ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği

Vahdet Nafiz Aksu

Çanakkale’den Bir Yol Gider Afrin’e
18 Mart 2018 Pazar

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümünü kutlarken Afrin’den gelen zafer haberiyle gururlandık, mutluluğun doruğuna ulaştık.

Tesadüf asla değil, olsa olsa tevafuk. Şanlı Çanakkale şehitleriyle cennetin en ihtişamlı köşklerinde buluşan Afrin şehitlerimizin pâk ruhları oradan bize tatlı tatlı gülümsüyorlar, cümlesine rahmet olsun!

Zaman akıp gidiyor, devir değişiyor. Değişmeyen tek şey bu yüce milletin ruhu, sağlam karakteri, üstün seciyesi.

“Eyvah halk ne hale geldi, maneviyatı bozuldu, töresi zedelendi, hele şu gençlerin perişan hallerine bak.” Diye dizlerimizi dövüp, ensemizi karartmışken bu asil millet 15 Temmuz destanıyla mahcup etti bizi.

İşte dosta sürur ve gurur veren, düşmana korku ve dehşet salan bir destan daha. Çanakkale’de 103 sene önce yedi düveli Osmanlı tokadıyla dize getiren kahramanların torunları, bugün ABD şeytanının başını çektiği kanlı terör ordularına dünyayı dar etti, CONİYİ, YANKİYİ, PKK’YI, PYD’Yİ derdest edip mağlubiyet ve mahcubiyet çöplüğüne atıverdi çok şükür.

“Ne alakası var Çanakkale ile Afrin, Mümbiç, Tel Abyad ve Ayn el Arab'ın” demeyesiniz. Evet, Çanakkale tarihimizin en büyük savunma zaferi. Afrin savunma değil mi saki, beka davamız değil mi yani?

“Ne yapıyor Türkiye, ateşle oynuyor, hiç asrın yücesine(!) baş kaldırılır mı? Süper güce saldırılır mı? Aman Allah’ım, diyelim dağı tepeyi fethettiniz de Afrin’in merkezine girilir mi hiç.”

İşte buyurun, çevresini de dolandık,  merkezine de dikiverdik al bayrağımız, zafer sancağımızı. Hepinize geçmiş olsun!

Milletçe gurur doluyuz. Dost düşman anladı, Çanakkale’yi geçilmez kılan ruh, milletin bedeninde aynı haşmetiyle, asaletiyle yaşıyor, ebediyen de yaşayacak.  Yeri, zamanı geldiğinde bu milletin her ferdi Koca Seyit olacak, yediden yetmişe her evladımız ‘ana ben gidiyom düşmana karşı’ deyip cepheye koşmaya devam edecek.

Milletin, asrın küffar ittifakı karşısındaki zaferi her türlü takdirin üzerindedir. Bir ‘iman ve imkân izdivacı’nın eseridir bu galibiyet.

Çok şükür ordumuz ileri teknolojiyle üretilmiş yerli silahlarla, cihazlarla, sistemlerle donatıldı son yıllarda. İHA’LAR, SİHA’LAR, Fırtına obüsleri, tanklar, yerli piyade tüfekleri, mühimmatlar düşmana göz açtırmıyor. E, bu imkânlarla Mehmetçiği buluşturunca, düşman da kaçacak delik arıyor. İman dolu göğüs zaten Türk’ün Allah vergisi hazinesi. Onu yerli sistem ve silahlarla buluşturdun mu al sana dünyanın yenilmez süper ordusu… Yerli ve Millî savunma sanayimizi bu seviyeye eriştiren herkesten Allah razı olsun. Tarih işte böyle yazılır, kuru lafla, hamasetle değil.

Bu gurur verici zaferi millete armağan eden ordumuza; bu uğurda şehadetle şereflenen evlatlarımıza minnettarız.

Vizyon ve güçlü iradesiyle bu neticede mühim payı bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Yüce Meclise, Hükümetimize, milli birlik ve beraberliğin tesisine imkân veren siyasi partilerimize de kalbi şükranlarımızı iletmeyi borç biliyoruz.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva