ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Kadir Sabuncuoğlu

‘Cem Evinde İbadete Tanıklık’ İçin Ne Dediler?
12 Ocak 2018 Cuma

ERZURUM‘dan günü birlik Erzincan’a gitmiş Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfına ait Cem Evinde yapılan ibadete tanıklık etmekle kalmamış, geçen hafta bunu kamuoyu ile paylaşmıştık.

Cumhuriyet Mahallesinde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün’ün yönettiği ibadetin ardından Can’lara veda edip Erzurum’a dönerken aramızda şu değerlendirmeyi yapmıştık:
            “Türk toplumu olarak birbirimizi hiç tanımıyoruz!”
             ‘Cem evinde ibadete tanıklık’ yazısını kaleme alırken olduğundan fazla özen gösterdik. Kimseyi yargılamadık, tarafsız ve yansız olmaya çalıştık. Gazeteci olarak gördüklerimizi yorumsuz olarak aktardık. Canlardan bazıları, ‘Çok geç kalmadınız mı?’ diye eleştirdiler. Haklıydılar. Biz sorumluluğumuzu yerine getirmenin vicdani rahatlığı içindeydik.  Şimdi gelelim bu konuda sosyal medyadaki paylaşımlara. Sosyal medyada okuyuculardan gelen yorumlar ise şöyleydi:

Erol Türegün: Ben de ziyaret edeceğim. Çok istiyorum...

Filiz Oskay: Keşke ben de yanınızda olsaydım.

Faruk Terzioğlu: Aleviler candır canımdan bir parçadır. Birbirimizi ötekileştirmek isteyen yobazlara lânet olsun. Kadir bey kalemine yüreğine sağlık. İyi ki varsın iyi ki Erzurum'dasın.

Recai Çınar:  Tarih, hukuk, hava kirliliği, trafik, sanat-sanatçı gibi pek çok önemli konular hakkında çok değerli makaleler yazdığınızı biliyordum. Bunları okuyup istifade de etmiştim, teşekkür ederim. Ancak, birçok kimseye düşünme fırsatı verecek olan; engin ve zengin Alevi kültürünün küçük bir parçasını yansıtan; Erzincan’da bir Cem Evindeki gözlem, tespit ve isabetli yorumlarınızı dile getiren makalenize, teşekkür az geleceği için Allah razı olsun diyorum. Kadir bey, bu memleket hepimizin. Birlikte yaşıyoruz, yaşamaya da mecburuz. Hepimizi Yüce Allah yaratmış. Yaradan’ımıza saygıdan, birbirimizi sevmeliyiz. Aksi halde Allah, yarattığını sevmeyenlere gücenmez mi, tabii ki gücenir. Allah indinde dünya ve ahiret kardeşiz. Bunu bir de hukukla perçinlersek; kanımca kaybetmeyiz, gücümüzü daha da artırırız.

Hakan Hadi Kadıoğlu: ‘Gönülleri bir eden dildir/Canları can yapan sevgidir/Fikirleri bir eden bilgidir/ Ayrılığın sebebi cehalettendir.’  Yazınız ile bana bilgi, fikir ve gönül birliğinin birlik kapısına ulaşmanın yol ve yordamını hatırlattınız. Teşekkür ediyorum. Sizi ve yol arkadaşlarınızı muhabbetle selamlıyorum.

Altan Kanca: Aleviler bizim öz be öz kardeşimizdirler onlarda Müslüman bizde Müslüman bugüne bu yaşıma kadar binlerce arkadaşım oldu hiçbirinden en ufak bir kötülük görmedim keşke herkes aleviler kadar dürüst olsa.

            Zeynel Abidin Evliyaoğlu: Çok güzel değerlendirmeler var teşekkürler.

            Selami Çanakçı: Bizlere düşen bu olmalı.

            Ali Osman Külekçi: Zaman Alevi, Sünni, Kürt, Türk, solcu değil zaman birlik beraberlik zamanı. Bir olalım diri olalım. Dış mihrakların oyununa gelmeyelim.

Filiz Pasin: Çok yanlış tanıtıldı şimdiye kadar. Tabii ki gizli Yahudi ve Ermenilerin yaptıkları bunların kimliğiyle gösterildi. Teşekkürler.

Burç Çokgezen: Kalemine sağlık Kadir baba.

Gürhan Özorhan: Kadir bey yazısında çok güzel anlatmış bu ziyareti, bulunmak isterdim.
            Selami Yağar: Hoşgörünüz daim olsun.

Zekeriya Emeç: Erzincan candır. Canlara selam olsun.

Selami Kafkas: İyi güzel yakışır vallahi.

Mehmet Dursun Koçak: Keşke bir kaç Kadir Sabuncuoğlu olsa da ülkem insanının görüş alanını daraltmasalar.

Murat Yalçın: Sevgili Dursun ve Kadir Beyler; Özellikle biz Erzurumlulara bu öz be öz Türk (Türkmen) boylarını mezhep ayrımı yapılarak öcü gibi gösterdiler. Sizlerin bizim adımıza o töreni izlemeniz çok yararlı ve manidardır. Kısacası yanı başımızda bulunup ‘kendini yıllardır saklama ihtiyacı duyan’ insanları kabullenmek güzel olmuş.

Metin Yılmaz: Yüreğinize sağlık. Vatanı bir milleti bir bayrağı bir inancı bir insanların buluşması geç de olsa sevindirici. Cesaretiniz, birleştirici fikriniz ve barışçıl tavrınız, çok ihtiyaç duyulması gereken zaman içerisinde insanlık için çabalarınız övgüler gerektiren bir olgudur.

Yaşar Atdın: Kardeşliğin öncülüğünü yapan herkesi kucaklayan samimiyetinize hayranım. İyi ki varsın sen çok yaşa abi.

 Ali Şebin: Onlar kendi öz Türkçe ile Allah’ı anlıyorlar. Bizler Arapça ne istediğimizi dahi bilmiyoruz.

            Kemal Bayalan: Aleviler, Cumhuriyet ve demokrasimizin sigortasıdır.

Erdal Erdoğan: Siz Sünni, biz Alevi. Allah katında sizinle bizim aramızda hiç bir fark yoktur ama üzülerek söyleyeyim devlet katında aramızda çok fark var. Devlet bize hep üvey evlat muamelesi yaptı. Tüm oyunlara rağmen, tüm provokatörlere rağmen, kimse bizimle sizin aramıza giremeyecek Biz berabersek güçlüyüz. Her birimiz bir elin parmağıyız, başımız derde girince parmaklar birleşir yumruk olmasını da biliriz. Sizleri seviyoruz. Parola: Gelin CANLAR bir olalım..

            Süleyman Önder: Sağ olun bildiğimi sandığım oysa hiç bilmediğim birçok gerçeği Alevilikle ilgili sayenizde öğrenmiş oldum. Anlatımınız son derece açık ve de anlaşılır. Orada sizinle birlikte olsaydım bu kadar anlamazdım.

            Erdal Demirceylan: Dursun bey kardeşim kıymetli Kadir beyin kalemine yüreğine sağlık bizleri aydınlattığınız için teşekkürler.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva