ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GUNCEL
25 Aralık 2014 Perşembe - 11:05

‘Yeni Türkiye, Yeni Güç’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

‘Yeni Türkiye, Yeni Güç’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "24 saat içinde Üsküp, İstanbul, Edirne ve Ankara... İşte üç başkent Edirne, İstanbul, Ankara ve hala kültürümüzün ve güzel Türkçemizin başkenti Üsküp... İşte AK Parti zihniyeti, işte AK Parti'nin çalışma temposu, işte AK Parti'nin siyaset ve kültürel coğrafya anlayışı" dedi.

Davutoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen partisinin 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, Rumeli'nin ezeli ve ebedi başşehri Edirne'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AK PARTİ

AK Parti'nin, güzel geleneklerin partisi olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bir güzel geleneği geçen ay başlatmıştık. İl başkanları toplantımızı Şanlıurfa'ya almıştık. Şanlıurfa'dan, kadim peygamberler şehrimizden bütün ülkemize ve Ortadoğu'ya, peygamberler diyarı bütün topraklara selam iletmiştik. Şimdi Edirne'deyiz. Edirne'den de bütün Balkanlar'a, Rumeli'ye, Avrupa'ya selam iletmek ve ülkemizin her bir köşesinden gelen il başkanları, belediye başkanlarımızla 'biz hep beraber Evlad-ı Fatihanız' demek için Edirne'deyiz."

KÜLTÜREL COĞRAFYA

Davutoğlu, siyasetlerinin nasıl kültürel coğrafyayı nakış nakış işlediğine örnek olması bakımından 24 saatlik mesailerini kısaca zikretmek istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:"Dün gece geç vakte kadar Üsküp'teydik. Yahya Kemal'in Üsküp'ünde, kültür merkezimizde, her bir sokağıyla, camisi, minaresi, külliyesiyle 'Ben o köklü medeniyetin hala Rumeli'de ayakta duran mücessem haliyim' diyen Üsküp'teydik. Gece İstanbul'a indik, sonra Edirne'ye geldik. İnşallah bugün Edirne'de bu güzel toplantımızı Edirne'nin bereketiyle yaptıktan sonra akşam İstanbul'da 'geleceğin şehirleri' konulu bir sempozyuma katılacağım. Gece de Ankara'ya intikal etmiş olacağım. Yani 24 saat içinde Üsküp, İstanbul, Edirne ve Ankara... İşte üç başkent Edirne, İstanbul, Ankara ve hala kültürümüzün ve güzel Türkçemizin başkenti Üsküp... İşte AK Parti zihniyeti, işte AK Parti'nin çalışma temposu, işte AK Parti'nin siyaset ve kültürel coğrafya anlayışı."

"KİM ŞANLIURFA'YI EDİRNE'DEN AYIRABİLİR?"

Başbakan Davutoğlu, "Kim peygamberler şehri mukaddes Şanlıurfa'yı, şehitler ve yiğitler şehri mukaddes Edirne'den ayırabilir?" diye sorarak, hareketlerinin bu anlamda da milli birlik hareketi olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, "İnşa ettiğimiz, inşa etmeye devam ettiğimiz, ihya etmek için gece gündüz ter döktüğümüz bu büyük dava bu yolda ülkemizin her bir köşesine özel anlamlar yükler ve işte bugün Hakkari'den, Artvin'den, Muğla'dan Türkiye'nin her köşesinde il başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla Edirne'den bir kez daha haykırıyoruz ve bu ülkenin doğusu ve batısı, kuzeyi ve güneyi bütün o coğrafyaların ötelerindeki ufuklarıyla tek bir medeniyetin, aynı kültürün, aynı irfanın eseridir ve bu ülke bütünlüğünü korumanın ötesinde, bu ülkenin ötesindeki o tarihi mirasa sahip çıkmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

ÜSKÜP ZİYARETİ

Üsküp'ten buraya gelirken hep bu konuları düşündüğünü belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Üsküp ile Edirne'yi özellikle arka arkaya yaptık. Size de Üsküp'ten, Üsküp'te Türkçe bayramına katılan, Balkanlar'ın her köşesinden gelen evladı fatihandan selam getirdim. Evladı fatihandan bu davanın evlatlarına selam getirdim. Bakınız nasıl bir hasret ve ne güzel bir aşk ki evvelsi gece Üsküp'e vardığımızda sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik. Orada çok anlamlı bir talepte bulundular, dediler ki 'Ne olur Sayın Başbakanım bayrağımız az burada, biraz bayrak gönderseniz.' Al bayrak... Dedim ki o zaman başka bir şey yapalım, ne kadar hane varsa bayrak isteyen, 5 bin, 10 bin bayrak değil, Makedonya'daki her evladı fatihanın evine bir bayrak, bir Kur'an-ı Kerim Türkçe mealiyle ve bir Türkçe sözlük gönderme kararı aldık."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu müjdeyi Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov ve Başbakan Gruevski'nin huzurunda, onlarla birlikteyken verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:"Dedim ki 30 bin civarında hane olduğu söylendi. Evet 30 bin haneye ama istenirse her bir haneye bayrak gidecek ve Makedonya Bayrağı ile birlikte dostça al bayrak dalgalanacak ve her bir eve Yahya Kemal'i hiçbir zaman Üsküplüler yabancı birisi gibi okumaması için her bir eve Türkçe sözlük, her bir eve o vahyin doğru anlaşılması için mealiyle birlikte Kuran'ı Kerim'i hediye edeceğiz. Biz Edirne'den, o bu mukaddes şehirden bütün Rumeli'ye, Saraybosna, Üsküp, Prizren, Priştine, Gostivar, Filibe, Şumnu'ya her bir köşeye Gümülcine'ye, İskeçe'ye her bir köşeye buradan diyoruz ki 'Elimiz dostluk elidir, kudretimiz ve gücümüz oradaki her bir evladı fatihana erişmeye, onların taleplerini karşılamaya, onları korumaya yeter.' Devlete ve millete zeval vermesin."

ÇÖZÜM SÜRECİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEK

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinde olumlu yönde gelişmeler olduğunu belirterek, "Hep beraber bunları inşallah takip ederek bu sürecin hayırlısıyla bir daha ülkenin hiçbir köşesinde hiçbir annenin ağlamaması, hiçbir ocağa evlat acısı düşmemesi için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz" dedi.

Davutoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen partisinin 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'de birçok etnik gruptan insanın yaşadığını belirterek, "Farklı dilleri ve lehçeleri konuşuyor olabiliriz ama nihayette bu milletin özü millet-i İbrahim olmak bakımından da Edirne müdafaasını birlikte yapan, aynı kaderi paylaşanların torunları olmak bakımından da tek ve parçalanamaz bir bütünüz" ifadelerini kullandı.

Bu nedenle her fırsatta "tek vatan" kavramı üzerinde durduklarını vurgulayan Davutoğlu, Evlad-ı Fatihan'ın Anadolu'ya "anavatan" dediğini söyledi.

Vatansız kalanların çektiği sıkıntıların Suriyeli mültecilere bakılınca anlaşıldığını kaydeden Davutoğlu, vatanın, üzerinde yaşayan her ferdin ortak değeri, evi, yurdu ve obası olduğuna işaret etti.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Davutoğlu, birçok ortak noktası olan milletlerin birbirine düşman edilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını anlatarak, Kuvayımilliye ruhuna değindi.

AK Parti davasının özü ve esasının Kuvayımilliye olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Çözüm sürecine bakışımız da budur. Evrensel ve çağdaş haklardan herkesin, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı olmadan bütün insan haklarından herkesin en geniş anlamda istifade etmesi, eşit vatandaşlık haklarını kullanmaları, ortak tarih bilincini korumaları ve ortak gelecek bilinciyle gelecek nesillere sadece kardeşlik tohumu ekmeleri için biz bu çabayı sürdürmeye devam edeceğiz. Olumlu yönde gelişmeler var, hep beraber bunları inşallah takip ederek bu sürecin hayırlısıyla bir daha ülkenin hiçbir köşesinde hiçbir annenin ağlamaması, hiçbir ocağa evlat acısı düşmemesi için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz."

"EKONOMİK YÜKSELİŞİ DEMOKRASİMİZE BORÇLUYUZ"

Davutoğlu, son bir ay içerisinde ekonomi alanında yapılan reformalar hakkında bilgi vererek, şunlar söyledi:"Türkiye, 1 Aralık'ta G-20 dönem başkanlığını aldı. Ülkemiz dünyanın en büyük 20 ekonomisinin bir yıl için yönetimini üstlenmiş durumda. Fazla değil 12 yıl önce... Bir yüzyıl geçmedi bu başarının sağlanması için. Sadece 12 yıl geçti. Şunu büyük bir iddia ile söylüyorum, bugünlerde bazı konuları istismar edenlerin yüzüne çarpa çarpa söylüyorum. Modern dönem tarihimizi hatırlasınlar baksınlar, incelesinler. Bütçemiz de kabul edildi, Maliye Bakanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye'nin son 200-250 yıl içindeki iktisat tarihini açın bakın, hiçbir on yıllık dönemde böylesine büyük atılımlar yaşanmamıştır, gerçekleşmemiştir. Biz, bu ekonomik yükselişi demokrasimize borçluyuz. Millete hesap vermemize borçluyuz, millete hesap vereceğimiz ve Allah'a hesap vereceğimiz için gece gündüz gözümüze uyku girmemesine borçluyuz. Bize rahat yüzü yok. Bu ülke, onurla başını yükseltene kadar rahat döşek yüzü de yok."

 

Kendileri için mesai saati kavramı olmadığını aktaran Davutoğlu, 24 saatin yetmediği dönemde 25. saati bulmaları gerektiğini söyledi. Davutoğlu, Türkiye'de onlarca yıl yöneticilik yapanların sorumluluk hissetmeden hareket ettiğini aktararak, kendilerinin bunun telafisini yapmak için çalıştıklarını ifade etti. Davutoğlu, gelecek nesillerin onurla ayakta durmaları için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Durmak yok, yola devam" sözünün bunun için üretildiğini anımsattı.

EKONOMİ PAKETLERİ

Ekonomide açıklanan paketlerin içeriğine değinen Davutoğlu, "Önümüzdeki hafta içinde geriye kalan 8 paketi, sosyal paketleri ilan edeceğiz. 25 sektörel alanda bin 300 eylem ile ekonomimizi, sosyal, sosyal iktisadi hayatımızı yeniden tanzim edecek büyük bir hamle dönemini başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, öğretmen atamaları, bedelli askerlik düzenlemesi, sektörel dönüşüm programları gibi yeni gelişmelerin yapıldığını hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu: "Sekizincisini yeni açıklayacağız. Bu da kayıt dışı ekonomi, onu da bu cuma ya da önümüzdeki günlerde açıklayacağız. 8 paket, ancak 7'sinin detaylarını açıkladık. Kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınması paketini ayrıca açıklayacağız. Bir de sosyal boyut paketini de önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Aileye destek anlamında da çok geniş çalışmalar içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde onu ilan edeceğiz. Böylece ekonomik ve sosyal hayatımızda yeni bir ivme ve motivasyon ortaya koymak için çaba gösteriyoruz."

DIŞ POLİTİKADAKİ GELİŞMELER

Başbakan Davutoğlu, son bir ay içerisinde dış politikada yaşanan gelişmeleri anımsatarak, Türkiye'nin yalnızlaştığı yönündeki eleştirilere cevap verdi.

Eleştiride bulunanların dış politikadaki temasları takip etmekte zorlandığını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Bir ay içinde Papa Türkiye'ye geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere Başbakanı Cameron, İtalya Başbakanı Renzi, Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Deubet Türkiye'ye geldi. Katar Emiri Türkiye'deydi. ​Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani Türkiye'deydi. Bu 2-3 haftalık program. Litvanya Cumhurbaşkanı geldi. Saydıkça sayısı artıyor. Ayrıca ben Polonya'ya gittim. Dün Makedonya'daydım, Yunanistan'a gittim."

Davutoğlu, yakın zamanda Makedonya ile gerçekleşen çok sayıda ziyareti anımsatarak, "Kılıçdaroğlu, ilçe başkanlarına bile sözü geçmediği için kendisinin o yalnızlığını aynada görüyor, 'yalnızım' diyemediği için bizi yalnızlıkla itham ediyor" dedi.

YENİ TÜRKİYE

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni Türkiye derken, bu hastalıkların bir daha başını kaldıramayacağı yepyeni bir Türkiye'den bahsettiklerini dile getirerek, yeni Türkiye derken, "Başını ortaya koymakla birlikte baş şehrini teslim etmeyen Edirnelilerin onurlu Türkiye'sinden" söz ettiklerini anlattı.

Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:"Yeni Türkiye derken, Türkiye'nin her bir köşesinde konuşulabilen bir siyasi hareketten, konuşan bir siyasi hareketten, AK Parti hareketinden, onun öncülüğünde yeni bir siyasi kültürden bahsediyoruz. Yeni Türkiye derken, yükselen bir ekonomik güç olarak sadece kendi ülkesini, halkını mutlu ve müreffeh kılmaya çalışan bir ülke değil, G-20 dönem başkanı olarak dünyadaki ekonomik adaletsizliklere, ekonomik sorunlara da çözüm bulma iradesi gösteren güçlü bir Türkiye'den söz diyoruz. Dünyanın her bir köşesinde, dün Üsküp'te olduğu gibi al bayrağı onurla dalgalandıran başı dik bir milletin geleceğinden, istikbalinden, istiklalinden bahsediyoruz. İşte AK Parti kadroları bu istikbalin ve istiklalin sözcüsüdürler, bekçisidirler, hamisidirler, hizmetkarlarıdırlar. Selam olsun Türkiye'nin ve dünyanın her bir köşesinde AK Parti davasına gönül veren dava arkadaşlarıma."

NOTLAR

ETSO'da düzenlenen toplantıya AK Parti il başkan ve yöneticilerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, genel başkan yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in aralarında bulunduğu belediye başkanları katıldı.

 

Toplantı öncesinde salona Türk bayrağı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun resimleri ile AK Parti logosunu taşıyan flamalar asıldı.

Kürsünün bulunduğu platformda, "Yeni Türkiye yeni güç, hedef 2023" sloganı ile Edirne'deki tarihi ve kültürel varlıkların fotoğrafları yer aldı.Türkiye'nin dört bir yanından gelen davetlilerin katıldığı toplantıda salon tamamen doldu.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması 56 dakika sürdü.

 
Hastanede Patlama
 
‘Türkiye paralel yapı ile olan mücadelesini kazanmıştır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkonsolos Kılıçhan veda turunda
İran İslam Cumhuriyeti’nin Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Van Yüzüncü ...
EGC görev dağılımını yaptı
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimi, ilk toplantısını yaparak ...
Ruhları şad olsun
Karaca, “Türk dağcıları olarak, yaptığımız eğitim ve tırmanış faaliyetlerimizle ...
 
Bosna’dan Erzurum’a Tarih Köprüsü
Sarıkamış Şehitleri’ni anmak için Erzurum’da toplanan izciler, Erzurum’dan ...
Büyükşehir’e ulaşımda Güvenli hizmet ödülü
Transist Sempozyum ve Fuar organizasyonu bu yıl bir ilke imza atarak toplu ...
81 il izcileri Şehitlikte buluştu
Sarıkamış Harekatının 100. yıl dönümü öncesinde Erzurum’da bir araya gelen ...
 
Palandöken’de 24 saat kar mesaisi
Yılın ilk yoğun karının Palandöken’e düşmesiyle birlikte Palandöken Belediyesi ...
‘Erzurum’a kar yakışıyor’
Erzurum’da günlerdir beklenen kar, aralıklarla yağmaya başladı.
Aziziye’de ‘engelsiz’ açılımı
Aziziye Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara verilen hizmetlerin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva