ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>TÜRKİYE
6 Aralık 2015 Pazar - 01:06

‘Yüreğim hala soğumadı’

Davutoğlu, ‘Özgecan kızımızı katledenler, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar. Mübarek annesi ve mübarek babası gibi ben de diyorum ki benim de yüreğim hala soğumadı, üç kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı. “ dedi

‘Yüreğim hala soğumadı’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İstisnasız bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyan, yepyeni bir anayasa yapacağız" dedi.

Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen "AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi"nde yaptığı konuşmada,  hükümet olarak, Meclis grubu olarak, belediye başkanları ve bütün kadrolarla tam bir uyum ve ahenk içinde, aşkla, heyecanla hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

12 Eylül Anayasa'sı ile daha fazla gidilemeyeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Açık ve net olarak söylüyorum. Sayımız yetmemiş olsa da konuşarak, topluma mal ederek, milletle danışarak bu anayasayı mutlaka değiştirecek, darbe anayasalarına ve darbelerin vesayetçi kültürüne bir son vereceğiz. Milletin rızası ve onayı ile yeni ve sivil anayasayı yazacağız. İnsan onurunu korumayı esas alan bu anayasa ile Türkiye'yi gelecek nesillere taşıyacağız. Bu anayasa, herkesin hukukunu teminat altına alacak. İstisnasız bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyan, yepyeni bir anayasa yapacağız. Türkiye bir daha, eski, gerilimli, tartışmalı günlere dönmeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, 81 ilden gelen yaklaşık 20 bin üye ile bir arada olduklarını belirterek, delegelerin 12 sandıkta oy kullanacağını, kongrede genel merkez kadın kolları başkanıyla yeni MKYK üyelerinin seçiminin yapılacağını bildirdi.

"YÜREĞİM HALA SOĞUMADI"

Bugün, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının yıl dönümü olduğunu da anımsatan Başbakan Davutoğlu, "Ne yazık ki sosyal yaralarımızdan biri de kadın haklarında görülen ihlaller, kadınlarımızın şiddet başta olmak üzere, maruz kaldığı haksızlıklardır" dedi.

"Özgecan Davası"na ilişkin mahkemenin verdiği karara değinen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Simgeleşen Özgecan kızımızın, iki gün önce sonuçlanan davası hakkında birkaç cümle söylemek istiyorum. Canice öldürülmesi ile bütün halkımızın kalbine ateş düşüren Özgecan kızımızı katledenler, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar. Mübarek annesi ve mübarek babası gibi ben de diyorum ki benim de yüreğim hala soğumadı, üç kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı.

Aziz kadınlarımız, kadına karşı kalkan her el, karşısında AK Parti'yi, AK Parti kadınlarını, AK Parti erkeklerini, Anadolu yiğitlerini bulacak. Kadına karşı şiddetin karşısında, AK Parti hükümetleri olarak her türlü tedbiri alacağız. Hem Türk halkına, hem de Özgecan'ın ailesine bu konunun takipçisi olacağımızı söylemiştik. Yargının verdiği vicdanlı karar, acımızı dindirmese de yüreklerimize su serpti. Bu vesileyle bir kez daha genç kızımızı ve bütün şiddet mağduru hanımlarımızı rahmetle anıyorum."

"BU SAYIYI YETERLİ BULMUYORUZ"

AK Parti'nin bugün dünyanın bütün etkili siyasi yapılanmalarına sahip olduğunu, bunun da kadın kollarının gayretli çalışmaları sayesinde gerçekleştiğini anlatan Davutoğlu, "4 milyon 234 bin üyeye ulaşan kadrosuyla dünyanın en büyük siyasi organizasyonuna sahip olmamızdan büyük gurur duyuyorum. 10 bin 530 belediye meclis üyesinin 978'i kadınlarımızdan oluşuyor. İnşallah bu rakamlar çok daha üst rakamlara ulaşacak. 680 kadın muhtarımız var. Sayın Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizleri temsil ediyor. Bugün Meclis'te bulunan 81 kadın vekilimizden 34'ü, AK Parti milletvekili. Bu sayıyı yeterli bulmuyoruz. İnşallah kadınlarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çok daha büyük oranlarda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, 2002 yılından bu yana 5 genel seçim, 3 yerel seçim ve 2 referandum ve cumhurbaşkanlığı olmak üzere toplam 11 seçim geçirdiklerini anımsatarak, kadın kollarının bu seçimlerde yoğun çaba harcadığını belirtti.

Kadın kollarının birçok projeyi hayata geçirdiğini vurgulayan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "2012 yılında 'Biz Birlikte Türkiyeyiz' kampanyası ile Türkiye'nin dört bir yanına, birlik mesajlarının yayılmasına vesile oldunuz. Yine Aralık 2012'de, 'AK Parti Kadın Kolları Ormanı'nı kurduk. Bugün ormanımızda şimdi 3.5 milyon dikili ağacımız var. Buradan çevrecilik yapıp da ağaca hürmet etmeyenlere bir mesaj gönderiyoruz. AK Parti'nin 3.5 milyon dikili ağacı var. Sizlerden beklentim, bunu 78 milyona çıkarıp her bir vatandaşımız için bir dikili ağaç, geleceğe armağan etmenizdir. 2013'de 'Kardeş İller Projesi' ile doğudan batıya, batıdan doğuya illerimizi kardeş kıldık. 20 ilde 'Bağışlanan her kan, kurtarılan üç can' sloganı ile kampanya başlattık. Hedeflenen miktarın neredeyse iki katına ulaşarak, 9 bin litre kan bağışı yapılmasını sağladık. Kanlarını bu ülkeye, 9 bin litre ile ikram eden aziz kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl hükümet programımıza uyumlu olarak başlattığınız, 'Şiddete Hayır' imza kampanyası ile bu süreçte, tüm gücümüzle var olduğunuzu gösterdiniz. Siyasetten yönetime, sağlıktan adalete birçok alanda projeler hayata geçirdiniz. Sizler, Türk kadının seçme, seçilme hakkı konusundaki dünya öncülüğünü, çalışmalarınızla taçlandırdınız."

 
‘Olsa ne olur, olmazsa ne olur..!’
 
‘Başörtüsü dışlandığı her kapıdan içeri girdi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Olsa ne olur, olmazsa ne olur..!’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakıyorsunuz Rusya, ‘Biz Türk malı almıyoruz’ ...
‘Her alanda yeterli olmak zorundayız’
Cumbuhrbaşkanı, “Ebedi dostlukların ve ebedi düşmanlıkların olmadığı, ...
Derinliğimiz Asya’da, ufkumuz Avrupa’da
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Derinliğimiz Asya’da ufkumuz Avrupa’da ve derinlik ...
 
‘Fiziki değil, kalplerdeki engeller sorundur’
Fiziki engelin değil, asıl kalplerdeki, zihinlerdeki engelin sorun olduğunu ...
‘Bütün insanlığa kardeş nazarıyla bakarız’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Diplomasi Akademisi'nde, "Küresel ...
“Geleceğe Milletin Anayasasıyla Yürüyelim”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni Anayasa meselesi, bir memleket meselesidir. ...
 
Dadaş duruşu gündem oluşturdu
Kurtulmuş, ‘Türkiye diye üzerinde konuştuğumuz ülke nasıl sıradan bir ...
‘Gelin kültürümüzü de öğrenin’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katarlı gençlere hitaben, “Türkçeyle birlikte ülkemizin ...
‘AK Parti söz verdi mi yapar’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Seçim vaatlerine ilişkin olarak, vaatlerin sistematik, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva