ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>SİYASET
20 Mayıs 2016 Cuma - 06:01

Yıldırım: ‘Kardeşliğimizi bozamazlar’

Yıldırım,"Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki milletvekillerimiz ve bakanlarımız ile buraya geldik. Bunun anlamı şudur ki bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Yıldırım: ‘Kardeşliğimizi bozamazlar’

Binali Yıldırım,"Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki milletvekillerimiz ve bakanlarımız ile buraya geldik. Bunun anlamı şudur ki bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olarak ismi açıklanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Vedat Demiröz ve bazı milletvekilleri ile Dürümlü mezrasında 12 Mayıs'ta patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettiği terör saldırısıyla ilgili, Tanışık köyüne taziye ziyaretinde bulunarak, patlamada yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Taziye çadırının önünde bir konuşma yapan Yıldırım, Tanışık köyüne taziye ziyaretinde bulunmak için geldiklerini, bugünün acıların paylaşılıp azaltılma ve dayanışma günü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Birkaç gün önce bu köyde terör örgütünün yine o acımasız yüzünü gördük. Birbirleri ile akraba 16 vatandaşımız, kardeşimiz bir kamyon dolusu patlayıcı ile hunharca şehit edildi. Her şeyden önce çok daha vahşi ve büyük bir felaket için sinsi plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek amacıyla onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular. Mekanları cennet olsun."

"BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAYA HİÇ KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR"

Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının hemen ardından, Diyarbakır'a hareket ettiğini vurgulayarak, "Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki milletvekillerimiz ve bakanlarımız ile buraya geldik. Bunun anlamı şudur ki bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

MİLLETİMİZ EMİN OLSUN

Ankara'da yaptığı konuşmasıyı anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ankara'da da söyledim, burada da söylüyorum. Milletimiz rahat ve emin olsun ki bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için gereken ne lazımsa harfiyen, eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü, vatanımızı bölmeye kastedenler, masum, korunmasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaklar. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybeden, Tanışık köyünün sakinlerine, kardeşlerime Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Gidenleri geri getiremeyiz ama şunu herkes bilmelidir ki gereken ne ise her şey yapılacak, devletimiz bütün imkanlarını seferber edecek."

Binali Yıldırım, bölgede geçen yıl temmuz ayından bu yana devam eden, vatandaşların huzurunu, kardeşliğini bozmaya, ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütüne karşı amansız mücadele verirken şehit düşen askerleri, polisleri ve korucuları da anarak, Allah'tan rahmet diledi.

Terör saldırılarına karşı yürütülen operasyonlarda gazi olan güvenlik güçlerine de acil şifa dileğinde bulunan Yıldırım, "Onlar bilmelidir ki 78 milyon vatan evladı duası ve desteğiyle gece gündüz arkalarındadır." ifadesini kullandı.

MEZARLIĞI ZİYARET EDEREK, DUA ETTİLER

Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra, köydeki mezarlığa giderek, patlamada hayatını kaybedenler için dua etti.

Burada patlamada yakınlarını kaybeden kadınlar, Kürtçe ağıt yakarak, yakınlarının şehit edildiğini, geride küçük çocuklar bıraktıklarını belirtti.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Kürtçe ağıtları Binali Yıldırım'a tercüme etti.Kadınlarla Kürtçe konuşan Eker, onları teselli etmeye çalışarak, "Onların yerleri cennettir." dedi.Binali Yıldırım, Kürtçe ağıt yakan bir kadının elini tutarak, teselli etmeye çalıştı.

Köydeki vatandaşlar da mezarlık çıkışında Yıldırım'a patlamanın meydana geldiği alını gösterdi.

YILDIRIM’IN DEĞERLENDİRMESİ

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterildiği açıklanan Binali Yıldırım, partililerin alkışları arasında kürsüye çıktı.

 

 

AK Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kurucularından biri olmaktan büyük bir onur duyduğu AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmenin, kendisi için onurların en yükseği ve büyük bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Konuşmasının başında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik eden Yıldırım, AK Parti'nin, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da doğan, milletin bağımsızlığını müjdeleyen güneş gibi 14 Ağustos 2001'de milletin geleceğini aydınlatan meşale olduğunu söyledi.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE

Yıldırım, 22 Mayıs Pazar yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongre hazırlıklarının, tüm parti teşkilatının canla başla çalışmasıyla büyük oranda tamamlandığını ve demokrasi şölenine hazır olduklarını bildirdi.

"Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek, benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur" diyen Yıldırım, kongrede görevi devredecek Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı partisi ve millet adına teşekkür etti. Yıldırım, "Kendisi partimizin kurucu Genel Başkanı, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan devraldığı bayrağı, bugünlere başarıyla getirmiştir." ifadesini kullandı.

Parti kongrelerinin, birer demokrasi bayramı olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Ancak AK Parti kongrelerini diğer partilerden ayıran bir özellik vardır. O da AK Parti kongreleri ayrışma nedeni değil kardeşliğin, bağların, birlikteliğin daha da kuvvetlendirilme vesilesidir. Bu kongremizin de çok daha fazla birbirimize kenetlenerek, kutlu yürüyüşe devam yolunda bir kararlılık ortaya koyacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu.

"TERÖR BELASINI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ"

Partinin demokrasi geleneğinde olan istişare süreçlerinin, partinin ana kademelerinde çalışan 800'e yakın mensubu arasında başarıyla tamamlanarak, genel başkan adayına karar verildiğini ifade eden Yıldırım, "Az önce açıklandığı üzere genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla tüm parti mensuplarıma, teşkilatıma bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Bir dava partisi olan AK Parti'nin, milletin geleceğini inşa eden, geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen bir parti olduğunu dile getiren Yıldırım, "Kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışarak, büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Olağanüstü Büyük Kongre'de, partinin "Kutlu Yürüyüşe Devam" sloganıyla belirlediği programını, çok daha geniş bir şekilde değerlendireceklerini ve milletle paylaşacaklarını kaydeden Yıldırım, kongrenin ülke, millet ve parti için aydınlık yarınlara vesile olmasını diledi.

 
Erzurum’dan Gençlik Rekoru
 
Sekmen Türk Dünyası temsilcilerini ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de birlik, beraberlik vizyonu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Kadın Kolları ...
AK Parti’de Kongre gündemi
Erzurum AK Parti İl Başkanlığı'nda, 22 Mayıs’ta yapılacak olan olağanüstü ...
Büyükşehir üretiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sera, çiçek ve fidan üretiminin ...
 
Erzurum’da Binali Yıldırım Coşkusu
AK Parti’de Binali Yıldırım isminin açıklanmasının ardından Erzurum’da coşku yaşandı.
Ilıcalı:’19 Mayıs 1919 milli iradenin ifadesidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’da 19 ...
Kılıç, 97’inci yıl gururunu paylaştı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ...
 
Büyükşehir çalışıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Taşkesenlioğlu: ‘Gençliğin ilhamı, şanlı ecdattır’
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü ...
Milletvekili Aydemir’e TANAP teşekkürü
Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'e TANAP Çalıştayı'na katkılarından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva