandırılmayı kabul etmemeleri gerekir!
İnsanlarına, müşterilerine daha fazla değer veren, hizmet eden, yatırım yapan, saygı duyan şirketin önce kendisine sonra da vatandaşına, insanına saygısı var demektir.
Ben böyle algılıyorum; hizmet vermeği, nezaketi.
 
 
 
 
 
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sadrettin eşrefoğlu 27 Aralık 2010 Pazartesi  13:38

Tevhit bey ; ağzınıza yüreğinize sağlik bu konudaki ve diğer konulardaki duyarlılığınız için teşekkürler lakin erzurumluların bana necilikten kurtularak işletmecileri ve toplumu rahatsız edecek kişileri medeni bir cesaretle uyarırlarsa her şey daha dengeli olur düşüncesindeyim. madalyonun her iki tarafınada bakmalı ; ereğli konya

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva