ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği

Ahmet Göksan

Düzlemin Sancılısı
15 Mayıs 2017 Pazartesi

“Türkler TAKSİM’den vazgeçmiyormuş, bu sebepten müzakereler boşunaymış gibi saçmalıkların hiçbir dayanak noktası yoktur. Söyledik ve tekrar ediyoruz. TAKSİM, Eoka’nın karşısında beton bir duvar gibi ebediyete kadar duracaktır. Gösterecekleri iyi niyet ve samimiyet karşısında bu beton duvar saklı olarak kalacaktır. Fakat ‘Türk’ü imha siyaseti ortaya çıkar çıkmaz, ellerindeki bazuka ve öldürücü silahların tesirini yok ederek TAKSİM duvarı muhakkak önlerine çıkacaktır” 1968 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

            Yaşanan çatışmalar ve kalkışmalar nedeniyle ülkeler ekonomilerini düzlüğe çıkaracak önlemleri almakta yetersiz kaldıklarından olacak yurttaşlıklarını satışa çıkarmış bulunuyorlar. Türkiye’nin de bu sürece çevresinde yaşanmakta olan ateş çemberine karşın yabancı sermayeyi çekebilmek için ayrıcalıklı öneriler açıkladığı biliniyor.  Bazı ülkeler de (AB üyesi) kendi koşullarını duyuruyorlar. Örneğin İngiltere en az 2 milyon sterlinlik yatırım yapanlara bu yolu açarken mendil büyüklüğündeki ülke ise 2.5 milyon Euro’luk gayri menkul satın alacaklara yurttaşlık yolunu açıyor.

Diğer ülkelerin de özellikle AB üyesi ülkeler belirledikleri kurallarla yurttaşlıkları dağıtıyorlar. Adı geçen ülke, adanın güneyinde Rumlara ait olan gayrimenkulleri satmayı kast ediyorsa üzerinde durmamıza gerek olmadığını düşünüyoruz. Buna karşın adanın güneyinde Türk Vakıflarına ait olan kayıtlı ve onaylı bulunan arazileri satacaklarsa burada kendilerine DUR demek istiyoruz. Müzakereler de anlaşmazlık konusunun en önemli ve yaşamsal maddesi toprak konusudur. Bu nedenle Türk görüşmecilerin daha dikkatli ve üzerinde önemle durmaları gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz.

Buna koşut hepimizin olan Vakıflara ait toprağın ‘gel vatandaş gel top atan tüccarın malları bunlar’ diyerek satamayacaklarını bilmelerini de kaydetmek istiyoruz. Mersin yöresindeki türkülerde dillendirildiği gibi Türk Vakıflarına ait olan toprakların ‘aslı yok yaylasında’ olmadığının bilinmesini kaydediyoruz. Bu toprakları sahiplenmek yalnızca müzakerecilerin değil hep birlikte sahiplenmemiz gerektiğini belirtmek istiyoruz.

Yurttaşlıklarını satışa çıkaran AB ülkelerini kötü bir geleceğin de beklemekte olduğunu gözlemliyoruz. İngiltere’nin ayrılması kararı üzerine ivme kazanan ırkçı söylemler sıklıkla yinelediğimiz gibi AB’nin geleceğini tehdit etmektedir. Almanya’da seçime sayılı günler kala Almanya için Alternatif Partisi AB – Göçmen ve İslam karşıtı söylemlerle öne çıkıyor. Doğal olarak seçim sonrasında alacakları sonuç ne olursa olsun Almanya’da kırılmaya neden olacaktır.

Avrupa’nın ırkçılık konusunda geçmiş sicilinin hiç de iyi olmadığı biliniyor. Bu nedenle Almanya’da yaşanacak olası bir kırılma AB’nin sonunun gelmesini özellikle tetikleyecektir. Birliğin dağılması sonrasında şu anda bir arada görünen ülkelerin aynı birlikteliği sergileyeceklerinin beklenilmemesi gerekiyor. Yaşadıkları ekonomik açmazı Yahudi düşmanlığını öne çıkararak prim yapanlar şimdilerde İslam karşıtlığı ile prim yapmaya çalışıyorlar. Bu noktada Türkiye’ye düşen görev hazırlanmakta olan bu tuzağa düşmemesidir. Bir başka kuşkumuz ise Avrupa’nın yeniden ulus devlet modeline dönerken çatışmaların yaşanacağıdır. 

Fransa’da yapılan Başkanlık seçimlerinde şimdilik kaydı ile ırkçıların kazanamadıkları ortalıklara çıkmıştır. Irkçıların son 20 yıl içerisinde %5’lerden %35’lere ulaştıklarının da unutulmaması gerekiyor. Yeni seçilen Başkanın kötünün iyisi olduğu genel kabul görüyor.

Sancılı bir düzlemde devam eden müzakere sürecinde toprak konusunda son olarak yapılan açıklamaların ışığında çözümün Kaf Dağı’nın arkasına itildiğinin görülmesi gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva