ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Ahmet Göksan

Çöpün Armudu
16 Ağustos 2018 Perşembe

“Evkaf üzerinde hala daha kontrolünü muhafaza etmek için çırpınan Hükümete soruyoruz. Bu kontrolünüzün karşılığı olarak bir mesuliyet taşımayacaksanız masum Türk halkını ‘mallarınızı bak ne güzel kontrol ediyorum!’ masalı ile ne diye kandırıyorsunuz? Mesuliyetsiz kontrolün manası ve faidesi nedir? Müfettişlerinizin ve sizin kontrolünüzde olan bu müessesede zuhur eden bu büyük fakat bizden sonra gelecekler de açılan çığırdan yürümekten hiç şüphe yoktur ki geri kalacak değillerdir. İmanımız ve inancımız bu gayemize erişecek ve muzaffer olacağımızdandır”. 1953 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

                Rum yönetimi Guterres çerçeve belgesinin taraflarca kabul edildiğinin doğrulanması durumunda müzakerelerin kaldığı yerden devam etmesi için Crans Montana tipi yeni bir prosedüre koşul koymadan katılmaya hazır olduğunu duyuruyor. Bu yönlü açıklamaların inandırıcı olmadığı geçici özel temsilci Jane Holl Lute’nin değerlendirmesi ile doğrulanıyor. Kendileri çalıp yine kendileri oynamaya alıştıklarından olacak yaptıkları görüşmeleri değerlendiren Lute, müzakere sürecinin yeniden başlamasına ilişkin BM Genel Yazmanının ortaya koyduğu koşulların yerine getirildiği sonucuna varamadığına vurgu yapıyordu.

Kathimerini gazetesi ise Lute – Anastasiyadis görüşmesinde Anastasiyadis’in sürekli olarak Crans Montana da yaşananları öne çıkardığını yazıyor. Bunu yaparak kendi suçunu bastırmayı hedefliyordu. Buna koşut Güven Yaratıcı Önlemlerin gündeme taşınmasından çıkan sonuç tarafların birbirlerine güvenmediklerini bir kez daha ortalıklara çıkarıyor. Gazeteye göre Eylül ayında üçlü bir zirvenin toplanması olasılığından da söz ediliyor. Eylül ayında BM Genel Kurul toplantısına katılacak olan devlet ve hükümet başkanları kendi açmazlarını aktaracaklar. Bu yöntem havanı sulu kullanmaya koşut bir davranıştır. Bugüne değin yapılan bu yönlü bütün konuşmaların genel içerisinde boşlukta kaldığı anlaşılmaktadır.

Gazete, “Sürpriz olan, tam bir yıldır en az bin kişiye Kıbrıs Helenizmi’nin çıkarları için kadife ayrılığın tercih edilebilir olduğuna ilişkin görüşünü’ gizlice açıklayan Rum yönetimi Başkanı Nikos Anastasiyadis’in bu konuda hiçbir şey söylememesidir” değerlendirmesinde bulunuyor. Bu değerlendirmeyi okuduğumuzda Türklerle uzlaşarak ayrılalım nasıl olsa onlar balığı fazla sevdikleri için yaşananları kısa sürede unuturlar. Bizde ortaya koyduğumuz uzun süreli mücadele sonrasında amacımıza rahatlıkla ulaşabiliriz mi? demek istiyordu.

Türkiye’nin verdiği mesajların açık olmadığı savında olanlar önerilerin olumsuz olmadığı konusunda ise birleşiyorlar. Filelefteros gazetesi ise Lüte’nin ağız yoklama çerçevesinde Anastasiyedis’e sorduğu çözüm temeli ile ilgili başka düşünceleri olup olmadığına ilişkin olarak sorduğu soruya olumsuz yanıt verdiğini yazıyor. Bu yanıt hiç kimseyi şaşırtmamıştır. Çünkü adı geçen kişi müzakere masasına eğri oturmayı seviyor. Katılımının ise dostlar alışverişte olsun kabilinde olduğu dünya alem tarafından biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde yurtdışında yaşayan Rumların toplantısında konuşulanlardan sonra uzlaşma ve çözümü Kaf Dağının arkasında bile bulabilme şansımızın olmadığı ortaklıklara çıkmıştır. Şu anda Amerika’nın çıkışı sonrasında Rumların barış gücüne adı geçen ülkelerin verdiği katkıyı çözebilmek için uğraş vereceklerdir. Barış gücünün orada kalması onların güvencesidir. Amerika gibi diğer katkı veren ülkelerde yaptıkları katkıyı kestikleri takdirde yandı gülüm keten helva diye bağırmamak için hidrokarbon varlıkların pazarlık konusu yapmaları şaşırtıcı olmuyor.

Bizler ise onların adım atmalarını beklemeden net duruşumuzda herhangi bir esnemeye gitmeden durmak gibi bir yükümlülüğümüzün olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin Doğu Akdeniz deki istekleri hiçbir zaman tehdit olarak algılanmamalıdır. Sondaj çalışmalarına başlamadan önce toplantı düzenlenmesinin uygulamada pek işe yaramayacağını düşünüyoruz. Karşı tarafı biraz olsun tanıdığımız için paylaşımcı olmadıklarından zamanı boşa harcamanın anlamı yoktur.

Kendi evimizi iyice temizledikten sonra üzümün çöpü armudun sapı ile uğraşmadan Ulusal Konseyi kurarak işlerlik kazandırmamız gerekiyor mu ne…

Sevgi ile kalınız

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva