ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>SİYASET
21 Ağustos 2023 Pazartesi - 04:00

Yılmaz, ‘Allah milletimizden razı olsun'

Yılmaz, "Genel seçimlerde Allah milletimizden razı olsun bize bu gücü verdi" diyen Yılmaz, "Biz, halkla birlikte, milletle birlikte siyaset yapan bir partiyiz. AK Parti siyasetinin odağında insan var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın zihniyeti var. ‘ dedi

Yılmaz, ‘Allah milletimizden razı olsun

Yılmaz, "Genel seçimlerde Allah milletimizden razı olsun bize bu gücü verdi" diyen Yılmaz, "Biz, halkla birlikte, milletle birlikte siyaset yapan bir partiyiz. AK Parti siyasetinin odağında insan var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın zihniyeti var. ‘ dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Cenab-ı Allah Diyarbakır’a her türlü nimeti vermiş ama uzun yıllar maalesef terör başta olmak üzere birtakım nedenlerle bu potansiyel yeterince harekete geçmemiş. Şimdi önümüzdeki süreçte Allah’ın izniyle artık terörün çok az sevilere düştüğü, huzur ve güven ortamının pekiştiği bir ortamda inşallah Diyarbakır bu potansiyelini harekete geçirecek” dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “2023 Şehir Buluşmaları” programı çerçevesinde merkez Yenişehir ilçesindeki AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Yılmaz, Türkiye yüzyılının aynı zamanda Diyarbakır yüzyılı olacağını söyledi. Diyarbakır'ın çok özel medeniyetler ve maneviyat şehri olduğunu, aynı zamanda büyük bir ticaret, ekonomi ve kalkınma potansiyelinin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızın gönlünde Diyarbakır’ın ayrı bir yeri var, ayrı bir değeri var. Buna her zaman tanıklık etmiş biri olarak Cumhurbaşkanımıza da Diyarbakır’a yapmış olduğu hizmetler için ayrıca teşekkür ediyoruz. Diyarbakır gerçekten çok özel bir şehir. Medeniyetler şehrinin yanı sıra büyük bir ticaret ve ekonomi potansiyeli olan bir şehirdir. Cenab-ı Allah Diyarbakır'a her türlü nimeti vermiş. Ova derseniz ova, tarımsal potansiyel, ticaret diyorsanız bulunduğu konum ticaret güzergahları üzerinde. Genç nüfus, sanayi potansiyeli ne ararsanız var" dedi.

"TÜRKİYE YÜZYILI AYNI ZAMANDA DİYARBAKIR YÜZYILI OLACAK"

Diyarbakır'ın yoksul olacak bir il olmadığını belirten Yılmaz, "Bırakın başka yerlere muhtaç olmayı, Diyarbakır başka bölgeleri besleyecek, onlara destek olabilecek potansiyele sahip. Yeter ki Diyarbakır’ın huzuru olsun, birliği, beraberliği olsun. Yeter ki gerçekten Diyarbakır’a hizmet etmek için çalışılsın. Başka da bir şeye ihtiyaç yok. Cenab-ı Allah buraya her türlü nimeti vermiş ama uzun yıllar maalesef terör başta olmak üzere birtakım nedenlerle bu potansiyel yeterince harekete geçmemiş. Şimdi önümüzdeki süreçte Allah’ın izniyle artık terörün çok az sevilere düştüğü, huzur, güven ortamının pekiştiği bir ortamda Allah’ın izniyle Diyarbakır bu potansiyelini harekete geçirecek. Turizmle, ticaretle, sanayiyle, tarımla, her alanda yatırımlarla, üretimle çok farklı bir Diyarbakır’ı inşa edeceğiz inşallah. Türkiye yüzyılı aynı zamanda Diyarbakır yüzyılı olacak inşallah” diye konuştu.

“YENİ YÜZYILI 85 MİLYON OLARAK YENİDEN HEP BİRLİKTE İNŞA ETMEMİZ LAZIM”

AK Parti politikasının milletin talep ve beklentileri neyse o çerçevede şekillenen bir politika olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz seçimlerde Meclisimiz 5 yıllığına seçildi. Cumhur İttifakı olarak Mecliste net bir çoğunluğumuz var. Bir taraftan da cumhurbaşkanımıza halkımız 5 yıl daha bir güven tazeledi, görev verdi. Bu 5 yıl çok kıymetli. Bu 5 yılı bizim çok iyi değerlendirmemiz lazım. Türkiye yüzyılı dediğimiz vizyona geçiş dönemi olarak görmek lazım. Artık bir yüzyıl geride kaldı. Cumhuriyetin yüzyılı geride kaldı. Yeni bir yüzyıla giriyoruz ve bu yeni yüzyılı 85 milyon olarak yeniden hep birlikte inşa etmemiz lazım. Demokrasimizle, hukukumuzla, kalkınmamızla, teknolojimizle, uluslararası ilişkilerimizle her bakımdan Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada çok daha etkili bir güç haline getirmemiz lazım. Bu sadece Türkiye için değil bölgemiz ve küresel ortam açısından da çok çok kıymetlidir. Bunu yapabilmemiz için de demokratik olarak güçlü olmamız lazım."

"BİZİM GÜCÜMÜZ MİLLETTEN GELİYOR"

"Genel seçimlerde Allah milletimizden razı olsun bize bu gücü verdi" diyen Yılmaz, "Biz, halkla birlikte, milletle birlikte siyaset yapan bir partiyiz. AK Parti siyasetinin odağında insan var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın zihniyeti var. Bir taraftan da AK Parti’nin politikaları milletin talep ve beklentileri neyse o çerçevede şekillenen politikadır. Biz, uluslararası güç odaklarına, bir takım karanlık çevrelere sırtını yaslayan bir parti değiliz. Bizim gücümüz milletten geliyor. Milletin bize verdiği güçle hareket ediyoruz. Dolayısıyla milletimizin değerleri neyse o değerler bizim de değerlerimizdir. Bu noktada da teşkilatlarımıza büyük görev düşüyor. Teşkilatlar, çok iyi kulakları olan insanlardan oluşmak zorunda. Yani, vatandaşı çok iyi dinleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“DİYARBAKIR’DA 480 BİN İNSANIMIZA SOSYAL DESTEK VERİYORUZ”

Terör örgütlerinin birçok genci heba ettiğini ifade eden Yılmaz, “Diyarbakır’da 480 bin insanımıza sosyal destek veriyoruz. Eğitimden sağlığa, birçok hizmet götürüyoruz. Diyarbakır’ın havalimanı bugün bölgemizin en güzel havalimanlarından bir tanesidir. Bunları vatandaşımıza mutlaka anlatmamız lazım. Yine demokraside insanların kimliğiyle ilgili, inancıyla ilgili, birçok engeli AK Parti kaldırdığını, daha özgür bir ortam oluşturduğunu, temel hak ve hürriyetlerde Türkiye’yi daha farklı bir yerlere getirdiğini vesayetçi bir takım odakları tasfiye ederek Türkiye’yi normalleştirdiğini çok iyi anlatmamız lazım" dedi.

“Diyarbakır’ın ideolojik çatışmaya, kavgaya değil, gençlerini geleceğe hazırlamaya ihtiyacı var”

Geçmişte bir takım kelimeleri dahi telaffuz etmeye çekinirken, şimdi çok rahat bir ortamda her şeyin tartışıldığını söyleyen Yılmaz, "Bu kendiliğinden olmadı. Bir anda kendiliğinden otomatik olan bir şey değil. Dolayısıyla bizim bunları vatandaşlarımıza anlatmamız lazım. Bir takım ideolojik çevrelerin vatandaşımızın zihninde gerçeklikten kopuk algılar oluşturmasına müsaade etmememiz lazım. Bu da hepimizin görevidir. Diyarbakır’ın hizmete ihtiyacı var. Diyarbakır’ın ideolojik çatışmaya, kavgaya değil, gençlerini geleceğe hazırlamaya ihtiyacı var. Maalesef birçok gencimizi bu terör örgütleri aldılar heba ettiler. Bizim bu gençlerimizi okullarda yetiştirmemiz lazım. Niçin gidip terör örgütlerine kurban olsun bu gençler? Bunu, inanıyorum ki Diyarbakır halkına iyi anlatırsak çok farklı neticeler çıkar ortaya. Biz inşallah önümüzdeki yerel seçimlerde halkımızın çok daha geniş kesimlerini samimi bir belediyecilikle, hizmet odaklı bir belediyecilikle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Programa AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman, AK Parti MKYK üyeleri Abdurrahman Kurt ve Alaattin Parlak, AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın ve partililer katıldı.

 
Kurtulmuş, BM Barış Gücü’nü kınadı
 
Yerlikaya: 'Terörün başını ezeceğiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz: 'Adaylara millet karar verecek'
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya ...
Büyükataman: 'Millet İyi Parti'ye dersini verecek'
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İyi Parti'yi eleştirdi.
Tekin: ‘Hedefimiz Türkiye Yüzyılı’
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum programı çerçevesinde geldiği ...
 
Dağ: ‘Ak Parti siyasette vefanın temsilcisi’
Dağ, “AK Parti'nin 22. yılı ana sloganı 'AK Parti hep 22 yaşında, doğrular ...
Şen yerel seçim yaklaşımını paylaştı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, yerel seçimlere ilişkin ...
Yılmaz’dan aday istifaları açıklaması
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya ...
 
Güler ekonomiyi değerlendirdi
AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, “Birkaç yılda ...
Oltu AK Parti’de Uzun dönemi
AK Parti Oltu İlçe Başkanlığı’na Emin Mükremin Uzun’un atanmasının ardından ...
Haftalık Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva