ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
8 Temmuz 2010 Perşembe - 02:37

Yerimizde saydık…

Hazine Müsteşarlığı yatırım Teşvik belgesi Ocak-Mayıs dönemi dağılım sonuçlarını açıkladı. Teşvikli yatırım sayısında bir önceki döneme göre değişim olmadı.

Yerimizde saydık…

Erzurum’da Genel Teşvik bazında bu yılın ilk beş ayında 8 yatırım teşvik belgesi aldı. 95 milyon 338 bin TL tutarında harcamanın kaydedildiği belgeli yatırımlarda istihdam hacmi 101 kişi olarak belirtildi. Beş aylık bazda teşvik kapsamına giren yatırımlar Madencili, Enerji, İmalat ve Hizmetler sektöründe gerçekleşti.
ENERJİ SEKTÖRÜ ÖNE ÇIKTI
Genel bazlı teşvik düzenlemesi kapsamında bu yılın ilk üç aylık bölümünde Erzurum’da Madencilik sektöründe 1, imalat sektöründe 1, enerji sektöründe 3, hizmetler sektöründe 3 yatırım teşvik belgesi aldı.Madencilik sektöründe gerçekleştirilen bir yatırım için 4 milyon 920 bin TL tutarında harcama kaydedildi, çalıştırılacak eleman sayısı 25 olarak belirlendi.
SEKTÖREL DAĞILIM
Erzurum’da teşvik belgesi alan İmalat sektörü Pişmiş Kil ve Çim.Gereçleri yatırımı için bir milyon 750 bin TL tutarında harcama gerçekleştirildi. Bu kategorideki yatırım kapsamında istihdam hacminin ise 10 kişi olacağı açıklandı. 3 teşvik belgeli enerji sektörü yatırımları kapsamında ise 80 milyon 500 bin TL harcama yapıldı.Bu gurup yatırımlarda 34 kişilik istihdam hacmi oluşturuldu. Teşvik belgesi alan 3 adet hizmetler sektörü yatırımı için 8 milyon 168 bin TL harcama kaydedildi. Bu yatırım kapsamında istihdam hacmi ise 32 kişi olarak belirtildi.
ERZURUM’UN PAYI
Bu yılın ilk beş ayında 95 milyon TL yatırım harcamasının kaydedildiği 8 yatırımın teşvik kapsamına alındığı Erzurum’un genel bazlı teşvik belgesi sayısında ülke toplamında payı yüzde 0.93, 4. bölge içindeki payı ise yüzde 4.62, yatırım harcamasında yüzde 4.89, istihdam sayısında da yüzde 0.96 olarak gerçekleşti. Erzurum’un istihdamda bölge payı bir önceki döneme göre yüzde 4 oranında geriledi.
OCAK-MAYIS DÖNEMİ
Hazine Müsteşarlığı 2010 yılı Ocak-Mayıs dönemini kapsayan Teşvikli yatırımlar bölge ve il dağılım sonuçlarına göre, yeni teşvik düzenlemesi kapsamında 1. bölge’de 441, 2.bölgede 217, 3’üncü bölgede 564 ve Erzurum’un da içinde bulunduğu 4’üncü bölgede ise 405 yatırım teşvik belgesi aldı. 
4’ÜNCÜ BÖLGE
Erzurum’un içinde olduğu ve 30 il 2 ilçeyi kapsayan 4’üncü bölge, teşvik belge sayısı bakımından yeni düzenleme kapsamındaki bölgeler içinde 3’üncü sırayı aldı.. 4.Bölge’de teşvik belgesi alan 405 yatırım için bir milyar 945 milyon 664 bin TL tutarında harcama yapıldı. Bölgede, teşvikli yatırımların istihdam hacmi ise 10 bin 456 kişi olarak belirlendi.
DOĞUANADOLU GURUBU İLLER
TRA1 Erzurum, Erzincan, Bayburt bölgesinde toplam harcama tutarı 282 milyon 652 bin TL olan, 14’ü genel 28’si bölgesel bazlı 42 yatırım, teşvik belgesi aldı. Belgeli yatırımlarda 972 kişinin istihdam edileceği açıklandı. TRA2Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır bölgesinde ise 16 genel, 10 bölgesel ölçekli olmak üzere 26 yatırıma teşvik belgesi düzenlendi. 172 milyon TL harcama yapılan yatırımlarda 621 kişilik istihdam öngörüldü
İLLER ARASI TEŞVİK PERFORMANSI
Doğu Anadolu Bölgesi illerini içeren TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari bölgesinde 21 genel 19 bölgesel ölçekli olmak üzere 40 yatırım teşvik belgesi aldı. 159 milyon 667 bin TL harcamanın yapıldığı yatırımların istihdam hacmi ise bin 411 kişi olarak belirtildi.. TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli bölgesinde ise yatırım tutarı 228 milyon TL olan 24’ü genel, 52’si bölgesel olan 76 yatırım teşvik kapsamına dahil edildi, Yatırımlar çerçevesinde bin 138 kişilik istihdam alanı oluşturuldu.
ÜÇÜNCÜ OLDUK
Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi yatırım teşvik belgesi sıralamasında Malatya ve Elazığ’dan sonra üçüncü sırada yer buldu. Doğu Anadolu Bölgesi illeri olan Ağrı ve Hakkari’de 5, Ardahan ve Tunceli’de 2, Bitlis ve Iğdır’da 3, Bingöl’de 1, Elazığ’da 9, Erzincan’da 4, Malatya’da 12, Van’da 7, Kars ve Muş’ta 6 yatırım teşvik kapsamına girdi.
AYHAN KARA/ERZURUM GAZETESİ

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş-kur kursları işsizlerin umudu
OKTAY FANİ(İHA) - Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
Organik üretim artış gösteriyor
ORHAN YILDIRIM(CİHAN)- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve ...
KOBİ'lere 500 milyon dolar kredi
Dünya Bankası kredisi; Türkiye Kalkınma Bankası, Ziraat ve Vakıfbank aracılığıyla kullandırılacak.
 
ESOB’tan 2011 atılımı
ORHAN YILDIRIM(CİHAN)- Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlği (ESOB) ...
Adı büyük, ödeneği küçük..
Erzurum Büyükşehir’in mali yazgısı: Adı büyük, ödeneği küçük..Malatya, ...
Bakan’dan ‘Yerli Malı’ kullanın çağrısı
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türk sanayinin güçlenmesi için tüketicilerden ...
 
Ocaklı, gölete kavuştu
Erzurum’un Aziziye ilçesinde yapımı tamamlanan Ocaklı Göleti hizmete açıldı. ...
DES’ten maaş zammı tepkisi
İLHAMİ İBİŞ/Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı ...
Medikal’de Çin darbesi
ERZURUM(GHA) – Erzurum’a batıdan getirilen Çin malı medikal ürünler, piyasaları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva