ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
ETÜ’ye Avrupa Finalinden 3 ödül
ETÜ’ye Avrupa Finalinden 3 ödül
ATAUNİ’de Coğrafi işarete bilimsel yaklaşım
ATAUNİ’de Coğrafi işarete bilimsel yaklaşım
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Kene bir can daha aldı
Kene bir can daha aldı

Çelebi Dadaş

Ertuğrul Çadırcı
18 Ekim 2006 Çarşamba

 Erzurum Lisesi eski Müdürlerinden, değerli eğitimci ve Uzundere eşrafından Merhum Necip Çadırcı hocamızın en büyük çocuğudur.Merhum Prof. Dr. Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu, anne tarafının büyüklerindendir.

Yıllardır Mali Müşavirlik görevini, meslek onurunu en yüksek perdeden temsil eden Ertuğrul ağabeyi mesleğinde Erzurum’un duayenlerinden sayılır.İyi bir ekonomist olan Çadırcı, meslek alanına ait yüksek bilgi ve kültür sahibidir.

Onun Çelebi evsafına uyan en belirgin yönü, insanlarla olan diyalogunda, hoşgörü ve sevecenliği ön planda tutması, güler yüzlülüğü asla terk etmemesi, kendisine yönelen herkese yardımcı olmak için özverili davranış içinde bulunmasıdır.O, meslek temsilcilerinin de kabul edeceği üzere, hiç kimseyle asla tartışmaya, münakaşaya girmez.Konuşmaktan ziyade dinmemeyi tercih eder.Toplumsal barışın önemine inanır..

O bir diyalog adamıdır.Yanında, o anda orada bulunmayan birini konuşamazsınız.Gıybeti sevmez, iftiraya pirim vermez, bühtanı dışlar.

Ölçülüdür, aşırılığa kapalıdır.Hayatında mübalağa yoktur.Olduğu gibi görünür, göründüğü gibi olmayı esas tutar.İddiasızdır ama sıradan bir insan değildir.

Mali Muşavirlik veya Muhasebecilik mesleğine yeni giren hemen herkesin hocası, danıştığı kimse olmuştur.Hiç erinmez, yerinmez.Kendisine meslekle ilgili sorulan her suali en küçük ayrıntısına kadar ve fakat belgeleriyle anlatır. Büyüklük gösterir.Onun kavga ettiğini kimse görmemiştir.

Hiç ama hiç kimsenin işine karışmaz. İnsanların backroundlarını araştırmaz. Duyduğuyla değil gördüğüyle değerlendirme yapar.O bir saygı adamıdır.O şahsiyetli bir simadır.Bilir misiniz ki en sevmediği şey “övülmek”tir.Zira onun diğer insanlara yaklaşımı hep doğaldır..Yapmacık ve gösteriş içeren her türlü davranış ve üsluba nefsini kapamıştır.Ertuğrul Ağabeyi Mali Müşavirlik ve Muhasebecilik mesleğinin yüzaklarından birisidir.Tuttuğu iş kolay, ömrü uzun olsun.

 ÖNEMLİ NOT: Oldukça büyük ilgi uyandıran ve rağbete uğrayan çelebi dadaşlar köşemizle ilgili olarak birkaç hususu arzetmek durumundayız.Köşemizde neşredilen şahsiyetler, yalnız bizim değil bütün Erzurumluların gönlünde özel yer edinen insanlardır.Çelebi Dadaşları belirlemede söz sahibi olan Erzurumludur.Halkın, dostlarımızın ve aydınların isimleri üzerinde birleştikleri örnek Erzurumluları tanıtmada biz sadece aracıyız.Yazı dizisiyle ilgili olarak bizleri arayarak teşekkürlerini sunan, görüşlerini aktaran bütün okurlarımıza bilvesile şükranlarımızı sunuyoruz.Okurlarımız yazı dizisinin Ramazan sonrasında da devamını talep ediyorlar.Ve inşallah da öyle olacak.Her hafta Pazartesi nüshalarımızda Çelebi Dadaşlarımızı tanıtmaya devam edeceğiz.İnanıyoruz ki, bu özel, bu güzel insanları tanıyanlar, onların hayatlarından örnek alacaklardır.Maksadımız çelebi Dadaş tipinde tarif edilebilecek dadaş sıfatını takdim ve güçlendirmektir.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Göksal karabulut 28 Mart 2022 Pazartesi  12:22

Bu güzel Erzuruma mal olmuş arşivlerden seçtiğiniz Erzuruma Erzurumluya değer katmış mümtaz şahsiyetler gerek hayatda olan gerekse ebidiyete intikal etmişleri ölenlere Rahmet ile yad ediyor kalan değerlerede Allah uzun ömürler versin inşallah siz basın değerli temsilcilerinede teşekkür ederim saygılarımla Kocaeli çayırovada

Yorumu oyla      0      0  
ebru 11 Mayıs 2009 Pazartesi  18:23

ertuğrul amcam hiç beklenmeyen bi zamanda terk ettn bizi kadere inanıyor olmamız bizler için tek teselli.sen giderken binlerce allaha uzanmış el bıraktın ardında herkes senn için dua eder oldu.umarım mekann cennettir.

Yorumu oyla      6      4  
ayşegül 16 Mart 2009 Pazartesi  20:02

bu yazı için öncelikle çok teşekkür ederim...babamın kişiliğini karakterini.... kelimlerle anltmk çok isterdim aama inanın ömürüm yok bunun için... gururumuzdu ..iyi ki babamın ''küçük kızı''idim...iyi ki benim babam ERTUĞRUL ÇADIRCI'YDI...her güzel şey bitermiş ama...her hikayenn sonu var bunu bliorz ama umrm herkes babam gibi bitirebilir bu hikayeyi bakın arkasından binlerce gelen kişi hala dillerden düşmeyen ertuğrl abi hala babamız ...anlatılan konuşulan şeyler beni çok gururlandırıyor..dürüst kalabilen herkese....

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva