ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>EKONOMİ
5 Ocak 2017 Perşembe - 12:59

Ziraat Fakültesi’nde Milli Tarım gündemi

M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Bakırcı, ‘Milli Tarım Projesi’ ile Erzurum’da Ziraat Fakültesi’nin önemli rol üstleneceğini belirtti.

Ziraat Fakültesi’nde Milli Tarım gündemi

2017 itibariyle Milli Tarım Projesi başladı. ‘Mera Hayvancılığı Yetiştiricilik Bölgesi’, ‘Damızlık Düve Üretim Merkezleri’, ‘Damızlık-Koç Teke Üretim Merkezleri’, ‘Damızlık Manda Üretim Merkezleri’ belirlenerek açıklandı. Projenin merkezi konumunda olan Erzurum önemli destek alacak. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Bakırcı, fakülte olarak projeden üst düzeyde faydalanma ve verim elde etme noktasında yoğun çalışma programına gireceklerini açıkladı. Bakırcı, eğitim, araştırma ve bilimsel çalışmalarla projenin içerisinde yer alacaklarını duyurdu.

Milli Tarım Projesi’nin önemine değinen Dekan Prof. Dr. İhsan Bakırcı, “Bilindiği gibi, diğer sektörler hangi başarıdan başarıya koşarsa koşsun toprak, tarım ve hayvancılığın önemi hiç kaybolmayacaktır. Tarımsal faaliyet, ikamesi olmayan bir uğraşıdır. İnsanoğlunun en eski meşgalesi olduğu gibi, en vazgeçilmezidir. Milli Tarım Politikasının, ülke tarımı için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın İzmir Ödemiş’te açıkladığı “Milli Tarım Projesi” başta Çiftçiler olmak üzere, yatırımcıları, ihracatçıları ve sektördeki her kesimi ilgilendirmektedir. Milli Tarım Politikasında Hayvancılık, öncelik verilen sektörlerin başında yer almaktadır. 2017 yılı itibariyle uygulamaya başlanacak olan "Milli Tarım Politikası" ile hayvancılık, bitkisel üretim ve tarım desteklerinde önemli iyileşmeler olacaktır. Milli Tarım Politikası hayata geçtiğinde, herkes kafasına göre değil havzasına göre ekim yapacak. Böylece hem çiftçi hem de ülke kazanmış olacak.” dedi.

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’

Milli Tarım Projesi’nin Erzurum için oldukça önemli olduğunu vurgu yapan Dekan Bakırcı, “Hayvancılık ve tarımda önemli bir noktaya sahip Erzurum bu projeyle kendini daha da ileriye taşıyacaktır. Bu ilerlemede bizimde yerimiz olacaktır. Biz şuanda bilindiği gibi çiftçilere eğitimler veriyoruz. Bundan sonra bahar ayından itibaren özellikle, öğrencilerimizle birlikte çiftçilerimizin yanlarına gideceğiz. Onlar bize, bizlerde onlara bir şeyler katmaya çalışacağız. Bunla beraber çiftçilere Fakülte olarak danışmanlık hizmeti sunulacaktır. Bizim görevimiz, tarım ve hayvancılık alanında araştırmalar, eğitimler ve bazı uygulamalar yapmaktır. Biz bu yolda elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

MİLLİ TARIM PROJESİNİN ÖNEMİ

Projenin insanlık için öneminin altını çizen Bakırcı, “Dünya nüfusunun yeterli ve dengeli beslenmesi önemli bir konudur. Günlük tükettiğimiz bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların üretildiği kaynak elbette ekilebilir topraklar ve tarım arazileridir. Ancak ne yazık ki, dünyada verimli topraklar her gün yok oluyor, hazır tüketim hızla artıyor. Dünya nüfusunun önemli bir kısmı açlıkla mücadele ediyor. Dolayısıyla, ilk sırada yer alan sorunların başında yeterli ve dengeli gıda tüketimi yer almaya devam ediyor.  7,5 milyar olan dünya nüfusunun, 2040’ta 10 milyara çıkacağı tahmin edilmektedir. Bilinçsizce ve amaç dışı yapılaşmadan dolayı her yıl 12 milyon hektar tarım arazisinin yok olduğu, 34 ülkede gıda, 80 ülkede ise su sıkıntısı çekildiği unutulmamalıdır. Bütün bu hususlar göz önüne alındığında; Milli Tarım Politikasının açıklanmasının ne kadar yerinde olduğu görülmektedir.” şeklinde konuştu.

İHANET SONUNDA DURUYOR

Tarım arazilerine bina yapılmasının da önünün kesilmesi bir ihaneti durduğunu ifade eden Dekan Bakırcı, “Sayın Başbakanımız, Milli Tarım Politikasını açılarken “Tarım Arazilerine Bina yapılmasının doğru olmadığını ifade ederken ‘İhanet’ tabirini kullanmıştır. Bu hassasiyetinden ve Milli Tarım Politikasının temel hedefleri arasında bu hususa açıkça değinmesinden dolayı Sayın Başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza ve diğer emeği geçenlere şükranlarımı arz ediyorum. Bu sürecin başta çiftçilerimiz olmak üzere tarım camiasına, ülkemize milletimize hayırlar getirmesini ve başarılı olmasını diliyorum. Bana böyle bir fırsatı verdiğiniz için de size teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

 
İşitme Engelliler uygulamalardan memnun
 
Aile Destek Merkezi kadınlara ufuk oluşturuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO Kahraman'ı ağırladı
Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Erzurum Ticaret ...
Fırat: Dezavantaj ortadan kalkacak
'Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu’ 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi.
Erzurum ekonomisine 28,3 milyon TL katkı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı‘nın ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal ...
 
Erzurum’un 2016 TÜFE’si açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Aralık ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE’sini paylaştı.
Durmuş uyardı: Son tarih 9 Ocak
Erzurum SGK İl Müdürü Nizamettin Durmuş, SGK alacakları ödemelerinin ilk ...
'Erzurum’da bir ticaret kültür ve ahlakı var'
Vali Seyfettin Azizoğlu, ETSO'nun Aralık ayı Meclis toplantısına konuk ...
 
Bakan Eroğlu'ndan Güllübağ HES değerlendirmesi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Erzurum’da inşa edilen Güllübağ ...
Genç MÜSİAD'ta Koç devri
Yaklaşık 3 yıldır Genç MÜSİAD Başkanılğı’nı yürüten Emrah Öztürk, görevini Barışcan Koç’a devretti.
OSB’den Halep'e yardım eli
Erzurum 1’inci Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü Suriye için yardım kampanyası başlattı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva