ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kop Geçidi beyaza büründü
Kop Geçidi beyaza büründü
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
7 Şubat 2012 Salı - 16:27

Kredi kartıyla ortalama 171 lira harcıyoruz

Türkiye'de tüketicinin cebinde ortalama 1,6 adet kredi kartı, 1,4 adet banka kartı bulunurken, kredi kartıyla işlem başına ortalama 171 lira harcanıyor.

Kredi kartıyla ortalama 171 lira harcıyoruz

Türkiye'de tüketicinin cebinde ortalama 1,6 adet kredi kartı, 1,4 adet banka kartı bulunurken, kredi kartıyla işlem başına ortalama 171 lira harcanıyor.
Türkiye'de cebinde ortalama 1,6 adet kredi kartı, 1,4 adet banka kartı bulunan tüketiciler, kredi kartıyla işlem başına ortalama 171 lira harcıyor.
MASTERCARD ARAŞTIRMASI
MasterCard tarafından düzenlenen, Yöntem Araştırma ve Danışmanlık Şirketince gerçekleştirilen MasterIndex araştırmasının 2011 yılı sonuçları açıklandı.
Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde yaptırılan araştırmaya göre, Türk halkının cebinde 1,6 adet kredi kartı, 1,4 adet banka kartı bulunuyor. Cüzdanında hem kredi kartı, hem banka kartı olan tüketicilerin oranı yüzde 36 iken, halkın yüzde 28'inin 1 adet kredi kartı, yüzde 40'ının ise 1 adet banka kartı bulunuyor.
Kredi kartı ve banka kartı sahiplik oranlarında kadın erkek ayırımına bakıldığında, erkekler kadınlara oranla kredi kartı ve banka kartı sahipliğinde önde yer alırken, kadınların yüzde 35'i kredi, yüzde 43'ü banka kartlarına sahip. Bu oran, erkeklerde kredi kartında yüzde 55'e, banka kartında yüzde 64'e çıkıyor.
Araştırma sonuçlarına göre, kredi kartı cüzdanlardan ağırlıklı olarak haftada 1-2 defa çıkarak ayda ortalama 8 kez kullanılıyor. Bu oran kadınlarda ayda ortalama 7'ye düşerken, erkeklerde ayda ortalama 9 kullanıma çıkıyor.
YAŞ VE EKONOMİK SEVİYE ARTTIKÇA KULLANIM ARTIYOR
Yaş arttıkça aylık ortalama kredi kartı kullanım oranlarının arttığı araştırmaya göre, 20'li yaşlarda 6 olan aylık ortalama kredi kartı kullanım oranı 55 yaşını geçen kesimde aylık ortalama 10'a çıkıyor.
Ekonomik seviye arttıkça da aylık ortalama kredi kartı kullanım oranları artarken, düşük gelir seviyesinde ayda ortalama 6 olan kredi kartı kullanım oranı, yüksek gelir seviyesinde ayda ortalama 13'e yükseliyor.
Kredi kartı kullanım oranlarına bölgesel olarak bakıldığında Akdeniz Bölgesinde yaşayan halkın, ayda ortalama 10 adetlik kullanımla ön plana çıktığı dikkat çekiyor.
Kredi kartı kullanıcıları kredi kartlarını en çok (yüzde 36) internet üzerinden gerçekleştirdikleri alışverişlerde kullanırken, internet üzerindeki alışverişlerde kredi kartı kullanımına verilen öncelik ilk defa bu kadar yüksek oranda çıkarak ilk sıraya yerleşti.
İnternet üzerindeki alışverişlerden sonra kredi kartı en çok giyim mağazalarında (yüzde 35), akaryakıt istasyonlarında (yüzde 33), beyaz eşya/elektronik eşya mağazalarında (yüzde 32) ve süpermarketlerde (yüzde 30) kullanılıyor. Banka kartının ise daha çok cep telefonu faturaları (yüzde 6) ve tüketim faturaları ödemelerinde (yüzde 5) kullanıldığı görülüyor.
HARCAMALARIN YÜZDE 43'Ü KREDİ KARTIYLA
Araştırma sonuçlarına göre, kredi kartı sahipleri işlem başına ortalama 171 lira harcarken, yüzde 31'lik kesim kredi kartlarını 51-100 lira arası harcamalarında, yüzde 20'si 101–250 lira arası harcamalarında, yüzde 14'ü ise 35-50 lira arasındaki harcamalarında kullanıyor.
İşlem başı ortalama harcama tutarı ekonomik gelir seviyesi düştükçe artış gösterirken, ortalama 171 liralık işlem başı ortalama harcama tutarı düşük gelir seviyesinde ortalama 226 liraya çıkıyor. Araştırma, Türk halkının toplam harcamalarının yüzde 43'ünü kredi kartı ile yaptığını gösteriyor.
Araştırmada kredi kartı kullanım alışkanlıklarındaki değişimin yönü sorulan kullanıcıların yüzde 67'si, kullandığı kredi kartı sayısında geçtiğimiz yıla oranla bir değişiklik olmadığını belirtti. Üst düzey gelir grubundaki kullanıcıların ise yüzde 35'i 2011 yılında daha çok kredi kartına sahip olduklarını, yüzde 44'ü harcamalarının arttığını ifade etti.
Katılımcıların büyük çoğunluğu önümüzdeki 2 yıl kredi kartı harcamalarında bir değişiklik olmayacağını düşünürken, yüzde 58'i yaptırdığı taksit sayısında değişiklik olmayacağını kaydetti.
ORTALAMA 302 LİRALIK ALIŞVERİŞLERDE TAKSİDE BAŞLANIYOR
Kullanıcılara kredi kartı tercihlerinde etkili faktörler sorulduğunda sırasıyla "güven duyulan bir bankanın kartı olması", "yıllık kart aidatının düşük olması", "çalışılan bankanın kredi kartı olması" yanıtları gelirken, kredi kartı olanaklarında indirim, taksit ve para puan kazanma önem sırasında ilk üç sırayı aldı.
Taksitlendirme alışkanlığının alışverişin tutarına göre şekillendiğini belirten kredi kartı kullanıcılarının çoğunluğu, ortalama 302 liralık alışverişlerde taksitlendirmeye başlıyor.
Araştırmada, kredi kartları yanlarında olmadığında ne hissettikleri sorulan katılımcıların yüzde 47'si kendilerini kısıtlanmış ve güvensiz hissettiklerini belirtirken, kredi kartı geçmeyen mağazalardaki tutumda yüzde 62'lik kesim beğendikleri ürünü satın almaktan vazgeçebilecekleri yönünde yaklaşım sergiliyor.
Araştırmada, kredi kartlarının günlük olarak kullanılan hangi eşyaya entegre edilmesini tercih ettikleri sorulan tüketicilerin yüzde 66'sı cep telefonu yanıtını verdi.
 DÜNYA GAZETESİ

 
Aksakal adaylığını açıkladı
 
AK partililer sevindi, muhalefet kınadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açlık sınırı bin 32 lira
Yılın ilk ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5 lira 573 kuruş artarak, ...
Sporda Milli Markamız: Cirit
MAHMUT AKDAĞ: 1974 yılından bugüne kadar o hep ciritin içinde oldu. Erzurum’un ...
Ağrı'da bir cami daha kundaklandı
Ağrı'da Ali Ağa ve Lise camilerinden sonra il merkezinde bulunan Musa Ağa Camii de kundaklandı.
 
Mevlit Kandiliniz mübarek olsun
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cuma gününü cumartesiye ...
DİB’den aile çözülmelerine çözüm yaklaşımı
Diyanet İşleri Başkanlığı sosyal hizmet kurumlarında kalan çocuklara yönelik ...
Vergi borçları için son gün
Maliye Bakanı Şimşek, yeniden yapılandırmanın 5'inci taksitinin son ödeme ...
 
Erdoğan, ‘Günün Şahsiyeti’
Bosna Hersek'in en çok satan günlük gazetelerinden biri Dnevni Avaz, Başbakan ...
Diyanet 9 bin personel alacak
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan atama bekleyen imam ve müezzin adaylarına ...
Diyanet Vizyon büyüttü
Diyanet İşleri Başkanlığı, Almanya’dan Japonya’ya Ukrayna’dan Bosna Hersek’e ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva