ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
HABERLER>TÜRKİYE
7 Ağustos 2016 Pazar - 20:44

Yıldırım: 15 Temmuz İkinci Kurtuluş Savaşı'dır

Fetullah Gülen'in mutlaka Türkiye'ye getirileceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz gecesi milletimize zehir eden terör örgütü lideri FETÖ Türkiye’ye gelecek hesabını verecektir'' dedi.

Yıldırım: 15 Temmuz İkinci Kurtuluş Savaşı dır

Başbakan Binali Yıldırım, siyasette meydana gelen bu birleştirici tabloyu bozmayacaklarını vurgulayarak, "Bu tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız, intikam duygusu ile değil adaletle, hukukla hareket edeceğiz. Bu terör örgütü mensuplarından şehit ve gazilerimizin hesabını soracağız. Demokrasiden taviz vermeyeceğiz, özgürlüklerimizi daha da geliştireceğiz" dedi.

Yenikapı’da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, alanı dolduran milyonlara hitap etti. Konuşmasına 15 Temmuz demokrasi şehitlerini ve kahraman gazileri selamlayarak başlayan Yıldırım, “CHP mensuplarını milli iradeden yana net bir tavır koydukları için yürekten selamlıyorum. MHP değerli genel başkanını ve ülkücü kardeşlerimi ilk andan itibaren hükümetimizin yanında sarsılmaz bir demokrasi savunucusu olduğunuz için yürekten selamlıyorum. CHP’li kardeşlerim, MHP’li kardeşlerim, her siyasi görüşten değerli vatandaşlarım bu muhteşem tabloyu bugün bize yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI'DIR"

 Kurtuluş savaşı döneminde Halide Edip Adıvar’ın Sultanahmet Meydanı’nda yaptığı konuşmayı hatırlatan Yıldırım, “Halide Edip o muhteşem topluluğa ‘toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, altında şerefle yatarız’ dedi. Bu aziz millet toprağın altında şerefiyle yatanlar sayesinde toprağın üzerinde şerefle yaşıyor. 15 Temmuz akşamı da bir işgal girişimi, FETÖ terör örgütü hainlerinin bir ihtilal teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık. Üzerimizden uçaklar uçtu, tanklar caddelere işgal etti, teröristler silahları ile millete kan kustu. Cumhurbaşkanımız milleti meydanlara davet etti. Yine salalar okundu. Bu aziz millet İstanbul’da, Ankara’da 81 vilayetinde hep birden şunu söyledi. ‘Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, toprağın altında şerefle yatarız’ Çanakkale’de destan yazan bu millet, 15 Temmuz destanını yazdı. 15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşı’dır. Toprağın altında şerefiyle yatan şehitlerimiz sayesinde bugün bu topraklarda şerefimizle, bağımsızlığımızla bir olarak yaşıyoruz. Güya Türk askeri kılığına girip topraklarımızı işgal edeceklerdi. Sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Allah şerleri hayra çevirir. Bizi öldürmeyen her darbe, bizi daha da güçlendirir” şeklinde konuştu.

"BU TARİHİ BİRLİKTELİĞİ GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYACAĞIZ"

 "Buradan açık ve seçim ifade etmek istiyorum. Siyasette meydana gelen bu birleştirici tabloyu bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye’yi milletimizle, siyasi partilerimizle 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ile Türk ile bunların arasına girenler işte bu hainlerdi. Kürt ve Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Terör örgütlerini aradan çıkaracağız. İnşallah Türk Kürt alevi - sünni arasındaki muhabbeti daha da geliştireceğiz. Aramıza giren bölücü terör örgütünü de milletimiz arasından çıkaracağız. Hangi mezhepten olursa olsun bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bir olursa ulaşamayacağımız hiçbir iş yok. Bu tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız, intikam duygusu ile değil adaletle, hukukla hareket edeceğiz. Bu terör örgütü mensuplarından şehit ve gazilerimizin hesabını soracağız. Demokrasiden taviz vermeyeceğiz, özgürlüklerimizi daha da geliştireceğiz. Düşmanlarımızı azaltacak, dostlarımız çoğaltacağız. 15 Temmuz Türkiye’nin mikroplarından temizlendiği gündür. Bugün Türkiye temizlik yapıyor. Devleti kilitleyen, ekonomi daralta unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"FETÖ TÜRKİYE'YE GELECEK HESABINI VERECEKTİR"

 Fetullah Gülen'in mutlaka Türikye'ye getirileceğini de söyleyen Yıldırım, "15 Temmuz gecesi milletimize zehir eden terör örgütü lideri FETÖ Türkiye’ye gelecek hesabını verecektir. Aziz milletim merak etmeyin, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Bu güzel ülke gençlerine ‘bunlar memleket meselesi ile ilgilenmez’ diyenler ne kadar yanıldıklarını gördüler. Tankların önüne yatan gençlerimizi yürekten kutluyorum. Allah sizden razı olsun" dedi.

 
Akar: ‘Hainler cezalandırılacaktır’
 
‘Hepimizin gazası mübarek olsun’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akar: ‘Hainler cezalandırılacaktır’
Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ...
Kılıçdaroğlu: "Artık yeni bir Türkiye var"
Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi yaşananların, bir uzlaşma kapısı araladığını ...
Bahçeli'den birlik çağrısı: ''Yeni bir sayfa açalım''
Yenikapı’da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılan ...
 
Bu milletle bir olduk ve birlikte Türkiye olduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi sonrası süreci değerlendirerek, ...
‘Milleti hesap edememişler’
Başbakan Binali Yıldırım, "Şehitlerimiz sayesinde milletimin bütün fertleri ...
‘Kimsenin bu bayrağı indirmeye gücü yetmez’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Milletimiz 15 Temmuz’da mesajını açık ve net bir ...
 
‘Türkiye bu süreci hak etmedi’
Büyükelçi Mohiden Amza, “15 Temmuz gecesi darbe girişiminde yaşananları ...
‘Şüphe dönemi bitti, mücadele dönemi başladı’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hala inanmayanların olduğunu da biliyorum. Hala ...
Bakan Ala’dan önemli açıklamalar
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “İstihbarat teşkilatlarının yeniden yapılanması ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva