ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>SİYASET
17 Ağustos 2023 Perşembe - 04:58

Haftalık Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan ve dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret edildiği 14 Ağustos 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Haftalık Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan ve dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret edildiği 14 Ağustos 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Kovid-19 varyantı nedeniyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ziyaretçi alınmıyor." iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Antalya il ve ilçelerindeki hastanelerde, Kovid-19 varyantı ya da buna benzer herhangi bir sebeple ziyaretçi alımında kısıtlamanın söz konusu olmadığı ifade edilen bültende, yetkili kurumların açıklamaları dışında ortaya atılan asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflardaki "Türkiye'nin Suriyeliler için yaptığı evler" iddiasının gerçeği yansıtmadığı kaydedilen bültende, Konya'daki Bozkır Barajı'nın açılmasıyla Dedemli Mahallesi'nin sular altında kalacağı, iddiaya konu görüntülerin, TOKİ tarafından Dedemli Mahallesi sakinleri için Konya'nın Meram ilçesine inşa edilen yeni yerleşkeye ait olduğu belirtildi.

Bültende, söz konusu görüntülerin geçen yıllarda da benzer asılsız iddialarla kullanıldığının tespit edildiği vurgulandı.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Hatay Reyhanlı'da El-Kaide ve DAEŞ mensubu ölen teröristlerin çocuklarının Taliban olarak yetiştirildiği kaçak Kur'an kursu yeniden açıldı" iddiasının doğru olmadığına yer verilen bültende, şunlar kaydedildi: "Reyhanlı merkezde bulunan Gönüllerin Fethi Yardım Derneği’ne ait binada Kur'an-ı Kerim kursu açılması için 18 Temmuz 2023'te İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne talepte bulunulmuştur. Söz konusu talep, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nin 56/2 maddesine istinaden uygun görülerek Kur'an-ı Kerim (Elifba) okuma kursunun 1-15 Ağustos 2023'te eğitici görevlendirilmesine onay verilmiştir.

Kur'an-ı Kerim kursunun, STK'lerin kursiyerlere yönelik resmî kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde kurslar düzenlemesi hususundaki mevzuata uygun olduğu, özellikle dinî eğitimlerin ilgili devlet kuruluşları nezdinde görevlendirilen resmî yetkililer aracılığıyla eğitim, takip ve denetimlerinin yapıldığı belirlenmiştir. Daha önce de Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan denetimde, derneğin herhangi bir terör örgütüyle bağlantı ya da iltisakının olmadığı tespit edilmiştir."

"SİLAHIN OYUNCAK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ"

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Göktürk Göleti bölgesinde, ellerinde uzun ve kısa namlulu silahlarla yürüyen bir çift görüntülendi" iddiasının manipülasyon olduğu belirtildi.

Emniyet mensuplarınca, Göktürk Göleti'nde silahlarla yürüdükleri iddia edilen çifte yönelik yapılan kontrolde, olumsuz bir duruma rastlanmadığı, silahın oyuncak olduğunun tespit edildiği aktarılan bültende, toplumsal huzuru bozma amacıyla yapılan manipülatif paylaşım ve haberlere itibar edilmemesi istendi.

"PATLAMADA, STOKUN YÜZDE 20'Sİ ZARAR GÖRDÜ"

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "8 milyon ton buğday, arpa, nohut ve mercimek stoku olduğu söylenen TMO Kocaeli Derince siloları patlamayla yok oldu" iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) Derince Liman Silosu'nun toplam kapasitesinin 95 bin ton olduğu belirtilen bültende, "Patlamanın meydana geldiği siloda, hâlihazırda 75 bin ton stok bulunmaktaydı. Patlama sonrası ilk incelemelere göre, bu stokun yaklaşık yüzde 20'si zarar görmüştür. Dolayısıyla '8 milyon ton stok' ve 'silolar tamamen yok oldu' şeklindeki iddialar asılsızdır." bilgisine yer verildi.

"İMAMOĞLU'NUN MİTİNGİNDE ÇEKİLMİŞ GÖRÜNTÜLER"

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Erzurum'da hükûmet istifa sloganlarıyla eylem yapıldı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı kaydedilen bültende, iddiaya konu görüntülerin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2023 Genel Seçimleri kapsamında 7 Mayıs'ta, izinsiz şekilde Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'nda miting düzenlemek istemesinin ardından yapılan protestolar sırasında kaydedildiği bildirildi.

Bültende, 7 Mayıs'ta çekilen, ancak güncelmiş gibi paylaşılan görüntülerin, söz konusu iddialarla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

 
Dağ: 'Seçimden sonra un ufak oldular'
 
Konut fiyat endeksi açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ: 'Seçimden sonra un ufak oldular'
Dağ, '“Karşımızda millete güven vermeyen bir siyasi bir yapı var. Biz ...
Yılmaz’dan yerel seçim mesajı
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya ...
Yıldırım: '2025'te enflasyon tek haneli olacak'
AK Parti 2023 Şehir Buluşmaları'na katılan AK Parti Genel Başkan Vekili ...
 
MHP Karayazı ilçe kongresi tamamlandı
MHP Karayazı ilçe kongresi geniş katılımla yapıldı.
MHP Tekman ilçe kongresi yapıldı
MHP Tekman ilçe kongresi yapıldı. İlçe Başkanı Galip Doğan yeniden ilçe başkanlığına getirildi.
 AK Parti’de 22. Yıl Coşkusu
Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. ...
 
Ak Parti Erzurum’da saha turlarını hızlandırdı
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler için kolları sıvayan Ak Parti, ...
‘Sözümüz haktır, özümüz aşktır, yolumuz birdir’
Yılmaz, "Bugün dünyanın dört bir yanında kardeşlerimiz zulme uğrarken, ...
Yerlikaya: ‘Biriz, iriyiz, diriyiz’
Yerlikaya, "Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinin düştüğü her karış toprağımızda, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva