ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği

Zülküf Usanmaz

Emekli Memur İçin Maaşta Adalet Yok..
22 Ocak 2012 Pazar

En kısa yazım..
Emekli maaşları bu günlerde gündemden düşmüyor..Ama ben dikkatinizi aşağıda verilen kesimler arasındaki ölçüsüz emekli maaş çelişkisine çekmek istiyorum.
 en küçük devlet memuru olan müstahdemin maaşı 1630 TL. olarak açıklandı,
Emekli milletvekili maaşı en son 6.270 TL. olarak düzenlendi,
Bağ-Kur ve Tarım İşçisi için çıkarılan “ İntibak “ yasasının hedefi, maaşlarını emekli devlet memuru maaşıyla eşitlemek..!
Ya emekli memur..?
5 yılı memur, 30 yılı yönetici ve üst düzey yönetici olarak çalışmış, örnek seçtiğim bir devlet memuru emeklisinin maaşı ne kadar biliyor musunuz? 1410 lira..Yanı müstahdem maaşından daha düşük..!
BOŞUNA
Bu devlet memurunun okuduğu 4 yıllık üniversitesi, unvanı, makamı, kıdemi,üstlendiği sorumluluğu ve bu kişiliği ve konumu ile vermiş olduğu hizmeti ..hepsi boşunaymış meğer..!
Düşünüyorum; insana hak ettiği kadar ücreti neden verilmiyor veya verilirken neden”..Bir pulu bekleyen dokuz kul, bir kula dokuz pul ..” olarak veriliyor.Kooocaman devlet, dengeli ve adil bir ücret skalasını hazırlamaktan aciz mi?
                                   VİCDANLARA HAVALE..
Herkes bu yazıyı okusun diye çok kısa yazdım..
Hala millet olarak ne kadar basit çarpıklıklar yaşıyoruz değil mi ve ücret adaleti gibi basit bir problemin üstesinden gelemiyoruz..Yazık..!
Değerlendirme ve takdir hususu, bu işten sorumlu olanların vicdanına havaledir..!
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EMEKLİ MEMUR "PSİKOLOG" 6 Şubat 2012 Pazartesi  15:51

İntibak Yasası ile, SSK ve BAĞ KUR EMEKLİSİ’ arasındaki, eşitsizlik giderilecek, ancak emekli memurun durumunu kim düşünecek… Ben 2. Üniversite bitirmiş ve 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu’na tabii 26 yıl çalışarak, 2002 yılında emekli oldum. Aynı yıl Köy Hizmetlerinde 20 yıl çalışarak emekli olan SSK emeklisi arkadaş “İ.Ö.O Mezunu” beden % 50 ile 70 daha fazla ikramiye aldı. Maaşı benden daha az olduğu için” Derece” emekli priminin daha düşük kesildiğini tahmin ediyorum. Bu nedenlerle, daha az prim yatırdığı, derece ve kademeye esas olarak ve fazla ikramiye aldığı için 2002yılında SSK’ lı işçi emeklisine benim emekli maaşımdan daha düşük maaş bağlandı. İNTİBAK YASASI İLE BU DURUM EŞİTLENMEYE ÇALIŞILIYOR… Sizce bu düzenleme ne kadar eşitlik ve adalet ilkelerine uygun SSK ve BAĞ KUR emeklisinin emekli maaşı düzenlemesine karşı değilim. Ancak, yukarda örnek verdiğim SSK emeklisi arkadaşımın maaşı 1.150 ile 1.190 TL civarına getirilirken, ben en yüksek devlet memuru derecesinden ve 25 yıllık emeklilik süresini tamamlamama rağmen, benim EMEKLİ MAAŞIMIN 1.250 TL. kalması “Aynı yıl emekli olan SSK emeklisinin; tahsil, çalışma süresi ve emekli sandığına kesintiler, emeklilikte benden çok fazla aldığı ikramiye vb. dikkate alınıyor mu? HAYIR, BU NASIL EŞİTLİK, BU NASIL ADLET VE BU NASIL İNTİBAK YASASI… Ayrıca çalışanın aldığı sosyal yardımlar “ Döner sermaye, ders ücreti vb.” dikkate alındığında çalışan meslektaşlarımızla da aramızda uçurum oluştu….

Yorumu oyla      6      4  
fahrettin güleryüz 23 Ocak 2012 Pazartesi  11:12

yalnız 2000 e kadar olanları emkli olarak görmeyin 2000 den sonrada emekli olanlar da var seçim zamanı böyle demiyordunuz.yine seçim olacak.Her şeyden önce adaletli olun 2000 de emekli olanların maaşlarına zahmet olmasa bir bakın.

Yorumu oyla      6      4  
necati ürüşan 22 Ocak 2012 Pazar  19:46

iktidar emekli memuru çoktan unuttu.nasılsa milletvekili maaşlarını cumhurbaşkanı maaşına endeksleyip kendi geleceklerini sağlama aldılar.kısaca anlayana yaşasın adalet....

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva