ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
2  terörist teslim oldu
2  terörist teslim oldu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
30 Kasım 2023 Perşembe - 06:01

Yumaklı’dan Ulusal Su Kurulu açıklaması

Ulusal Su Kurulunun Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başkanlığında kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yumaklı’dan Ulusal Su Kurulu açıklaması

Ulusal Su Kurulunun Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başkanlığında kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımı amacıyla üst düzeyde koordinasyon ve iş birliği sağlayacak Ulusal Su Kurulunun kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Ulusal Su Kurulu, Tarım ve Orman Bakanı başkanlığında, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı, Dışişleri Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, İçişleri Bakan Yardımcısı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, Sağlık Bakan Yardımcısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı'ndan oluşacak.
Kurul, 12. Kalkınma Planı'nda da yer aldığı üzere yürürlükte olan "Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu ile havza kurulları ve il su kurulları"nın daha etkin hale getirilmesi, kentlerde ve kırsalda su-gıda-enerji-ekosistem ilişkisini temel alan su arzına ilişkin kısa ve uzun vadeli plan, politika ve stratejilerin oluşturulmasının yanı sıra su yönetiminde etkin koordinasyon ile bütüncül yaklaşımın garanti altına alınması ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik çalışmalarda bulunacak.
Kurul, aynı zamanda su kaynaklarının koruma-kullanma dengesi gözetilerek verimli kullanılması, su politikalarının sürdürülebilir yapıya kavuşturulması, su tahsisinde arz talep dengesinin sağlanması, su kaynaklarının daha etkin korunması, geliştirilmesi, uygulamaların ve yatırımların kurumlar tarafından daha sıkı takip edilmesine yönelik çalışmalar yürütecek.
Su kaynaklarının kalitesinin ve miktarının korunmasına ilişkin hazırlanan planların uygulanmasında karşılaşılan sorunları çözüme kavuşturmak üzere faaliyetlerde bulunacak Kurul, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlayacak tedbirleri de alacak.

"Risklerin krize evrilmeden yönetilmesi önem taşıyor"
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2030'da Türkiye nüfusunun yüzde 10 artmasının, su kaynaklarının ise yüzde 20 azalmasının öngörüldüğünü belirtti.
Su potansiyeli dikkate alınarak yapılan hesaplamalarda Türkiye'nin su stresi altında olduğunun görüldüğüne işaret eden Yumaklı, "Gerekli tedbirler alınmazsa 2030 yılında bu oranın bin metreküpün altına düşeceği ve Türkiye'nin su kıtlığı çeken ülkeler sınıfına gireceği öngörülüyor. Bu nedenle suya vefa göstermezsek veda edeceğimizin bütün milletimiz tarafından bilinmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
Yumaklı, Türkiye'nin su kaynakları konusunda karşı karşıya bulunduğu risklerin krize dönüşmeden yönetilmesinin önemine dikkati çekerek, ülke kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanılması, suyun miktar ve kalite bakımından korunarak akılcı, paylaşımcı, verimli ve hakkaniyetli biçimde, paydaşlar ile birlikte yönetilmesi ve bu yönetimi sağlayacak kurumsal, idari, finansal araçların oluşturulmasının bu konudaki çalışmalarının temelini oluşturduğunu vurguladı.

"Belirlenen hedeflere ulaşmak için topyekun mücadele yürüteceğiz"
Atılan adımların Türkiye'nin su kaynaklarına sürdürülebilir yaklaşım getirme ve gelecek nesillere sağlıklı su kaynakları bırakma taahhüdünün yansıması olduğunu ifade eden Yumaklı, şunları kaydetti:
"Ulusal Su Kurulunun kurulmasıyla ülkemizin su yönetimi alanındaki güçlü duruşunun pekiştirilerek su kaynaklarımızın korunmasına yönelik çok önemli bir adım atılmış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlattığımız ve milat kabul ettiğimiz Ulusal Su Verimliliği Seferberliği kapsamında tüm paydaşlarımız ile işbirliğini hızlandıracağız. Seferberlik doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak için topyekun mücadele yürüteceğiz."
Bakan Yumaklı, bu seferberlikte vatandaşlara "Bir damla da sen ol" çağrısında bulunduklarının altını çizerek, "Tüm paydaşlarımızı su kaynaklarımızı korumak için bu seferberliğe katkı sağlamaya ve geleceğimiz için el ele vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

 
Erzurumspor  – Gençlerbirliği maçını Avcı yönetecek
 
Tunç: 'Kadınları koruyan düzenlemeleri biz getirdik'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 İl İdare Şube Başkanları toplandı
Toplantıda; Erzurum’un “2025 EİT Turizm Başkenti” olarak seçilmesinden ...
Güven Erzurum’a bir ilki yaşattı
Türk Eczacıları Birliği 44. Dönem Olağan Kongresinde yapılan seçimlerde ...
Erzurum'da beyaz mevsim
Erzurum’da etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya ve şehrin üzerini ...
 
Büyükşehir’den karla mücadele mesaisi
Erzurum’da etkili olan kar yağışı sonrası ekiplerin başta şehir merkezi ...
Erzurum’da kar ve buzla mücadele gündemi
Erzurum’da ağır ve zorlu şartlar içinde geçen kış aylarında olumsuzlukların ...
Erzurum'da sağlık personeli kışa hazır
Erzurum Sağlık Müdürlüğü ekipleri kar üstü araçları ve donanımlı personeliyle ...
 
Erzurum’da eğitime kar engeli
Erzurum’da sabah saatlerinde etkili olan ve şiddetini artıran kar yağışı ...
Mahsur kalan sürücüler kurtarıldı
Erzurum’da etkili olan kar yağışı palandöken geçidinde sürücülere zor anlar yaşattı.
‘Erzurum’dan Filistin’e Uzanan El’
Erzurum Valiliği’nin koordinasyonunda, Yakutiye ve Palandöken Kaymakamlıkları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva