ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
HABERLER>GUNCEL
21 Haziran 2016 Salı - 13:27

‘Yetim gülerse, dünya güler’

Büyükşehir Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla yetim çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenledi.

‘Yetim gülerse, dünya güler’

Büyükşehir Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla yetim çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenledi. Olimpiyat Park’ta düzenlenen iftar programına AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İHH Erzurum Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güven, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, teşkilat yöneticileri, STK temsilcileri ile çocuklar ve aileleri katıldı. Milletvekili Prof. Dr. Ilıcalı, burada yaptığı konuşmada, “Erzurum’da Ramazan ayını geçirmek çok farklı bir ayrıcalıktır. Ramazan ayı vesilesiyle yapılması gereken önemli programlardan birini burada icra ediyoruz. Dünya Yetimler Günü münasebetiyle sizleri bizlerle buluşturanlardan Allah razı olsun. İnşallah Bu Ramazan ayının bereketi hepinizin, hepimizin üzerine olur, ülkemizde güzelliklere vesile olur” dedi.

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMANIN ÖNEMİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuşmasında yardımlaşma ve dayanışmanın önemini anlattı. Başkan Sekmen, şöyle dedi: “Mübarek bir ayda bulunuyoruz. Bu ay vesilesiyle iftar sofralarında, sohbetlerde, teravihlerde, vakit namazlarında bir araya geliyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kabul ettiği, her Ramazan’ın 15. günü Dünya Yetim Günü olarak idrak edilmektedir. İnsani Yardım Derneği’mizle beraber düzenlediğimiz iftar programında istedik ki yavrularımızla, çocuklarımızla bir araya gelelim. Evlatlarımız, ‘Bizim annemiz yok, bizim babamız yok’ demesinler. Devletin şefkat elinin, devletin yardım elinin mutlaka kimsesiz insanlarımızın yanında olduğunu bilsinler. Belediyemizin eğitim yardımlarıyla, ailelerinize katkı yardımlarıyla sizlerin dertlerine ortak olacağız, olmaya da gayret ediyoruz. Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde, Türk Milletinin öz benliğinde yardımlaşma vardır, şefkat vardır, hoşgörü vardır, sofrasındaki ekmeğini paylaşma vardır. Felsefemiz şudur; ‘Yüz sokak asfalt yapacaksak 80 yapalım ama 20 sokağın bedelini de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize uzatalım. Atalarımız, ‘Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kapar’ demişler. Yine Sevgili Peygamberimizin de (S. A. V.) bir yetim olduğunu unutmayalım. Hem anneden hem de babadan öksüz ve yetim olduğunu ve amcasının yanında büyüdüğünü hep hatırlayalım.”

“ERZURUM’DA GÜZEL BİRLİKTELİKLER VAR”

Başkan Sekmen, Erzurum’da her alanda güzel birlikteliklerin yaşandığını ifade etti. Sekmen, şunları kaydetti: “Bu şehirde güzel birliktelikler var. Herkes üzerine düşeni elinden geldiği kadar yapmaya gayret ediyor. Herkes bir yerden tutuyor kaldırıyor. Kadir Gecenizi, beraber idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah’tan tüm milletimize nice mutlu günler, huzurlar diliyorum. Tabi bizle burada iftarımızı yaparken şuanda Mehmetçiklerimiz, polislerimiz ve askerlerimiz Güneydoğu Anadolu’da birçok yerde belki de iftarını açamadı. Belki de günlerdir sıcak yemek de yiyemedi. Cephede bizler için mücadele veriyorlar. Allah güçlerine güç katsın. Bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, annelerine, babalarına, eş ve çocuklarına sabır ve metanetler diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Allah ruhlarını şad etsin.”

“YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER”

İnsani Yardım Derneği Erzurum Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güven, “İHH İnsani Yardım Vakfımızın teklifiyle İslam İşbirliği Teşkilatı her yıl Ramazan ayının 15. gününü İslam âleminde Dünya Yetimler Günü olarak ilan etmiştir. Ümmet coğrafyasının yetimlerini yeryüzünün kutlu emanetleri olarak gören İHH olarak biz de, Erzurum özelinde her yıl geleneksel hale getirdiğimiz iftar programımızın üçüncüsünü yapmayı bize nasip eden Rabbimize hamd-ü senâlar ediyoruz. Bu tür programların, ‘Yetim gülerse dünya güler’ şiarıyla tüm Müslüman kardeşlerimizde bir farkındalık oluşturmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Erzurum İHH olarak, gelecek nesillere dair endişe ve kaygıları faaliyetlerimizle bertaraf etme ve kutlu nesil yetiştirilmesi sürecinde gayretlerimize devam ediyoruz. Çalışmalarımızda Yüce Yaratanın rızasını umarak, ‘İman varsa imkân vardır’ düsturuyla ve dualarınızla hedeflediğimiz noktaya ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İftar programı sonrası Başkan Sekmen, çocuklar ve ailelerinin sorunlarını dinledi.

 
Çiçekli’den Erzurum’a övgü
 
'Ramazan istismarcıları' iş başında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye Kaymakamlığı 500 aileyi sevindirdi
Aziziye Kaymakamlığı’nca bayram öncesi dar gelirli ailelere ramazan yardımı yapıldı.
Denizli’de Altıparmak dönemi
Erzurum Valiliğinden, Denizli Valiliğine atanan Dr. Ahmet Altıparmak görevine başladı
Aydemir’den Dirayet Siyaseti vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Kardelen Tv’de yayımlanan ...
 
Şehit Duman dualarla uğurlandı
Şırnak'ta arkadaşının tüfeğinin kazara ateş alması sonucu sırtından vurularak ...
Vali Azizoğlu göreve başladı
Bartın Valiliğinden Erzurum Valiliğine atanan Seyfettin Azizoğlu, görevine ...
186 bin 763 öğrenci karne heyecanı yaşadı
M.COŞKUN-Bin 261 okulun bulunduğu Erzurum’da 186 bin 763 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
 
İspir'de fırtına ağaçları kökünden söktü
Erzurum'un İspir ilçesinde etkili olan fırtına bazı ağaçları kökünden söktü, çatıları uçurdu.
Aşkale zirvesi iftarda buluştu
Aşkale Göç İdaresi Barınma Merkezi Müdürlüğü ilçe zirvesiyle iftarda bir araya geldi.
Oltu Adliye’sinde veda zamanı
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesiyle tayinleri çıkan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva