ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>TÜRKİYE
3 Mart 2013 Pazar - 11:08

Yılmaz’dan bölgesel değerlendirme

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Diyarbakır-Bingöl-Erzurum duble yol projesi çok büyük bir proje ve tüm bölümlerinde çalışmalar sürüyor.”dedi.

Yılmaz’dan bölgesel değerlendirme

EROL YILMAZ
BİNGÖL (İHA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  “Diyarbakır-Bingöl-Erzurum duble yol projesi çok büyük bir proje ve tüm bölümlerinde çalışmalar sürüyor.”dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bingöl’de, Bingöl Şehit Aileleri Derneği’ni (BİŞHAK) ziyaret ettikten sonra Saray Park Restaurant’ta Bingöllü iş adamları ile istişare toplantısında bir araya geldi.
EKONOMİK İSTİKRAR
Bakan Yılmaz, Türkiye ekonomisindeki istikrara dikkat çektiği konuşmasında; Bingöllü iş adamlarına, 31 Aralık 2012 tarihinde yürürlükten kaldırılan 5084 sayılı kanun ile ilgili olarak Çalışma Bakanlığı nezdinde düzenleme çalışması yapıldığını belirterek, Bingöl'ün de içinde bulunduğu 6. bölgede 11 puanlık indirim sağlanacağı müjdesini verdi. Yılmaz, "İş adamlarımızın merak ettiği bir konu var. 5084 biliyorsunuz sona erdi. İşgücü üzerindeki primler açısından önemli. Bu konuda yeni bir çalışma yürüttük. Çalışma Bakanlığımızın koordinasyonunda bizler hepimiz katıldık. Belli bir olgunluğa geldi, ama henüz düzenlemesi yapılmış değil. Fakat bunun zaten ilan edildi yapılacağı. Bingöl altıncı bölgede 6 yıl boyunca 11 puan civarında bir indirim alacak ve bu da işletmelerimizi rahatlatacaktır" dedi.
Bakan Yılmaz, konuşmasında "Genel ekonomimiz gayet iyi. İyi olduğu içindir ki, bütün illerde de Bingöl'de de yatırımlar yapıyoruz. Türkiye iyi idare edilmeseydi, ne Bingöl, ne başka bir il arzu ettiği hizmetleri de alamazdı, arzu ettiği gelişmeyi de sağlayamazdı. Dünyada, Avrupa’da, birçok ülkede kriz yaşanırken Türkiye çok şükür emin adımlarla yoluna devam ediyor. Ekonomi geliştikçe devletimizin gücü artıyor. Geçmişte kötü yönetimlerden dolayı faize giden ve olmadık yerlere giden kaynaklar şimdi çok şükür halkımızın hizmetine gidiyor. Ne enflasyondan bahsediyoruz ne de böyle yüzde 60-70 faizlerden bahsediyoruz. Çok şükür Türkiye bütün bu zor şartlara rağmen dünyada ve Avrupa'da yaşanan krize rağmen, Ortadoğu'da yaşanan siyasi çalkantılara rağmen, ülke içinde terör gibi bir takım olumsuzluklara rağmen bu başarıyı sağladı" şeklinde konuştu.
6’INCI BÖLGEDE PRİM TEŞVİKİ
Bingöl’de yapılan yatırımlara da değinen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’ün de yer aldığı 6. Bölgede iş adamlarına çok önemli teşvikler sağlandığını hatırlattı. Birçok projenin programda, ihale aşamasında ya da inşasına başlandığının altını çizen Bakan Yılmaz, 2013 yılında hizmete girecek Bingöl Havaalanı’nın 120 milyon liralık yatırım olduğunu söyledi. Yol yapımına önem verdiklerini ve yüzlerce kilometrelik duble yol ağı yapıldığını belirten Yılmaz, “Diyarbakır-Bingöl-Erzurum duble yol projesi çok büyük bir proje ve tüm bölümlerinde çalışmalar sürüyor. Köylere hizmette kanalizasyon çalışmaları ağırlıklı ayrıca çalışmaların ardından ova köylerinde parke çalışmaları yapılacak. Sağlık alanında Bingöl’de modern bir sağlık kompleksi yapacağız. Eğitim projelerimiz 60 milyon liranın üzerinde. Eğitimde tekli sisteme geçmeyi amaçlıyoruz. Doğalgaz boru hattı bu yıl Bingöl’e gelecek. Şehiriçi dağıtımı ise özel sektör aracılığıyla yapılacak. Yeni Adalet Sarayı’nın yapımına Düzağaç bölgesinde başlandı. Haserek Dağı’nda modern bir kayak tesisi yapılıyor. Kentsel alanda hiçbir dönemde olmadığı kadar proje stoku yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Milletvekili Eşref Taş'ın da birer konuşma yaptığı istişare toplantısında, Bingöllü iş adamları taleplerini ve sorunlarını Bakan Yılmaz'a iletti.
Yemekli toplantıya Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ve çok sayıda iş adamı katıldı.
 

 
Dünya Şampiyonasına görkemli açılış
 
'Aynaları Süngülediler İşte..'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan Millet Vurgusu
AK Parti hükümeti olarak kendilerinin millete hizmet yolunda çalıştıklarını ...
Kabe'de Türkçe ders halkaları
Resmi temaslar kapsamında Suudi Arabistan’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı ...
Erdoğan Medeniyetler İttifakı Forumu’nda konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de yeniden güç kazanacak olan ...
 
Gurbette Erzurum nostaljisi
Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetiminin ...
Hac kuraları 28 Mart'ta çekiliyor
2013 yılı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ...
Tarihi fotoğraflaştırdılar..
Bu yıl ilk kez yapılan Ardahan konulu fotoğraf sergisi, Belediye Yanlızçam salonunda yapıldı.
 
'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem'
“Şimdi Suriye’ye Yardım Zamanı” kampanyası kapsamında toplanan yardımlardan ...
MÜSİAD’tan başsağlığı mesajı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı ...
Gümüşhane Göksan’ı ağırladı
Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı ve Erzurum Gazetesi Köşe Yazarı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva