ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erzurum şehidini Hınıs’ta uğurlayacak
 Erzurum şehidini Hınıs’ta uğurlayacak
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
12 Şubat 2012 Pazar - 15:47

Zengine nimet, yoksula külfet yağdı..

Üç gün aralıksız yağan kar Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bölge illeri belediyeleri kar temizliğine yoğunlaştı, Karayolları, Özel idareler kar mesaisini aralıksız sürdürdü. Bazı illerde birkaç metrelik sarkıtlara dönüşen buz kitleleri ölümlere yol açtı. Erzurum’da kar yağışı varlıklı kesim için kayak eğlencesine dönüşürken, kent merkezindeki varoşlarda çile yaşattı. İlde yakacak fiyatları gibi sebze ve meyve fiyatları da arttı.

Zengine nimet, yoksula külfet yağdı..

Üç gün aralıksız yağan kar Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bölge illeri belediyeleri kar temizliğine yoğunlaştı, Karayolları, Özel idareler kar mesaisini aralıksız sürdürdü. Bazı illerde birkaç metrelik sarkıtlara dönüşen buz kitleleri ölümlere yol açtı.
Erzurum’da kar yağışı varlıklı kesim için kayak eğlencesine dönüşürken, kent merkezindeki varoşlarda çile yaşattı. İlde yakacak fiyatları gibi sebze ve meyve fiyatları da arttı.
ÇATIDAN DÜŞEN BUZ KÜTLESİ 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU
Ağrı'nın Patnos ilçesinde etkili olan kar yağışı ve soğukların ardından bir evin çatısından düşen buzlar 5 yaşındaki kız çocuğunun ölümüne sebep oldu.
Edinilen bilgiye göre, Patnos ilçesi Çay Mahallesi'nde oturan Ali Sürer'e ait evin çatısında bulunan buzların, balkonda oyun oynayan Elif Sürer'in (5) üzerine düşmesi sonucu kız çocuğu ağır olarak yaralandı. Ailesi tarafından hemen Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırılan minik Elif, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.
DOĞUBAYAZIT KAR ESARETİNDE
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin çevreyle bağlantısını sağlayan yolların tamamı yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle kapandı. Yoğun kar yağışı, sis ve fırtınadan dolayı Doğubayazıt-Iğdır, Doğubayazıt-Ağrı, Doğubayazıt-Van ve Doğubayazıt-Gürbulak bağlantıları ile bütün köy yolları kapandı. Yolların kapalı olduğunu bilmeyen ve ilçeden ayrılmak isteyen sürücüleri trafik ve jandarma ekipleri kontrol noktalarından geri çevirdi. İlçede Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerinin yol temizleme ve açma çalışmalarını aralıksız devam ediyor.
DONMAK ÜZERE OLAN VATANDAŞLAR KURTARILDI
Yaşanan olumsuz hava şartları yüzünden ilçenin giriş ve çıkış güzergahlarında 7'den fazla maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası yaşandı. Iğdır-Doğubayazıt istikametinde Karabulak mevkiinde yoğun sis ve tipiden dolayı şarampole yuvarlanan bir araç uzun aramalar sonucu bulundu. Araçta donmak üzere olan vatandaşları trafik ve jandarma ekipleri bulup donmaktan kurtardı.
HASTA ALMAYA GİDEN AMBULANS MAHSUR KALDI
Öte yandan, Doğubayazıt'a yaklaşık 26 kilometre uzaklıktaki Güllüce köyüne hasta almaya giden ambulans kara saplanıp mahsur kaldı. Ambulansı kurtarma çalışmaları devam ederken, yolda kalan vatandaşlara jandarma tarafından sıcak çay ikram edildi.
YÜKSEKOVA'DA KAR 2 METREYE ULAŞTI
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir haftadır etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy ve okul yolları için karla mücadele ekipler seferber oldu.
İlçe Özel İdaresi'ne bağlı Yüksekova Şantiye Şefliliği karla mücadele ekibi kapalı köy yolları açmaya devam ediyor. İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz ve Yüksekova Şantiye Şefi Fehmi Karaduman çalışmaları yerinde takip etti. Ekipler, girdikleri bütün köylerde öğrenci ve öğretmenlerin zorluk çekmemesi için okul önlerini kardan temizledi.
İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz, son bir haftadır bölgeye yağan kar yağışının 2 metreyi aştığını belirterek "İl Özel İdaresi olarak pazar günü olmasına rağmen görevdeyiz. Araç ve gereçlerimiz gece gündüz kapalı yolları açmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz biraz sabırlı olmalarıdır. Kar nerdeyse yer yer 2 metreyi aştı. Öncelikle hasta olan acil durumdaki köylerin yollarını açmaya çalışıyoruz. Halkımızdan 'Acil hastamız var' gibi doğru olmayan gereksiz telefonları açmamalarını istiyoruz. Yüksekova'da 30'a yakın aracımız şuan gece gündüz iş başında. Hafta içi inşallah kapalı köy yolu kalmayacaktır" dedi. Yüksekova Şantiye Şefi Fehmi Karaduman,"Bizler bugün tüm ekipler yine köy yollarındayız. Eğitim öğretimin aksamaması için büyük çaba harcıyoruz. Kapalı okul yollarını da açıyoruz." dedi.
ÇIĞ DÜŞEN KARAYOLUNDA MAHSUR KALDILAR
Hakkari-Şırnak karayoluna değişik noktalarda çığ düştü. Çok sayıda yolcu araçlarında mahsur kaldı.
Yolda mahsur kalan yolcular arasında bulunan Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Aslan, telefonla İHA muhabirini arayarak içinde bulundukları durumu anlattı. Birçok yolcunun köy evlerine sığındığını, bir kısmının ise araçlarında kaldığını söyleyen Aslan, "Hakkari-Şırnak karayolunda bulunan Çukurca Çığlı köyü ve Orta köy arasındaki Suvari Kutra geçidinde çığ düşmesi sonucu yol 3 günden beridir kapalı. Burada yüzlerce araç ve binlerce yolcu var. Çalışmalar yavaş yürütüldüğü için yol bir türlü açılamıyor" dedi.
ÇIĞ AZGIN ZAP SUYUNU KESTİ
Hakkari'de yağışların durmasıyla birlikte çevre yolların birçok noktasına çığ düşerken, çığ nedeniyle Zap suyunun önünde kar yığınından büyük bir set oluştu.
Belirli aralıklarla etkisini sürdüren ve bugün sabah saatlerinde etkisini kaybeden yoğun kar yağışı sonrasında Hakkari-Van, Hakkari-Çukurca ve Çukurca-Şırnak karayolunun 15 ayrı noktasına çığ düştü. Yetkililer, Çukurca-Şırnak karayolunun 90. kilometresinde bulunan Çığlı köyü bölgesinde 8 ayrı noktaya düşen çığlar nedeniyle 2 gündür kapalı olan karayolunun akşam saatlerinde yeniden ulaşıma açıldığını bildirdi. Ayrıca İl Özel İdaresi yetkilileri, kardan dolayı halen kapalı olan 98 köy ile 318 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade ettiler.
KARS BELEDİYESİ CADDELERİN KARINI TEMİZLİYOR
Kars Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürüyor.
Kars Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son günlerde aralıksız yağan karın ardından yol açma ve kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.
Belediye Başkanlığı’nca başlatılan karla mücadele çalışmalarını Fen İşleri Müdürü Onay Arslan, yakından takip ediyor. Kazımpaşa Caddesi’ni trafiğe kapatan belediye, bu caddenin karlarını greyderle temizleyerek kepçelerle kamyonlara doldurarak şehir dışına çıkartıyor.
Konuyla İlgili olarak açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Yusuf Durmuş, cadde ve kaldırımların karının temizlendiğini söyledi.
24 SAAT MESAİ
Başkan Vekili Yusuf Durmuş; “Son bir haftadır ilimizde kar yağışı etkili oldu. Özellikle insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerin karını temizlemeye başladık. Biz her alanda vatandaşlara hizmet etmek için çalışıyoruz. Zaman zaman kar temizleme çalışmalarımızda aksaklıklar oluyor. Bazı vatandaşlarımız araçlarını park edip gidiyorlar. Aracın park ettiği yer o şekilde kalıyor. Veya çalışma yapılan caddeye vatandaşlarımız araçlarıyla giriyor. Bu gibi durumlar çalışmalarımızı engelliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olması ve bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.
Kazımpaşa Caddesi’ni trafiğe kapatan belediye bu caddenin karını temizledi. Yapılan kar temizleme çalışmalarına Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Durmuş, Fen İşleri Müdürü Onay Arslan’da eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrasında Kazımpaşa Caddesi’nin karı temizlendi.
Belediye Başkanlığı’nca kent merkezinde bütün cadde ve sokaklarda kar temizlemesi çalışması yapılıyor. Yaklaşık 1 metreyi bulan karın temizlenmesi zaman alıyor.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü 20 kişilik ekibiyle sabah 07.00’den başlayan çalışmalar, 3 adet greyder, 2 adet yükleyici kepçe, 8 adet kamyon ile yapılıyor.
- 206 KÖYÜN KENT MERKEZİYLE BAĞLANTISI KESİLDİ
- Kars’ta etkili olan kar yağışı ve tipi 206 köyün ilçeler ve kent merkeziyle bağlantısını kesti.
Türkiye’de etkili olan kar yağışı ve soğuk havalar, Kars'ta 206 köy yolunun il ve ilçe merkezleri ile bağlantısını kesti. İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler ise kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
KAPALI KÖY YOLLARI
Kars merkez; Ağadeve, Akdere, Alaca, Alçılı, Arazoğlu, Aslanizi, Çorak, Davulköy, Tekneli, Üçbölük, Verimli, Yağkesen ve Yücelen, Akyaka; Akbulak, Arslanhane, Boyuntaş, Büyük Durduran, Büyük Pirveli, Cebeci, Duraklı, Esenyayla, Geçit, Hacıpiri, İbiş, İncedere, Kayadöven, Karahan, Kayaköprü, Küçük Aküzüm, Küçük Durduran, Sulakbahçe ve Süngüderesi, Arpaçay; Akçakale, Akçalar, Akmazdam, Arslanoğlu, Atçılar, Aydıngün, Bacıoğlu, Bardaklı, Bozyiğit, Burcalı, Büyük Çatma, Carcı, Carcıoğlu, Çanaksu, Dağköy, Değirmenköprü, Doğruyol, Gediksatılmış, Göldalı, Gönülalan, Gülyüzü, Güvercin, Hasançavuş, Kakaç, Karakale, Karaurgan, Kardeştepe, Kıraç, Koçköyü, Kuyucuk, Kuzgunlu, Küçükboğaz, Küçük Çatma, Kümbet, Melikköy, Mesçitli, Meydancık, Okçuoğlu, Polatköy, Söğütlü, Taşbaşı, Taşdere, Taşköprü, Taşlıağıl, Telek, Tepecik, Tepeköy ve Tomarlı. Digor; Alem, Arpalı, Aşağı Başköy, Bacalı, Başköy, Bayırbağı, Bostankale, Celal, Çatak, Derinöz, Dolaylı, Düzgeçit, Eren, Gülheyran, Halıkışlak, Hasancan, Hisarönü, Kırdamı, Karakale, Kilittaşı, Kocaköy, Köseler, Mahirbey, Oyuklu, Saklıca, Sorguçkavak, Sorkunlu, Şatıroğlu, Şenol, Şirinköy, Türkmeşen, Uzunkaya, Varlı, Yağlıca, Yemençayır, Yeniköy ve Yaylacık, Kağızman; Akçakale, Akören, Akyayla, Aşağı Karagüney, Böcüklü, Çengilli, Çukurova, Esenkır, Karakale, Keşişkıran, Kömürlü, Şaban, Taşbilek, Tunçkaya, Yağlıca, Yankıpınar, Yenice, Yerlikıran ve Yukarı Karagüney, Sarıkamış; Akkoz, Akören, Alisofu, Altınbulak, Armutlu, Asboğa, Aşağı sallıpınar, Balabantaş, Balıklı, Belencik, Beşyol, Boyallı, Bozat, Çardakçatı, Çatak, Çolaklı, Eşmeçayır, Gecikmez, Güllüce, Hamamlı, Handere, Isısu, Karaköse, Karakurt, Karapınar, Karaurgan, Kayalıboğaz, Kazantaş, Kazıkaya, Kızılçubuk, Koçoğlu, Kozan, Köroğlu, Kurbançayır, Mesçitli, Odalar, Ortakale, Sırataşlar, Sırbasan, Süngütaşı, Şehitemin, Şehithalit, Taşlıgüney, Topkaya, Uzungazi, Yağbasan, Yarkaya, Yenigazi, Yeniköy, Yukarı Sallıpınar, Selim; Aşağı Damlapınar, Aşağı Kotanlı, Büyükdere, Çaybaşı, Eskigazi, Kaynarlı, Mollamustafa, Ortakale, Yaylacık, Yukarı Damlapınar ve Yukarı Kotanlı, Susuz; Büyük Çatak, Doyumlu, Gölbaşı, İncilipınar, Kayalık, Kiziroğlu, Kurugöl, Küçük Çatak ve Ortalar köylerinin ilçe merkezleri ve Kars ile bağlantıları kesildi.
İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin kapanan yolları açma çalışmalarının sürdüğü, yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle açılan yolların kısa sürede tekrar kapandığı kaydedildi. Karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yolları kapalı bulunan köylerin yollarının yeniden ulaşıma açılması için ekipler seferber edildi. Kars’ta bir çok noktada aynı anda karla mücadele yapılıyor.
KAR SARIKAMIŞ'I ESİR ALDI
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 45 cm, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi buldu.
Yaya ve araç trafiğini olumsuz etkileyen kar yağışı, kentte hayatı durma noktasına getirdi. İlçede aralıksız yağan kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatırken belediye işçileri ise belediye binasının önünde ki karları küreklerle el arabasına doldurarak taşıdılar. Kar yağışı altında kürekler ve el arabalarıyla kar temizleyen işçilerden Bülent Ekinci, "Vallahi günlük kar yağışından dolayı her sabah bizler kar temizlemek zorunda kalıyoruz. Bu yoğun kar yağışı altında gördüğünüz gibi çalışıyoruz. Sabah saat 7 den itibaren böyle işte bide öylene kadar buralarda karla mücadele ediyoruz işte, kar yağışı da halen devam ediyor" dedi.
KAR ARTIK KÜLFET DEĞİL
Kar yağışından şikayetçi olmadıklarını belirten Ekinci, "Kar yağışından şikayetçi değiliz çünkü her kar yağışında bizim Sarıkamış a gelen turizm hizmeti daha da yükseliyor." diye konuştu.
Sarıkamış'ta yağan kar binalarının bacalarının saçaklarından dev kar ve buz sarkıtları oluşurken altından yürüyen vatandaşlar korku dolu dakikalar yaşıyorlar. Feci şekilde yağan kar yağışı belediye işçilerinin yanı sıra vatandaşları da etkiledi. Sokaklarda yürüyen vatandaşlar kar yağışı altında zor anlar yaşarken şehir içi trafiğinde de zaman, zaman aksamalara yol açtı. Cumhuriyet mahallesine gitmek isteyen bir araç sürücüsü aracının yolda gidemeyince ak ile karayı seçti. Aracının kara saplanması sonucu zor anlar yaşayan sürücü aracının bağacını açarak kürek olmayınca araçta bulunan fırça ile karları temizlemek zorunda kaldı. Sürücüyü daha sonra çevreden gelen vatandaşların yanı sıra kardan kurtarılan sürücü daha sonra geri dönerek geldiği yöne geri gitmek zorunda kaldı.
VAŞAKLAR YERLEŞİM BÖLGESİNE İNDİ
Tunceli'de yerleşim bölgesine inen anne ve iki yavru vaşak, gazeteciler tarafından görüntülendi.
Dünya Koruma Birliği'nin (World Conservation Union) açıkladığı nesli tehlike altındaki 120 memeli tür arasında olan anne ve iki yavru vaşak, Tunceli merkeze 14 kilometre mesafede bulunan Pülümür Çayı kenarında kameralara takıldı. Doğa Koruma Müdürlüğü'nde görevli Mühendis Engin Benli, vaşakların yoğun kar yağışı nedeniyle daha aşağı bölgelere indiklerini belirterek, "Vaşaklar, nesli tükenmek üzere olan hayvanlardır. Bugün bir anne ve iki yavrusuna denk geldik. Hayvanlar aç kaldıkları için aşağılara
inmişler. Normalde gece avlanan türler. Koruma altında ve avlanması yasak. Tunceli'deki tahmini popülasyonu 100 civarında. Geçen sene iki tanesi vurulmuş, biri de araç çarpması sonucu ölmüştü. Bu yıl da biri ölmüştü. Bunlar hassas hayvanlar, korumaya çalışıyoruz" dedi.
MALATYA'DA KAR NEDENİYLE 79 KÖY YOLU KAPALI
Malatya'da, kar nedeniyle 79 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, bu sabah itibarıyle kar nedeniyle kapalı köy yolu sayısı ilçelere göre şöyle: "Merkez 1, Akçadağ 14, Arapgir 17, Arguvan 6, Darende 1, Doğanşehir 2, Doğanyol 2, Hekimhan 9, Pütürge 22, Yazıhan 3 ve Yeşilyurt 2."
İl Özel İdaresi'ne ait ekiplerin kardan dolayı kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.
HAMİLE KADINI 112 HELİKOPTERİ KURTARDI
Malatya'da, yolu kardan dolayı kapalı olan bir köydeki hamile kadını 112 Acil Servis'e ait helikopter hastaneye yetiştirdi. Pütürge ilçesine bağlı Bölünmez köyünde 38 yaşındaki 35 haftalık hamile Bessey Yılmaz adlı kadının rahatsız olduğu 112 Acil Servise bildirildi. Malatya 112 Acil Servis Komuta Merkezi durumu, İl Özel İdaresi'ne bildirerek, kardan dolayı kapalı köy yolunun kısa sürede açılıp açılamayacağını sordu. İl Özel İdaresi köy yolunun kısa sürede açılamayacağını bildirince, bu kez durum Sağlık Bakanlığı Ankara Hava Operasyon Merkezi'ne aktarıldı. Hava Operasyon Merkezi ise, Diyarbakır'da bulunan 112 Acil Servishelikopterini Pütürge ilçesine yönlendirdi. Malatya 112 Acil Servis Komuta Merkezi ise, Bölünmez köyü ile irtibata geçerek, helikopterin inebileceği bir alanın kardan temizlenmesini ve pilotun görebileceği bir ateşin yakılmasını istedi. Bölünmez köyüne inen 112 Acil Servis helikopteri, Bessey Yılmaz'ı alarak Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirdi. Kadının, hamilelik durumundan dolayı değil, başka bir rahatsızlıktan dolayı hasta olduğuna teşhis konularak, tedavi altına alındı.
SULAR DONUNCA KARLA ABDEST ALDILAR
Van'daki şiddetli soğuklar normal yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken, camiye gelen bir grup vatandaş suların donması sebebiyle karla abdest almak zorunda kaldı.
Namaz kılmak için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü'ndeki camiye gelen vatandaşlar, şebekelerin donması sebebiyle abdest alacak su bulamadı. Yoldan geçenlerin şaşkın bakışları altında karla abdestlerini alan vatandaşlar, daha sonra namaz kılmak için camiye girdi.

 
Mehmetçikten hasta kurtarma operasyonu
 
‘Bayrağımız ilelebet dalgalanacak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztuna son yolculuğuna uğurlandı
82 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Gazetesi Başyazarı, tarihçi Yılmaz ...
Öztuna'yı kaybettik
Türkiye Gazete'si Başyazarı, tarihçi Yılmaz Öztuna, Ankara'da tedavi gördüğü ...
Şanlı sancağın 112 yıllık öyküsü
Tarih’te 93 Harbi olarak bilinen 1877 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Aydın’ın ...
 
Kredi kartıyla ortalama 171 lira harcıyoruz
Türkiye'de tüketicinin cebinde ortalama 1,6 adet kredi kartı, 1,4 adet ...
Açlık sınırı bin 32 lira
Yılın ilk ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5 lira 573 kuruş artarak, ...
Sporda Milli Markamız: Cirit
MAHMUT AKDAĞ: 1974 yılından bugüne kadar o hep ciritin içinde oldu. Erzurum’un ...
 
Ağrı'da bir cami daha kundaklandı
Ağrı'da Ali Ağa ve Lise camilerinden sonra il merkezinde bulunan Musa Ağa Camii de kundaklandı.
Mevlit Kandiliniz mübarek olsun
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cuma gününü cumartesiye ...
DİB’den aile çözülmelerine çözüm yaklaşımı
Diyanet İşleri Başkanlığı sosyal hizmet kurumlarında kalan çocuklara yönelik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva