ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>TÜRKİYE
25 Şubat 2013 Pazartesi - 08:10

'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem'

“Şimdi Suriye’ye Yardım Zamanı” kampanyası kapsamında toplanan yardımlardan oluşan 15 tırın Suriye’ye gönderilmesi için Gaziantep’te düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.

 Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortak yürüttüğü “Şimdi Suriye’ye Yardım Zamanı” kampanyası kapsamında toplanan yardımlardan oluşan 15 tırın Suriye’ye gönderilmesi için Gaziantep’te düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.
Suriye’ye yapılan yardımlarda Türkiye’nin öncülük ettiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Suriye’de yaşanan olaylara İslam dünyasının ve insanlığın duyarsız kalmasından dolayı büyük bir üzüntü ve keder duyduklarını ifade etti.
Suriye’de devam eden olayların sebebi ne olursa olsun, yüzbinlerce insanın yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kaldığını, yüzbinlerce insanın öldüğünü dile getiren Başkan Görmez şunları söyledi;
“DUYARLILIĞINI KAYBEDEN İSLAM DÜNYASI VE MÜSLÜMANLAR İÇİN ÜZÜLÜYORUZ…”
“Aslında hayır duygusu insanın yüreğinde bir sevinç, bir coşku oluşturur ancak biz, bugün burada sevinçli değiliz. Bugün, bu insani yardımları Suriye’ye gönderirken yürekten hüzün duyuyoruz, kederleniyoruz. Duyarlılığını kaybeden insanlık adına üzülüyoruz. Hüzün duyuyoruz, elem ve keder hissediyoruz. Müslümanlık adına üzülüyoruz. Duyarlılığını kaybeden İslam dünyası adına üzülüyor, kederleniyoruz. Duyarlılığını kaybeden uluslararası camia adına üzülüyoruz. Duyarlılığını kaybeden uluslararası kuruluşlar adına üzülüyoruz."
“MEZHEP VE MEŞREP ADINA ZALİMİN YANINDA YER ALMAK MÜSLÜMANA YAKIŞMAZ…”
"Bugün, mezhep ve meşrep adına zulmün yanında, zalimin yanında yer alan Müslüman kardeşlerimiz adına hüzün duyuyorum… Büyük bir elem, keder hissediyorum. Hâlbuki yeryüzünde derdi olan gayrı müslim de olsa, dünyanın neresinde olursa olsun ona yardım etmek her Müslümanın asli görevidir. Zalimin ve mazlumun dini sorulmaz. Dini ne olursa olsun zalimin yanında yer almak Müslümana yakışmaz. Dini ne olursa olsun mazlumun yanında yer almak Müslümanın asli görevidir.”
“ANTEP’İ HALEPSİZ, HALEP’İ ANTEPSİZ DÜŞÜNEMEYİZ…”
İslam dünyasına ve insanlığa çağrıda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Suriye’deki olaylar hakkında kanaatiniz ne olursa olsun, ortada bir sonuç var ve hepimizin o sonuca kilitlenmesi lazım. İki ateş arasında kalmış çocuklar, yaşlılar var. Bu insanlarla bizim öncelikle din kardeşliğimiz var. Ortak tarihimiz, ortak kültürümüz var. Antep’i Halepsiz, Halep’i Antepsiz düşünemeyiz. Aynı tarihin, aynı kültürün, aynı medeniyetin ortak çocuklarıyız. İnsanlık olarak sonuçlara odaklanmalı buradaki akrabalarımızın komşularımızın kardeşlerimizin bu felaketten kurtulması için çaba sarf etmeliyiz” diye konuştu.
Kampanyanın devam edeceğini kaydeden Başkan Görmez, haftalık veya on günlük periyotlarla gıda ve barınma ihtiyacını karşılayacak yardımların Suriye’ye ulaştırılacağını belirterek “Hiçbir şey yapamıyorsak 900 km sınırımız var, ekmeğimizin yarısını böler, götürür sınıra bırakırız” dedi.
DİYANET TÜM DÜNYAYA ULAŞIYOR…
Diyanet İşleri Başkanlığının dünyanın her yerinde yardıma muhtaç insanlara yardım elini uzatmaya çalıştığını vurgulayan Başkan Görmez şöyle devam etti;“Somali’de açlık yaşandı, hayırsever milletimiz yardıma koştu. Dünyanın bir ucunda bir millet açlık krizi yaşıyor, milletimiz 6 bin km öteden yardımına koşuyor, ayağa kaldırıyor. Biz buna şahit olduk. Gazze’de Müslüman kardeşlerimiz zor durumda kaldı milletimiz harekete geçti. Pakistan’da deprem oldu, sel felaketi oldu, yardıma koştunuz. Arakan’da, Burma’da, Myanmar’da yaşanan bir felaket var, oraya yardımlarımız devam ediyor. Bir ekibimiz hala orada çalışıyor. Bir ekibimiz Haiti’de milletimizin verdiği yardımları ulaştırmak için çalışıyor. Bir ekibimiz Pakistan’da yardımları ulaştırmak için çalışıyor. Bütün bu yardımlar bize sevinç verdi coşku verdi."
Düzenlenen törenin ardından Nizip’e geçen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Cuma hutbesini irad etti. Namazdan sonra Nizip’te sığınmacı olarak yaşayan Suriyeli ailelere sembolik olarak yardım dağıtımına katılan Başkan Görmez, çadır kenti de ziyaret etti.

 

 
Ya gerçekleşirse
 
Aşıklar Bayramı’na yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜSİAD’tan başsağlığı mesajı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı ...
Gümüşhane Göksan’ı ağırladı
Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı ve Erzurum Gazetesi Köşe Yazarı ...
ASİMDER Soykırım Sergisi açacak
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı ...
 
Şehidin adı okulunda yaşatılacak
Bitlis’te mayın patlaması sonucu şehit düşen uzman çavuş Hakan Han’ın ...
Kayıp dağcının cesedine ulaşıldı
Erzurum Sivil Savunma Ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda Tapul’un ...
Hocalı şehitleri gözyaşlarıyla anıldı
Iğdır’da, 1992 yılında Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesinde yaşanan ...
 
Erzurum ekibi çığzedeyi arıyor
Dün gece, çığın meydana geldiği bölgede kamp kurup, geceyi bölgede geçiren ...
Başbakan İl Başkanlarına seslendi
Erdoğan, yeni anayasa yapılamamasının sebebini muhalefetin "AK Parti'yi ...
‘İnsani görevi yerine getirdim’
Erdoğan, emekli Orgeneral Ergin Saygun'un çalışma arkadaşı olduğunu vurgulayarak, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva