ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
18 Ağustos 2023 Cuma - 03:46

Zaferin İzinde Malazgirt

Malazgirt Savaşı’nın gerçekleştiği alanı tam olarak belirlemek amacıyla yürütülen “Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi” çerçevesinde hazırlanan “Zaferin İzinde Malazgirt Belgeseli” Muş Galası yapıldı.

Zaferin İzinde Malazgirt

Malazgirt Savaşı’nın gerçekleştiği alanı tam olarak belirlemek amacıyla yürütülen “Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi” çerçevesinde hazırlanan “Zaferin İzinde Malazgirt Belgeseli” Muş Galası yapıldı.
Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Konferans salonunda yapılan “Zaferin İzinde Malazgirt Belgeseli” büyük beğeni topladı. 2020 yılında başlayan ve 12 üniversiteden yaklaşık 40 bilim insanının iş birliğiyle Muş Alparslan Üniversitesi(MAUN) ev sahipliğinde sürdürülen proje çerçevesinde hazırlanan belgeselin yönetmenliğini ise Coşkun Aral ve Murat Toy yaptı.
Savaşın yaşandığı tarihi ortamın görselleştirildiği belgeselde proje boyunca yapılan tüm arkeolojik çalışmalara yer verildi. Ayrıca Malazgirt Zaferi’nin izini süren belgeselde Selçuklu Tarihi uzmanı olan Muş Alparslan Üniversitesi(MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican ile projenin akademik danışmanlığını üstlenen Prof. Dr. Adnan Çevik’in anlatımları da yer aldı.
Malazgirt şehrinin tarihi kimliğini aydınlatmak üzere başlayan ve 2023 yılı itibarıyla dördüncü yılına giren bu proje, dünyada savaş alanı arkeolojisine katkı sunduğunu ifade eden Rektör Alican, Muş’un ismini önemli çalışmalarla duyuracaklarını belirterek, “Projenin başlamasından 4 yıl geçti. Projemizden; kitap, dergi, yayınlar ve belgesel çıktı. Proje yaptığımız süre boyunca yer altından yüzlerce sikke, ok ucu, kılıç, kalkan ve altın çıktı. özelikle son bir iki yılda bizim arkadaşlarımız Rusya'da, İngiltere’de Barselona’da değişik sunumlarda bulundular. Son olarak dün yapmış olduğumuz çalıştayda uluslararası arenada Muş’u merkez yaptık. Benim çok temel bir amacım var inşallah biz Muş’un adını artık terör ve olumsuz olaylarla değilde bilimsel çalışmalar, arkeolojik çalışmalarla ve doğal güzelliklerle duyuracağız. Bir süre sonra Muş denilince akla hiçbir olumsuz durum gelmeyecek” dedi.
Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesinin akademik danışmanı Prof. Dr. Adnan Çevik, Zaferin 950’inci yılı anısına bir belgesel hazırladıklarını ifade ederek, “Malazgirt savaş alanının tespit ilişkin projemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğünün desteği, Ahlat Müze Başkanlığı ve benim akademik danışmanlığımda ve 12 üniversiteden 40’a yakın alan uzmanı hocalarımızın katılımı ile 2020 yılında başlamış ve bu yılda 4’üncü yılına girdiğimiz bu büyük zaferin ete kemiğe büründürülmüş yerinde tespit ederek sadece Malazgirt değil. Konuşmakla yetinmeyelim aynı zamanda büyük zaferin savaşın nerede olduğunu bütün gerçek delilleri ile ortaya koyarak tıpkı Çanakkale gibi Çanakkale şehitliği gibi bu toprakların yurt tutma mücadelesini ve Anadolu'nun Türkiye olma sürecinin başlangıcı bu büyük tarihi hadiseyi yerinde görünür kılalım. Zaferin 950’inci yılı anısına bir belgesel hazırladık” diye konuştu.
Zaferin İzinde Malazgirt Belgeselinin galası için Muş’a gelen belgesel yapımcısı ve yönetmen Çoşkun Aral ise, “Savaşın bütün aktörlerini bulmak üstelik aradan geçen o kadar süre içinde demirin bile aşındığı ve bize gelen keşiflerin ne halde olduğunu da görmüştüm. Çalışmalarda çıkanların sadece 4’te 1’ini burada gösterebildim. Çalışmalarda inanılmaz keşifler ortaya çıktı. Böyle bir çalışmanın dünyaya ışık tutacağı kesin. Bende bu dünyaya ışık tutacak evrensel bir çalışmanın içinde yerel bir haberci olarak bulunmaktan gurur duyuyorum. Belgesel çalışma işi bir ekip işidir” ifadelerini kullandı.
İslami İlimler Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen gösterime, Muş Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, projenin bilimsel danışmanı Prof. Dr. Adnan Çevik, yönetmen Çoşkun Aral, proje ekibi ve kurum amirleri katıldı.

 
Kısa vadeli dış borç stoku açıklandı
 
GSB projesi ANALİG 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Çiftçi cuma günü göreve başlayacak
Çorum Belediyesi, Erzurum'a atanan Vali Mustafa Çiftçi onuruna veda yemeği ...
Memiş: ‘İnşallah mahcup olmayız’
AFAD Başkanlığına atanan Erzurum Valisi Okay Memiş'e veda programı düzenlendi
Erbaş uyardı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Müslümanların, saflarını ...
 
Evde Bakım Yardımı verileri açıklandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Yeni düzenlemeyle ...
ETÜ Vali Memiş’i ağırladı
Son çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Erzurum Valiliği görevi sona ...
Vali Memiş AFAD Başkanlığına atandı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığına Raci Kaya, Türkiye İş Kurumu ...
 
Vali Çiftçi mesaj yayımladı
Son valiler kararnamesinde Erzurum Valisi olarak atanan Çorum Valisi Mustafa ...
Erzurum Valiliğine Mustafa Çiftçi atandı
Erzurum Valiliğine Çorum Valisi Mustafa Çiftçi atandı. Çiftçi daha önce ...
Gençlerin Buluşma Adresi; GSB Gençlik Merkezleri
Sportif faaliyetlerden sanata, gezilerden inovasyona, kültürel çalışmalardan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva