ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>BÖLGEDEN
25 Mayıs 2013 Cumartesi - 15:13

Yılmaz tarım gerçeğine dikkat çekti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 21. yüzyılın stratejik sektörünün tarım olduğuna dikkat çekerek, çözüm süreciyle birlikte oluşan huzur ortamının yatırımların büyük ölçekte Doğu ve Güneydoğu’ya gelmesi için elverişli bir ortam oluşturduğunu söyledi.

Yılmaz tarım gerçeğine dikkat çekti

EROL YILMAZ
BİNGÖL (İHA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 21. yüzyılın stratejik sektörünün tarım olduğuna dikkat çekerek, çözüm süreciyle birlikte oluşan huzur ortamının yatırımların büyük ölçekte Doğu ve Güneydoğu’ya gelmesi için elverişli bir ortam oluşturduğunu söyledi.
Bingöl’de, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen Kent Ekonomileri Forumu Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Formu’na katılan Bakan Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve işadamları ile bir araya geldi.
AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Yılmaz, “21. yüzyılın stratejik sektörlerinden bir tanesi de tarım sektörüdür. Kim ne derse desin hiç küçümsemememiz lazım. Fakat şu bir gerçek, bu nispi huzur ortamı, büyük ölçekli yatırımların Doğu’ya, Güneydoğu’ya gelmesi içinde elverişli bir ortam oluşturuyor. Bunu kökleştirdiğimiz sürece, bunu kalıcı hale getirdiğimiz sürece bu bölgelerimiz hayal dahi edilemeyen yatırımlara bir bir kavuşacaklar inşallah. Türkiye’nin kalkınması, gelişmesi, büyümesi, sadece Ankara’daki tartışmalarla, Ankara’daki fikirlerle gerçekleşemez. Bütün yörelerimizin sürece katılması lazım. Sadece kamuyla, devletle de gerçekleşemez. İş dünyasının, sivil toplumun, özel sektörün mutlaka bu süreçlere dahil olması lazım” diye konuştu.
“MİLLİ GELİRİMİZİ 2 TRİLYON DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARMAK İSTİYORUZ”
“Ülke olarak 2023 dediğimiz bir vizyonumuz var” diyen Yılmaz, “2 trilyon doların üzerine milli gelirimizi çıkarmak istiyoruz. Kişi başına gelirimizi en az 250 bin dolar seviyesine yükseltmek istiyoruz. İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Enflasyonu, faizleri düşük tek haneli rakamlarda istikrara kavuşturmak istiyoruz. Bütün bunlar bizim makro hedeflerimiz. Bütün bunlara giderken sadece belli illerin, belli bölgelerin enerjisiyle biz bunları yapamayız. Bütün Türkiye’nin, tüm illerimizin, tüm yörelerimizin katkısıyla, katılımıyla bunu gerçekleştirebiliriz. Dolayısıyla her ilimizi önemsiyoruz. Her bölgemiz her ilimiz kendi potansiyelini kullanacak ki bunların bir bileşkesi olarak top yekün kalkınmayı da gerçekleştirmiş olalım” dedi.
“HER BÖLGENİN ÜSTÜNLÜKLERİ VE FARKLILIKLARI İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ”
Her bölgenin kendine göre üstünlükleri, her bir ilin kendine göre farklılıkları olduğunu belirten Bakan Yılmaz, bu farklılıkların iyi belirlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz, “Bingöl içinde bizim bunu yapmamız lazım. Yöremizi iyi tanımamız lazım. Hangi alanlarda bizim üstünlüğümüz var, hangi alanlarda kendimizi farklılaştırabiliriz, hangi konularda daha fazla avantaja sahibiz? Bunları iyi tespit edip bunlar üzerinden kendimizi geliştirmemiz lazım. Kaliteli bir projesi olan için para problemi artık yok. Teşvik sistemimiz son derece güçlü. 6. Bölge Teşviklerinden Bingöl de istifade ediyor. Gerçekten iyi projesi olan, emek yoğunluğu olan projesi olanlar için özellikle çok çok avantajlı bir teşvik sistemine sahibiz. Dolayısıyla bize düşen 2 şey var bana göre. Bir, kendimizi iyi tanımak, uzun vadeli stratejilerimizi iyi belirlemek. Hayvancılık ve tarım mesela Bingöl’de olmazsa olmaz sektörlerimizden. Yine Bingöl’ün önemli sektörlerinden bir tanesi turizm sektörü, yayla turizmi-alternatif turizm. İnşallah, şu huzur-güven ortamının pekişmesiyle turizmde Bingöl için çok önemli bir potansiyel alan. Yine Bingöl’ün çok önemli bir avantajı lojistik. Bingöl, önemli bir kavşak noktasında. Bir taraftan Erzurum’a doğru Karadeniz’e açılan bir koridor üzerinde. Diğer taraftan Diyarbakır, GAP bölgesine bağlantı noktasında. Bir yönüyle Van ve oradan İran’a kadar uzanan bir hat üzerinde. Diğer taraftan Elazığ, Malatya’dan batıya doğru bir eksen üstünde. Bunu ulaştırma yatırımlarımızla geliştirmeye gayret ediyoruz. Bu 3 bağlantı, kara, hava ve demir yolu bağlantısı Bingöl’ü lojistik anlamda önemli bir konuma taşıyor. Bunu ekonomik olarak da değerlendirmemiz lazım. Sanayileşme konusunda da elbette Bingöl’ün adımlar atması lazım. Ulusal kalkınma fonlarıyla, başka fonlarla sanayileşme yönünde de bir gayret görüyoruz. Özellikle bu 6. Bölge Teşvikleriyle emek yoğun sektörlerde bunlarda bizim için tabii ki önemli” dedi.
“TÜRKİYE’DE İSTİHDAMIN YARISINI HİZMET SEKTÖRÜ OLUŞTURUYOR”
Dünyada istihdamın en büyük taşıyıcısının hizmet sektörleri olduğunu kaydeden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de de istihdamın aşağı-yukarı yarısını hizmet sektörleri oluşturuyor. Bingöl aslında girişimci bir şehir. Girişimcilik kültürünü geliştirmeye çok müsait bir yapısı var. Önümüzdeki yıllarda, özellikle bu huzur ortamınında pekişmesiyle çözüm süreciyle birlikte daha güçlü bir şekilde burada huzurun tesis edilmesiyle çok daha fazla bir girişimci yönünü ortaya koyacaktır. Biz kendimize inanmazsak başkaları da bize inanmaz. Bakın, bunun altını çizmek istiyorum. Bundan sonra artık hep birlikte özel sektör yatırımlarına yoğunlaşmamız lazım.”
Bakan Yılmaz’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Foruma; Bakan Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, meslek odaları temsilcileri, işadamları ve bazı daire müdürleri katıldı.
 

 
Cirit’te 4’üncü hafta heyecanı
 
AÖF kıyafeti sorguladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arıcılara kovan altlığı dağıtıldı
Oltu Bal Üreticileri Birliği üyelerine polen tuzaklı kovan altlığı dağıtımına başladı.
Narman’da ağaçlandırma seferberliği
Narman Belediyesi tarafından Toki yolu ve ilçe geçiş bulvarında bulunan ...
Alo Baytarım Projesi tanıtıldı
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılı genel bütçesi ve İl Özel ...
 
Kitap okudu, ineği kaptı
Van’ın Erçek beldesinde Çok Programlı Lise tarafından yürütülen ‘Veliler ...
İran Bürokrasisine sitem..
Doç. Dr. Erdal Baykan, davet ettikleri bilim adamlarının Van'a gelmesine ...
Gaziler’den Kıbrıs nostaljisi
Sarıkamış İlçesi’nde düzenlenen törenle 13 Kıbrıs Gazisi, gezi amaçlı ...
 
Akiller doğu turunda
Heyet Başkanı Peker, bu programlarından Iğdır, Kars ve Ardahan olmak üzere ...
Türker hedeflerini açıkladı
Demokratik Sol Parti (DSP) Erzincan İl Başkanlığı’nın 9. Olağan İl Kongresi’ne ...
Doğu Anadolu’nun lezzetleri yarıştı
Doğu Anadolu Bölgesi Kültür ve Sanat Günleri Festivali, Yöresel Yemek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva